Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 07 June, 04:53

Affärsvärlden - 28 okt 11 kl. 14:52

Positiva siffror från USAArbetskraftskostnader, konsumtion och löneökningar. I dag kom ny ekonomisk data som överlag ser positiv ut..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiva, siffrorfrån , USA
SmålandsPosten - 24 sep 14 kl. 06:08

Växjö visar positiva siffror

Växjö kommun visar positiva siffror i delårsrapporten för de första åtta månaderna. Prognosen visar nu på ett resultat om 28 miljoner kronor vid årets slut istället för minus 57 miljoner kronor som var siffran i budgeten.
Förbättringen beror främst på ökade skatteintäkter.

Magazin24 - 23 feb 12 kl. 11:51

Positiva siffror för Västmanland i NTU

Varje år genomför BRÅ, Brottsförebyggande Rådet den Nationella Trygghetsundersökningen, NTU där de tre områdena utsatthet, trygghet och förtroende har studerats. Den senaste undersökningen visar positiva siffror för Västmanland. Enligt den Nationella Trygghetsundersökningen, NTU som genomförs varje år är Västmanland inne i en positiv trend gällande frågor som rör bland annat utsatthet för brott och otrygghet.

Kristianstadsbladet - 17 okt 17 kl. 20:00

Orosmoln trots positiva siffror

Positiva siffror, men de kantas av många orosmoln. Kommunfullmäktige lade i går delårsbokslutet till handlingarna, men med bitvis hård kritik från revisionen..

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 12:43

Fler ordrar för Alelion som visar positiva siffror

Batteritillverkaren Alelion visar i stort sett oförändrade, men fortsatt positiva, siffror för årets andra kvartal. Både försäljning och orderingång går sakta uppåt, men bolaget ser en prispress av produkten framöver..

Affärsvärlden - 30 mar 12 kl. 14:30

Börsen steg efter positiva siffror från USA

Stockholmsbörsen steg med de ledande europeiska börsindexen på fredagen sedan det skett en återhämtning på börserna i New York i den sena USA-handeln..

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 08:43

Positiva siffror lyfte Asienbörser


De ledande Asienbörserna steg under onsdagen efter gårdagens regn av positiv industristatistik. I Japan hjälpte även en svagare yen till att lyfta börsen, och Tokyobörsens Nikkei 225-index gick upp 1 procent och det bredare Topixindex steg med 0,6 procent.I Sydkorea steg Seoulbörsens Kospi-index med 0,3 procent efter statistik på tisdagen som visade att fabriksaktiviteten ökar i USA, samtidigt som förhoppningarna ökar kring att Kinas makthavare ska gå in och stödja den inbromsande kinesiska ekonomin.

TA - 02 apr 14 kl. 08:43

Positiva siffror lyfte Asienbörser


De ledande Asienbörserna steg under onsdagen efter gårdagens regn av positiv industristatistik. I Japan hjälpte även en svagare yen till att lyfta börsen, och Tokyobörsens Nikkei 225-index gick upp 1 procent och det bredare Topixindex steg med 0,6 procent.I Sydkorea steg Seoulbörsens Kospi-index med 0,3 procent efter statistik på tisdagen som visade att fabriksaktiviteten ökar i USA, samtidigt som förhoppningarna ökar kring att Kinas makthavare ska gå in och stödja den inbromsande kinesiska ekonomin.

BT - 02 apr 14 kl. 08:43

Positiva siffror lyfte Asienbörser

De ledande Asienbörserna steg under onsdagen efter gårdagens regn av positiv industristatistik. I Japan hjälpte även en svagare yen till att lyfta börsen, och Tokyobörsens Nikkei 225-index gick upp 1 procent och det bredare Topixindex steg med 0,6 procent. I Sydkorea steg Seoulbörsens Kospi-index med 0,3 procent efter statistik på tisdagen som visade att fabriksaktiviteten ökar i USA, samtidigt som förhoppningarna ökar kring att Kinas makthavare ska gå in och stödja den inbromsande kinesiska ekonomin.

DI - 17 jul 15 kl. 17:04

Räntor och valutor: Positiva siffror lyfter dollarn

De svenska obligationsräntorna har under fredagen sjunkit, i linje med räntemarknaderna i såväl Tyskland, USA och i synnerhet Sydeuropa..

DI - 13 mar 12 kl. 19:38

Råvaror: Positiva siffror lyfte oljan

I likhet med börserna gick råoljan upp på tisdagen, styrkt av positiva amerikanska detaljhandelsdata på eftermiddagen. Även basmetallerna sköt fart från tidigare mer måttliga uppgångar, medan ädelmetallerna höll sig på samma nedgångsnivåer som tidigare..

Cornucopia - 29 sep 13 kl. 15:40

Blackstone är positiva till USA:s ekonomi

I media basuneras det ut att förvaltaren Blackstone säger att ekonomin är i en "episk kreditbubbla", vilket utmålas som att kraschen är nära förestående. Men i själva verket är Blackstone istället positiva till ekonomin, även om den är driven av en enorm kreditbubbla. (CNBC, Schibsted/SvD:s översättning av den amerikanska artikeln)

Samtidigt ligger uttalandena om att USA:s ekonomi bara kommer orka växa i intervallet 1 - 3% om året i linje med att man når tillväxtens gränser.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 12:26

Sandviks justerade rörelseresultat något lägre än väntat

Verkstadsbolaget Sandvik redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Det justerade rörelseresultatet var något lägre än väntat..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 11:37

Mutanklagelser mot oljefondens avgående chef och efterträdare

Den avgående chefen för den norska oljefonden, Yngve Slyngstad, har erkänt att han mottagit en olämplig gåva i form av en resa i privatjet från en utomstående i samband med arbetet den gigantiska fonden. Givaren var hedgefondmiljardären Nicolai Tangen - Yngve Slyngstads sedermera valda efterträdare..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 10:50

Danske Bank slopar utdelningen

Storbanken Danske Banks styrelse drar tillbaka sitt utdelningsförslag för 2019 i ljuset av den ekonomiska situation som har orsakats av coronaviruspandemin..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 10:26

Citi: En rejäl andra pandemivåg inte inprisad

Det är inte säkert att det värsta är över ännu vad gäller viruspandemin i USA och det är något den senaste tidens återhämtning på börsmarknaderna blundat för, varnar Citis investeringschef, David Bailin, enligt CNBC..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 10:26

Kinnevik och Getinge vinnare på börsen

I en svängig inledande handel på måndagen var Stockholmsbörsen upp något..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 08:56

Uppgångssvit på börsen väntas hålla i sig

Stockholmsbörsen ser ut att inleda måndagens handel uppåt och därmed stiga för tredje dagen i följd..

Affärsvärlden - 17 apr 20 kl. 09:04

Krisen slår mot bostadsmarknaden

Nu syns coronaeffekten även på bostadsmarknaden. I såväl Göteborg som Stockholm märks prisfall under inledningen av april..

Affärsvärlden - 17 apr 20 kl. 12:24

Det dolda mönstret i allt

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 08:11

Boozt skriver ned lager och redovisar förlust

E-handelsbolaget Boozt gör en nedskrivning av varulagret om 58 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 08:07

Danske Bank sänker Ericsson

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Ericsson till behåll från köp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.