Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 27 May, 07:56

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 15:00

Vaccinationen igång om en månadOm en månad räknar Region Skåne med att vara igång med att vaccinera flickor födda 1993 mot humant papillonvirus (HVP). Enligt regionrådet Gilbert Tribo (FP) håller tjänstemännen på att formulera ett brev som ska skickas till de berörda flickornas hemadresser. Information ska också gå ut till skolor och vårdenheter..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Region Skåne, HVP, Gilbert Tribo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vaccinationen, igångom en månad
BT - 01 mar 12 kl. 21:31

Orolig inför HPV-vaccinationen? Chatta med läkare på bt.se!

BT skriver i fredagstidningen om den oro som en del känner inför att vaccinera sina barn mot livmoderhalscancer, något som många erbjuds inom en snar framtid.

BT inbjuder nu läsarna att ställa frågor om HPV-vaccinationen till gynekologen och överläkaren Lennart Blomqvist, expert på livmoderhalscancer och medlem i regionens styrande råd för behandling av sjukdomen. Du kan börja ställa dina frågor på bt.

BT - 01 mar 12 kl. 21:31

Orolig inför HPV-vaccinationen? Chatta med läkaren på bt.se!

BT skriver i fredagstidningen om den oro och tvekan som en del känner inför att vaccinera sina barn mot livmoderhalscancer, något som många erbjuds inom en snar framtid.

BT inbjuder nu läsarna att ställa frågor om HPV-vaccinationen till gynekologen och överläkaren Lennart Blomqvist, expert på livmoderhalscancer och medlem i regionens styrande råd för behandling av sjukdomen. Du kan börja ställa dina frågor på bt.

Nerikes Allehanda - 25 jan 16 kl. 06:32

Olle fick TBE - trots vaccinationen

Trots vaccinationen drabbades 74-årige Leif Blavier av fästingburen hjärninflammation. Under tio dygn låg han i respirator..

SVT Debatt - 23 apr 18 kl. 07:00

”Välutbildad befolkning enda vaccinationen”

”Skolan och lärarna kan bli räddningen i fejknyheternas tid. Fakta behöver stå som en grund, även om den kan vara besvärlig att tillägna sig. Men mot lögner och dolda agendor hjälper bara kunskap.

Västerbottens Folkblad - 31 okt 18 kl. 10:21

Då startar vaccinationen mot influensa

Nu är det klart när landstinget i Västerbotten börjar vaccinera mot influensa i Västerbotten. Vaccinationen drar i gång på tisdag, 6 november. Som Folkbladet berättat tidigare ger säsongens vaccin skydd mot fler influensatyper än tidigare.

SvD - 01 feb 11 kl. 13:22

Fick narkolepsi ? efter vaccinationen

16-årige Simon insjuknade i narkolepsi strax efter han vaccinerat sig mot svininfluensa. Pappan Tomas Norberg har hela tiden varit övertygad om ett samband. ?

Nyhetskanalen - 29 mar 11 kl. 16:15

De fick narkolepsi efter vaccinationen

Sara Dunard-Reuter, 14 år, och Emelie Olsson, 12 år, drabbades båda av narkolepsi efter att ha blivit vaccinerade med Pandemrix..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

HPV-vaccinationen är i full gång

Från januari i år erbjuder landstinget gratis vaccination mot livmoderhalscancer till flickor upp till 19 år. Inom Jämtlands län sköts vaccineringen till största delen av elevhälsan, och den här veckan har skolsköterskorna börjat ge den andra dosen till de flickor som lämnar skolan till sommaren..

SvD - 17 feb 12 kl. 14:55

?Vaccinationen en medicinsk tragedi?

?Utredning måste tillsättas?..

SvD - 25 nov 13 kl. 22:02

”Varningar i god tid före vaccinationen”

Riskerna var kända enligt professor..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Fransk BNP rasar 20 procent

Den franska ekonomin har påverkats stenhårt av coronapandemin när landet stängt ned för att stoppa smittan. Landets bruttonationalprodukt, BNP, bedöms rasa med 20 procent under andra kvartalet jämfört med föregående tre månader, enligt den nationella st.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Jazzmusikern Jimmy Cobb är död

Jazzmusikern Jimmy Cobb har dött i lungcancer vid 91 års ålder. Han medverkade på trummor på Miles Davis nyskapande album "Kind of blue" 1959 och bidrog till soundet på flera av Davis mästerverk, som inspelningarna av "Porgy and Bess", "Sketches of Spai.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Vädret kan hejda USA:s återkomst i rymden

Efter nio långa år tar USA i dag åter steget ut i rymden. Om inte lynnigt väder över Atlanten ställer till det. Sedan rymdfärjorna flög för sista gången 2011 har USA saknat egen möjlighet att skicka människor till och från jorden.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nya kompositörer i ”Klassiska podden”

Programledarna Camilla Lundberg och Carl Tofft bjuder på tio nya avsnitt om berömda kompositörer i den femte säsongen av P2:s "Klassiska podden". Säsongen inleds med ett program om Anton Bruckner, den försynte och kufiske orgelspelaren med sina omvälvan.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

23-åring ny ägare till 60-talshus i Svalöv

Det här blev priset för Källängsgatan 9..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Misstänkt föremål utanför kommunhus

Ett misstänkt farligt föremål har hittats utanför kommunhuset i Kungsängen väster om Stockholm. De som bor i området ombeds tillsvidare att stanna inomhus och ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har också utfärdats. Larm om föremålet kom in ru.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Svenska löftet tar hjälp av Johanna Larsson: ”Jag siktar på att bli bäst”

Caijsa Hennemann om vägen till världstoppen och träningen i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kultklassikern ”Labyrint” får uppföljare

Det har snackats om en uppföljare av fantasyklassikern "Labyrint" sedan 2016 – och nu verkar det vara på gång. Scott Derrickson, som nyligen avstod från att göra Marvel-uppföljaren "Dr Strange 2" ska regissera, skriver Deadline. Manus ska skrivas av Mag.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man i Tyskland körde in i folksamling

En man i södra Tyskland körde på tisdagen med sin bil in i en mindre folksamling, skriver tyska medier. Den 43-årige mannen uppges genom dådet ha velat skada sin 23-åriga flickvän, och handlingen ses inte som en terrorattack. Flickvännen skadades lindri.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.