DN > Ekonomi

Sunday, 07 June, 08:10

DN - 28 okt 11 kl. 11:14

Bankerna gör jobbet åt IngvesRiksbanken borde kunna köra Sverige med en lägre styrränta, anser Konjunkturinstitutet. Orsaken är att bankerna lägger på extra på hushållens bolån..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ingves, Sverige, Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankerna, gör, jobbet, åt, Ingves
BT - 31 jul 14 kl. 15:13

Argentinas hopp står till bankerna

Argentina är i praktiken statsbankrutt för andra gången på 13 år. Nu står hoppet till landets banker som hoppas kunna ta över skulderna. Argentinas ekonomiminister Axel Kicillof bekräftade sammanbrottet i förhandlingarna med fonderna på en presskonferens i New York.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Banktjänsteman nöjd efter ännu en dag på jobbet där han svindlat folk på ansenliga summor pengar

En banktjänsteman, anställd på en av de fyra stora svenska bankerna, hade en bra dag på torsdagen. Alla fem kunder han hade under dagen gick med på bankens olika utlåningspolicys och ingen av hans kunder ifrågasatte varför banken inte sänkt sina räntor i och med att riksbanken gjort det.  Banktjänstemannen lyckades till och med få en äldre kvinna att förflytta de pengar som hennes nyligen avlidne make sparat ihop på ett sparkonto med 0,01 procents ränta, något som kommer att bättra på bankens marginal ändå lite mer.

HBL - 06 jun 14 kl. 04:34

”Ska jag betala för att göra jobbet?”

Finländska bankkunder ser inte fram emot högre bankavgifter i framtiden. De flesta är överens om att de som drabbas värst är äldre personer som inte kan använda sig av nätbankstjänster.Bankavgifterna är redan höga, måste bankerna verkligen höja dem ytterligare?

Cornucopia - 19 mar 18 kl. 14:42

Fintech - robotiseringen inom bank- och finans

Modebegreppet fintech handlar om robotisering och automatisering inom bank- och finans, och hur nya affärsmodeller via IT-system (mjukvarurobotar) konkurrerar ut de traditionella bankerna. Detta aktualiseras idag av en väl genomförd PR-kupp av ett nytt bolåneinstitut.
Arkivbild.

YLE - 14 apr 16 kl. 04:00

Bankbytet kan spara pengar – eller överraska negativt

Att byta bank är enkelt, då den nya banken sköter all pappersexercis för kundens räkning. Men om man inte noga jämför villkoren inför bankbytet, kan det finnas fallgropar som kan bli dyra för kunden. Finländarna har historiskt varit ovilliga att byta bank – men det verkar förändras.

Sydsvenskan - 08 okt 11 kl. 06:30

Maktskifte i Skånes sparbanker

Susanne Kallur är ny vd för Sparbanken Syd och inom ett halvår tar Lars Ljungälv över som vd på Spar­banken Öresund. Men de nyblivna konkurrenterna tycker att Skåne är tillräckligt stort för minst två stora sparbanker.
?

YLE - 28 mar 16 kl. 15:00

Fortsatt tufft inom fastighetsförmedlingen

Det är fortsatt tuffa tider på bostadsmarknaden i Vasa med omnejd. Över 80 mäklare kämpar på i området och ska dela på en kaka där det ibland säljs bara ett 60-tal bostäder. Men många tror på en liten ljusning till våren.

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 18:06

Browder: ”Dödsdom” mot Swedbank kan inte uteslutas

Skuldfrågan i den estniska penningtvättshärvan, bland annat relaterad till Magnitskij-fallet, kan bara redas ut i en grundlig polisutredning. Att avpollettera vd och låta styrelseordförande gå räcker inte på långt när. ”Om vi utgår från värsta tänkbara scenario, att det pågått aktiv medhjälp från anställda i dessa banker, och straffet för detta blir att deras chefer får sparken så får vi inget särskilt starkt incitament för att förhindra att samma saker händer igen”, säger Bill Browder i intervjun.

YLE - 25 jun 14 kl. 15:06

Många bankanställda på gränsen till utmattning

Stressen är stor hos många bankanställda. Orsaken är de ständiga nedskärningarna och omställningarna. Både på Danske Bank och OP-Pohjola beskriver huvudförtroendemännen atmosfären på arbetsplatserna som ansträngd..

VA - 10 maj 11 kl. 07:00

"Konkurrensen är stenhård"

10 maj Förstora Veckan innan vi träffas har Jens Henriksson varit i Ungern, inbjuden av landets finansminister György Matolcsy som ville ha börschefens råd om hur ett land får ordning på en sargad ekonomi. Precis som många andra europeiska länder lider Ungern av svaga statsfinanser och låg tillväxt. Kanske fick landets finansdepartement tipset om Jens Henrikssons från England, Frankrike eller något av alla andra europeiska länder som utnyttjat hans expertis de senaste åren.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 22:24

Dömd i Falcon Funds-härvan godtar dom

En av de två huvudmännen i Falcon Funds-härvan, en 63-årig amerikan, drar tillbaka sin överklagan av tingsrättens dom, bekräftar hans….

DN - Igår: 18:39

Eva lurades av bitcoinbedragarna – nu har ARN klargjort bankens ansvar

Sex månader har gått sedan Eva, 63, berättade för DN om hur hon dragits djupt in i ett av de så kallade bitcoinbedrägerierna..

DN - Igår: 13:01

Fritt att resa i sommar – då vågar konferensanläggningen anställa

När regeringen meddelade att reserestriktionerna i Sverige hävs, vände sig Helen Åkerström Hartman till sin restaurangchef, Joel Eriksson….

DN - I förrgår: 06:11

Skandiabanken: ”Uppdämt behov av konsumtion”

Skandiabankens vd Johanna Cerwall tror att hävda reserestriktioner kommer att släppa loss en del av det ”tvångssparande” som pandemin lett….

DN - I förrgår: 18:43

Flygplatschef: Beslutet kommer att ge möjlighet för flygbolagen att skala upp

De hävda reserestriktionerna är en lättnad för flyg- och transportbolagen i Sverige..

DN - I förrgår: 17:10

”Räddar inte bara sommaren 2020, utan Gotlands framtid”

Nancy Yussef sa först att hon blivit mållös. Hon äger en Tapasrestaurang i Visby och två hårsalonger och är ordförande i Företagarna….

DN - I förrgår: 16:45

Svårt få tågbiljetter till midsommar

Redan minuterna efter regeringens besked om att öppna för resande i Sverige ökade besöken på SJ:s sajt till närmare 5000..

DN - I förrgår: 12:46

Merkels spenderbyxor ska rädda Europas största ekonomi

Med hjälp av det största konjukturpaketet någonsin vill Tysklands regering få fart på ekonomin i coronakrisens spår..

DN - I förrgår: 08:16

LO räknar med 10,6 procents arbetslöshet nästa år

Staten pumpar ut runt 350 miljarder kronor i coronakrisen. Mycket går till företagsägare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.