Sydsvenskan > Nyheter

Friday, 05 June, 07:31

Sydsvenskan - 28 okt 11 kl. 15:11

Prov på prov får elever att strejka?Det handlar inte om mängden, utan om att lärarna är dåliga på att samordna, säger Samuel Thelaus, 9D.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Nebel Idag, Järnåkras, Samuel Thelaus, Ebba Melander, Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prov, provfår , eleveratt , strejka
Sydsvenskan - 09 nov 19 kl. 02:38

Nationella prov ska digitaliseras

Nationella prov ska digitaliseras och rättas centralt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Beslutet är en del av januariavtalet och nu ska Skolverket ta fram förslag på hur det ska gå till. – Det finns elever som får höga betyg på sina kurser fast man egen.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 19 kl. 02:38

Nationella prov ska digitaliseras

Nationella prov ska digitaliseras och rättas centralt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Beslutet är en del av januariavtalet och nu ska Skolverket ta fram förslag på hur det ska gå till. – Det finns elever som får höga betyg på sina kurser fast man egen.

Kristianstadsbladet - 04 mar 13 kl. 14:19

Provåkarna fortsätter åka kollektivt

Foto: Bosse Nilsson
29 procent av dem som deltog i Pendlarexperimentet i höstas reser mer med Skånetrafiken i?dag.
Direkt efter testperioden i höstas frågade Skånetrafiken vad provåkarna tyckte, men det var för tidigt att se hur många nya kunder de verkligen fått.

Nyheter 24 - 28 mar 14 kl. 11:28

SDU blockerade av elever – igenSDU filmade elever

VÄSTERÅS. På Carlforsska gymnasiet i Västerås skulle under fredagen alla ungdomsförbund för partierna som ställer upp i valet till Europaparlamentet ställa ut bokbord och prata med eleverna.När Sverigedemokraternas ungdomsförbund kom till platsen hade eleverna bildat en blockad utanför ingången.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 10:40

Fler elever gymnasiebehöriga


Andelen elever som gick ut grundskolan med gymnasiebehörighet ökade i fjol med 0,1 procentenheter, enligt en ny rapport från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).Även det genomsnittliga meritvärdet steg med knappt två poäng, ökningen gällde särskilt för pojkar. Samtidigt påpekas det att detta går emot Sveriges allt sämre resultat i kunskapsmätning Pisa, och i rapporten beskrivs diskrepansen som svår att förklara.

BT - 08 apr 14 kl. 10:40

Fler elever gymnasiebehöriga

Andelen elever som gick ut grundskolan med gymnasiebehörighet ökade i fjol med 0,1 procentenheter, enligt en ny rapport från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Även det genomsnittliga meritvärdet steg med knappt två poäng, ökningen gällde särskilt för pojkar. Samtidigt påpekas det att detta går emot Sveriges allt sämre resultat i kunskapsmätning Pisa, och i rapporten beskrivs diskrepansen som svår att förklara.

DN - 04 feb 14 kl. 06:00

Färre elever sätter skolor i budgetknipa

Färre elever och hårdare konkurrens mellan gymnasieskolorna har lett till skenande kostnader i kommunerna. I de tre storstäderna har hundratals miljoner kronor lagts på lärare utan uppdrag och klassrum utan elever..

Skånskan - 26 maj 16 kl. 07:01

Sämre resultat på nationella prov vid friskolor

Nyheter Elever vid fristående gymnasieskolor med låga grundskolebetyg, utan högutbildade föräldrar och som går yrkesförberedande program presterar något sämre på nationella prov i svenska, engelska och matematik än vad elever vid kommunala gymnasier gör, enligt en rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU). Skillnaden motsvarar i genomsnitt 0,5 meritpoäng, skriver IFAU. För elever med högutbildade föräldrar och höga grundskolebetyg, eller utländsk bakgrund märks ingen skillnad mellan friskolor och kommunala gymnasier..

SVT Debatt - 20 sep 19 kl. 10:28

”Ska elever få ledigt för att klimatstrejka?”

”Om elever tillåts strejka för klimatet så måste man också kunna svara på frågan hur man hanterar dylika framtida önskemål om ledighet. En grupp elever kan hävda att en strejk mot folkmord, rasism, kärnkraft, ja vad som helst är angeläget. Kommer de rektorer som beviljar ledighet för klimatstrejk att bevilja även dessa ledigheter?

YLE - 22 maj 17 kl. 10:44

Svårt få toppvitsord i bra högstadium - orättvist när elever söker in till gymnasiet

Bedömningen av niondeklassare varierar så pass mycket att elevernas rättsskydd är i fara, befarar forskare. - Det finns många sådana elever som inte får studieplats i den skola eller det gymnasium eleven skulle vara berättigad till, säger Sirkku Kupiainen, sakkunnig vid enheten för utbildingsbedömning vid Helsingfors universitet. Flera undersökningar visar att elever kan få olika vitsord för samma färdigheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.