Newsmill > Opinion

Thursday, 28 May, 15:16

Newsmill - 27 okt 11 kl. 14:55

Vi anställer direkt om restaurangmomsen sänkshttp://www.newsmill.se/trackback/40452 Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE Till skillnad från andra politiska initiativ har sänkningen av restaurangmomsen förutsättningar att minska arbetslösheten genom att riktiga jobb skapas, skriver Christer Jansson, Driftchef, TGI Friday´s..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
none, Christer Jansson, TGI Friday

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi anställer, direktom , restaurangmomsen, sänks
Sydsvenskan - 21 okt 15 kl. 04:00

Företagen anställer när kunderna strömmar till

Som alla vet är arbetslösheten bland unga och invandrare hög. För att få fler in på arbetsmarknaden tycks alla ha en och samma medicin - sänkta trösklar in på arbetsmarknaden.Men en företagare anställer inte fler bara för att lönen, skatten och arbetsgivaravgiften sänks.

YLE - 19 maj 15 kl. 05:02

"Jag vill anställa - men det är för dyrt"

Byråkrati, dyra avgifter och hög moms gör livet svårt för företagaren Seija Lindblom i Hangö. Också Hangö hamn hoppas att den nya regeringen med fokus på företagarna ska leda till mindre tungrodd byråkrati. Sannfinländarna, Samlingspartiet och Centern håller på att mura grunden för de kommande fyra åren.

Alliansfritt Sverige - 31 maj 13 kl. 09:39

Nu sänks lönerna ? precis som alliansen planerat

2010 läckte interna arbetsdokument från Finansdepartementet som helt öppet sa att regeringens politik sänkte lönerna. Regeringen förnekade att deras politik syftade till att sänka löner och toppmoderater har gått så långt som att säga att "sänkt lön kommer aldrig bli alliansens politik". Detta stämmer såklart inte.

PrivataAffärer - 01 jul 19 kl. 05:00

Rutavdraget höjs – bensinskatten sänks

På måndag, den 1 juli, träder en rad viktiga ändringar i kraft som påverkar många svenskar. Slopad särskild löneskatt för äldre: Dagens löneskatt för äldre betalas på lön, förmåner och andra ersättningar till personer som fyllt 65 år. Särskild löneskatt tas även ut på bland annat inkomst av aktiv näringsverksamhet för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år.

DrivaEget - 10 sep 13 kl. 09:12

Du får billigare att anställa unga

Det är nu klart att arbetsgivaravgiften sänks om du anställer en person under 23 år. Regeringens satsning ska få fler att anställa ungdomar..

NT - 18 sep 19 kl. 06:00

Utredning inledd mot direktören

Den tidigare direktören misstänks att ha begått brott under hela tiden han var anställd vid digitaliseringsavdelningen..

Realtid - 05 sep 17 kl. 11:19

Skatten på personaloptioner sänks

Nu kommer finansminister Magdalena Andersson (S) och regeringen införa skattelättnader för personaloptioner. Nästa år sänks också arbetsgivaravgiften för småföretag som anställer sin första medarbetare..

Alliansfritt Sverige - 30 aug 14 kl. 08:45

Dessa restauranger tar strid för låg moms – vinsten har ökat men de har inte anställt fler

Sänkningen av restaurangmomsen presenterades som att den skulle öka möjligheten för unga att få jobb. En jobbskapande reform för unga är bra, det håller även denna gnällblogg med om. Så momsen sänktes och förutsättningarna för att ansälla fler unga fanns.

Cornucopia - 02 mar 20 kl. 10:34

Arbetsgivarverket - statligt anställda smittbärare ska behålla lön

Arbetsgivarverket har nu information om vad som gäller för arbetstagare och arbetsgivare gällande den enskilde anställde som inte kan vara på jobbet på grund av coronasmitta. Bland annat ska den som sätts i karantän för att vederbörande är eller misstänks vara smittbärare enligt smittskyddslagen behålla sin lön. Det gäller dock inte om den anställde frivilligt åkt på semester mot expertmyndigheternas rekommendation till ett land med smitta.

YLE - 21 jun 17 kl. 12:30

Fyra personer vid Helsingfors djurskyddsförening misstänks för brott

Fyra personer vid Helsingfors djurskyddsförening (HESY) misstänks för arbetarskyddsbrott. Polisens förundersökning är nu klar och går till åtalsprövning. Det här uppger polisen för Yle Huvudstadsregionen.

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Utredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby drar ut på tiden. Enligt polisen misstänks ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Utredningen av det misstänkta arbetarskyddsbrottet i Karleby växer sig allt större och drar ut på tiden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.