Jönköpingsnytt > Nyheter

Tuesday, 26 May, 19:22

Jönköpingsnytt - 28 okt 11 kl. 14:21

NTF:s bälteskontroller ger positiva resultatBilisterna i Jönköpings län är bland de bästa i landet på att använda bilbälte, det visar en sammanställning som NTF har gjort. I samtliga kommuner i länet åker nio av tio med bälte. ? De som drar ner snittet är främst hantverkare och förare till servicebilar. Deras attityd måste förändras, säger Åke Qvarnström, verksamhetsansvarig vid NTF i Jönköpings län..
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
NTF, Jönköpings, Åke Qvarnström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NTF:s, bälteskontrollerger , positiva, resultat
GöteborgsPosten - 03 mar 18 kl. 05:00

Motstridiga resultat i test av bältesstol

En bältesstol klarade krocktestet överlägset. Men NTF som undersökte hur stolarna är att använda är tveksamma.
– Stolen har en bälteslösning som riskerar att göra bältet slappt, säger NTF:s expert..

Polisen - 10 maj 12 kl. 17:44

Resultat av trafiknykterhetens dag

Sommaren är den tid då flest personer kör rattfulla. Därför genomförde Polisen ihop med NTF trafiknykterhetens dag nu innan grill- och semestersäsongen dragit igång. Resultatet blev att tusentals bilister testades..

Barometern - 12 mar 14 kl. 07:43

Busspassagerare slarvar med bälte

Det är lag på att använda bälte, även i bussen. Men folk ger inte upp gamla vanor så lätt. NTF Sydost och polisen vill informera om bältesanvändning i buss.

Jönköpingsnytt - 10 sep 12 kl. 07:50

Barn ofta obältade i bilen - polisen gör trafikkontroller

Många föräldrar slarvar med bilbältesanvändningen för barnen i bilen. Denna vecka gör polisen bälteskontroller i samarbete med NTF och Trafikverket..

Magazin24 - 06 maj 11 kl. 17:40

Mopedister använder hjälmen på rätt sätt

Landsomfattande undersökning av NTF. NTF i Västmanland har deltagit i den landsomfattande undersökningen kring hjälmanvändandet bland mopedister.
I Västmanlands har studien utförts i Köping, Sala och Tillberga och samtliga 55 mopedisterna använde hjälm på rätt sätt.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 17:51

Fler cyklister och fotgängare skadas

Under första halvåret 2014 dog 36 fotgängare eller cyklister i trafiken, vilket är den högsta siffran sedan 2007. Nu efterlyser NTF att fler kommuner analyserar olyckorna och vidtar åtgärder.
Allt fler cyklister och fotgängare skadas i trafiken, visar nya siffror från Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF.

BT - 17 jul 14 kl. 17:51

Fler cyklister och fotgängare skadas

Under första halvåret 2014 dog 36 fotgängare eller cyklister i trafiken, vilket är den högsta siffran sedan 2007. Nu efterlyser NTF att fler kommuner analyserar olyckorna och vidtar åtgärder. Allt fler cyklister och fotgängare skadas i trafiken, visar nya siffror från Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF.

Magazin24 - 06 jul 12 kl. 16:38

Många skallskador fast bra hjälmanvändning

NTF har tagit del av statistik som visar på att närmare hälften av mopedolyckorna sker under juni, juli och augusti. Statistiken visar även på att varje sommar dödas i snitt fyra mopedister och närmare hundra skadas svårt. Samtidigt blir mopedisterna bättre på att använda hjälm.

Jönköpingsnytt - 06 maj 11 kl. 14:52

Nio av tio mopedister använder hjälm

Nio av tio mopedungdomar använder hjälmen på rätt sätt. Det visar en undersökning som NTF står bakom. I Jönköpings län använder 88 procent hjälmen på rätt sätt, och flickorna är allra duktigast.

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 15 kl. 18:32

Ökade krav när fler är ute och cyklar.

Det sägs att det är svårt att bryta vanor. Samtidigt är vi människor trendkänsliga, vi vill gärna hänga med och vara moderna. Ta bara på det här med cykling.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Då öppnar krisdrabbade restaurangen igen

I två månader har den populära restaurangen i centrala Jönköping varit stängd.
Nu öppnar man igen – för att undvika att gå under. — Får vi inga intäkter går det åt helsike, säger restaurangägaren Kevin Ha.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Braheborg i hamn – då går färjan igen

Färjan Braheborg ligger i hamnen i Huskvarna för ett planerat varvsbesök. Först efter midnatt på söndag går Braheborg enligt turlistan igen.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Uppgifter: HV71 förhandlar om Lias Andersson

Han har kontrakt med New York Rangers över nästa säsong. Trots det kan Lias Andersson återigen hamna i SHL. Enligt sajten Blueshirt Banter jobbar HV71 hårt för att få till en ny utlåning.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Anrik klädbutik stänger – letar ny hyresgäst

Efter nästan 40 år har Hovslätts klädhus gått i konkurs. Ett Boråsföretag har köpt upp konkurslagret och bedriver nu utförsäljning.
– Helst vill jag se att även den nya hyresgästen driver affärsverksamhet, säger fastighetsägaren Leif Andersson, som också drivit klädhuset i flera decennier.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Hemvändare klar för Stars: ”Kommer stärka oss som grupp”

Efter att ha lett Sanda Wolves till stora framgångar lämnade Marcus Larsson bygden för ett äventyr på andra sidan Atlanten.
När det nu har blivit dags att vända hem igen står det klart att guarden förstärker Wetterbygden Stars.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Barnmorskan begär resning – domare kan ha varit jävig

I mars fick barnmorskan Ellinor Grimmark, som vägrade utföra aborter, beskedet att hennes fall inte kommer prövas i Europadomstolen.
Nu begär hon resning, då en av domarna som tog beslutet kan ha varit jävig.
.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Klassfest istället för bal – Spira rullar ut röda mattan för studenterna

Studenternas bal ligger på is och i väntan på avfrostning arrangerar Spira och FC-gruppen klassfester för avgångseleverna på gymnasiet – Vi ville få till något för studenterna och det här blir ett tillfälle med en mysig middag istället för balerna, säger Mia Isaksson på Spira.
.

Jönköpingsnytt - 9 timmar sedan

Efter stölden av märkeskläder: ”Säkrat vissa spår”

För snart två veckor sedan drabbades ett företag, med lagerlokal i Bankeryd, av en större stöld. Ännu finns ingen frihetsberövad, men polisen har säkrat vissa spår.
.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

De rustar för hårt tryck: ”Mer akut situation nu”

Kvinno- och tjejjouren i Jönköping tar emot färre samtal än vanligt just nu. Men föreningen befarar att det är lugnet före stormen.
– De som hör av sig till oss nu har en mer akut situation, säger Tania Karanja, verksamhetschef på Kvinno- och tjejjouren Jönköping.

Jönköpingsnytt - 12 timmar sedan

Tjuv bröt upp källarförråd – greps på bar gärning

En inbrottstjuv kunde gripas på bar gärning i Huskvarna under natten till tisdag.
.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.