UNT > Utrikes

Thursday, 04 June, 23:04

UNT - 28 okt 11 kl. 14:09

Många döda i SyrienMinst 15 civila har dödats av regeringsstyrkor i Syrien i dag i samband med protester mot president Bashar al-Assads styre, uppger syriska människorättsaktivister. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Syrien, Bashar, assads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många dödai , Syrien
Cornucopia - 08 sep 13 kl. 10:39

Hur kan Ryssland och ryska flottan försvara Syrien?

I svensk media, t ex Bonnier/DN, står det att den ryska flottan i Medelhavet, som håller på att förstärkas, ska "mota bort" eller på förstasidan rent av "attackera" de amerikanska robotjagare som förmodas skjuta kryssningsrobotar mot Syrien. Men i utländska media hittar åtminstone inte jag några sådana uttalanden, utan det handlar om ett antal amfibiefartyg avsedda för evakuering av ryssar i Syrien, samt eskort av dessa. Det hela verkar vara en överdriven svensk mediagroda i syfte att skrämma upp läsare.

SVT Debatt - 12 okt 13 kl. 06:00

Sveriges regering måste ta avstånd från extremismen i Syrien

SYRIEN Allt fler rapporter från Syrien talar om riskerna för att en fundamentalistisk tolkning av islam kan komma att dominera i stora delar av Syrien. När landet nu får domstolar vars lagar grundar sig på fundamentalistisk islam, är det hög tid att för den svenska regeringen att reagera. Hur mycket pengar skickar Sverige till den syriska oppositionen?

Cornucopia - 20 nov 15 kl. 12:57

Syrien: Angrepp mot IS är ett angrepp på Syrien

Syriens Assadregim har gått ut med att angrepp mot IS på dess territorium är ett fientligt angrepp mot Syrien, om angreppet inte först godkänts av regeringen i Damaskus eller av Moskva. Man varnar specifikt Frankrike för att bomba IS, och kallar sådana bombningar för en aggression mot Syrien.

Hos det passande benämnda ryska VPK-News kan vi läsa ett uttalande från Syrien om att angrepp mot IS eller andra terrorister på syrisk mark är angrepp mot Syrien och tolkas som aggressioner mot landet.

Barometern - 27 aug 13 kl. 19:31

Attack mot Syrien allt mer trolig

Allt fler uppgifter pekar nu på att flera länder förbereder ett angrepp på Syrien efter förra veckans gasattack. Frankrikes president Hollande säger att han är "redo att straffa" dem som ligger bakom attacken. USA:s president Barack Obama fortsätter att diskutera olika möjligheter i Syrien, enligt Vita huset.

YLE - 26 aug 14 kl. 05:36

Rekryteringsförsök till Syrien i centrum av Helsingfors

En 27-årig man, född i Turkiet men numera bosatt i Helsingfors, uppmanades i juli att åka till Syrien för att kriga. Det här enligt uppgifter till Yle Huvudstadsregionen. Skyddspolisen har liknande uppgifter om rekryteringsförsök på gatan, i köpcenter eller på torg, men uppger att det inte handlar om organiserad rekrytering.

YLE - 25 sep 13 kl. 16:44

Finland kan erbjuda fältlaboratorium till Syrien

Varifrån har Syrien fått sina kemiska vapen? Hur lätt är det att tillverka dem? Finland har specialkunskap i världsklass då det gäller kemiska vapen.

SVT Debatt - 26 jan 14 kl. 08:00

FN, låt inte Syrien utföra folkmord på kurderna

SYRIEN De gamla kolonialmakterna bär ett stort ansvar för blodbadet i Syrien, när de gav makt till alawiterna att styra landet. Den kurdiska minoriteten glöms som vanligt bort, inte minst i fredsförhandlingarna.  Den internationella konferensen i Genève handlar om den syriska tragedin, ett av de värsta inbördeskrigen i modern tid.

BT - 15 nov 11 kl. 16:02

Turkiet hotar stoppa el till Syrien

Turkiet varnar nu Syrien för att eltillförseln kan stängas av om inte våldet stoppas. Nya rapporter om dödsoffer fortsätter att strömma in.
Turkiet, länge en av president al-Assads närmaste allierade och ett av Syriens grannländer, varnar för att de kan komma att stänga av sin eltillförsel till Syrien, rapporterar Reuters.

Nyheter 24 - 19 feb 12 kl. 17:05

Inifrån Syrien ? ?Regimen vill ha inbördeskrig?


Snart ett år efter det att revolutionsgnistan tändes i Syrien är den starkare än någonsin. Folket ser ingen väg tillbaka ? ?

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 15:54

Syrien ber om ursäkt för attack

Syrien ber nu om om ursäkt för granatattacken mot en turkisk stad i går. Attacken, som dödades minst fem civila varav flera barn, har lett till turkiska vedergällningar och kraftigt ökad oror mellan grannländerna.
Syrien har via FN bett om ursäkt för onsdagens incident och sagt att det inte kommer att upprepas, enligt Turkiets biträdande premiärminister Besir Atalay, rapporterar Reuters.

BT - 27 aug 13 kl. 12:36

Syrien skjuter upp FN- inspektion

Syriens utrikesminister Walid Muallem säger att FN-inspektörernas andra arbetsdag i Syrien har skjutits upp till i morgon, enligt nyhetsbyrån Reuters. Skälet uppges vara oenighet rebellerna sinsemellan om säkerhetsöverenskommelser. Muallem avfärdar anklagelser från USA om att den syriska regeringen försöker försvåra FN-teamets arbete och säger att Syrien kommer att fortsätta med sin militärkampanj trots eventuella utländska attacker.

Fler nyheter från UNT

UNT - 13 maj 20 kl. 09:01

Bambubrist skickar pandor tillbaka till Kina

Er Shun och Da Mao skulle egentligen ha stannat i Kanada i flera år till..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:44

Inspelning skakar hårt pressad Bolsonaro

Brasiliens president Jair Bolsonaro förnekar att han sparkade landets federala polischef för att förhindra en utredning mot sin familj..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:34

Österrike öppnar gräns mot Tyskland i juni

Österrike och Tyskland kommer att öppna gränsen mellan länderna den 15 juni, enligt regeringen i Wien..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:17

Pompeo i munskydd har landat i Israel

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har landat i Tel Aviv i Israel, bara timmar innan den planerade installationen av landets nya koalitionsregering..

UNT - 13 maj 20 kl. 07:42

Covid-19 spås ta fler liv än befarat i USA

I början av augusti beräknas över 147 000 amerikaner ha dött i coronapandemin i USA, enligt en ny prognos..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:35

Biden ett steg närmare presidentkandidatur

I USA fortsätter delstater att genomföra primärval inför höstens presidentval..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:02

Riktlinjer att vänta för gränser och resor

Hur, när och var ska turismen komma igång igen efter coronakrisen?.

UNT - 13 maj 20 kl. 05:21

Rekordhögt antal virusdöda i Brasilien

Antalet bekräftade coronavirusfall i Brasilien har stigit till nära 178 000 enligt myndigheterna och över 12 400 personer rapporteras ha avlidit..

UNT - 13 maj 20 kl. 04:25

Hälften smittade i colombianskt fängelse

Hälften av alla intagna vid ett fängelse i södra Colombia har bekräftats vara coronasmittade..

UNT - 13 maj 20 kl. 03:07

Venezuela förlänger restriktioner

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att landets coronarelaterade restriktioner förlängs i ytterligare en månad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.