DI > Ekonomi

Sunday, 31 May, 08:52

DI - 28 okt 11 kl. 14:10

Saabs ägare Swan förlorar 630 miljoner på affärenSwedish Automobile (Swan) räknar med att förlora i runda slängar 70 miljoner euro, runt 630 miljoner kronor, om affären med kineserna går igenom..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swan, Automobile

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabs, ägare, Swan, förlorar, 630miljoner på , affären
Opinionen.se - 15 mar 13 kl. 06:48

Riksgälden förlorar Saabpengar

Panterna i Saabaffären blir en dyr en smäll för Riksgälden, som nu skrivit ner värdet på dem med 600 miljoner till 1,6 miljarder kronor, rapporterar Dagens Industri. Riksgälden ställde upp med säkerhet för ett lån på 2,2 miljarder i Europeiska investeringsbanken (EIB), när holländaren Victor Mullers Spyker köpte Saab Automobile 2010. Vid Saabs konkurs december 2011 tvingades Riksgälden lösa in lånet i EIB.

YLE - 10 apr 20 kl. 17:35

HIFK:s kinesiska ägare har investerat "enligt planerna" – under coronakrisen förlorar klubben en sexsiffrig summa varje månad: "Alla sparar, oavsett om ägaren är rik eller inte"

Den pågående pandemin tvingar HIFK Fotbolls kinesiska ägare Lucas Jin Chang till försiktighet. Nu pågår samarbetsförhandlingar även i Helsingforsklubben – som förlorar sexsiffriga summor varje månad under coronakrisen. "Andra klubbar som har en så kallad rik ägare ser ut att ha det likadant", menar vd:n Christoffer Perret..

Alliansfritt Sverige - 03 sep 14 kl. 15:20

Fas 3-anordnare: ”Jag förlorar pengar om folk får jobb”

Tanken med fas 3 var att långtidsarbetslösa skulle få en placering på ett företag eller hos en organisation – i utbyte mot att anordnaren fick ett bidrag på några tusenlappar i månaden. Vips dök nya företag upp utan verksamhet i botten – och vissa ägare blev mångmiljonärer. Ledde det till jobb för de arbetslösa?

YLE - 02 jul 15 kl. 05:11

Fennovoima får kritik av delägare

Regeringen ska inte godkänna Fennovoimas bygglov. Det säger Jarl Haga i Kronoby elverk. Elverket är delägare i Fennovoima och förlorar pengar om kärnkraftverket inte byggs.

YLE - 07 jan 14 kl. 04:51

Ovanligt att aktieägare stämmer styrelsen

Det hör till ovanligheterna att aktieägare inleder rättstvist mot bolagets styrelse, enligt rättslig expertis. Bruksägaren Olli Muurainen i Billnäs vill förmå aktieägare i Fiskars Abp att stämma styrelsen på grund av påstådd dålig förmögenhetsförvaltning. Det är sällan aktieägare tar till samma metoder som företagaren Olli Muurainen nu tar till för att förmå Fiskarsbolaget att sälja mark han behöver för att bygga upp ett kongresscentrum i Billnäs.

Västerbottens Folkblad - 14 jul 18 kl. 08:00

[PLUS] Stugägare förlorar pengar i hotell-konkurs

Ett stort antal stugägare förlorar pengar i Kittefjäll-hotellets konkurs. Beloppen varierar. Från....

Dagens PS - 31 jul 19 kl. 14:35

Efter börsraset – investerarna förlorar miljoner

Efter morgonens nyhet att forskningsbolaget Janssen Biotech säger upp samarbetet med Alligator Bioscience har det senare bolagets kurs störtdykt. Så här mycket förlorar storägarna på den röda onsdagen. Enligt Dagens Industri är största ägaren i bolaget den amerikanska läkemedelsjätten Johnson & Johnson, som innehar drygt åtta procent av aktierna – ett innehav som i dag har tappat omkring 50 miljoner kronor i värde.

Opinionen.se - 04 maj 13 kl. 06:40

Lokalpatriotiska aktieägare förlorar

Lokalt förankrade börsbolag lockar ofta till sig många aktieägare från trakten. Ett tydligt exempel är det krisande gruvbolaget Northland Resources, baserat i Pajala, där var tredje aktieägare är norrlänning. 4 000 norrlänningar har satsat sina sparslantar i Northland Resources.

Vimmerby Tidning - 24 jan 14 kl. 08:54

Avslag för Saabs överklagande

Nu har återigen ett bulleröverklagande nått vägs ände. Saab förlorar igen och denna gång handlar det om det prestigefyllda Lundbergsbygget nere vid Stångån..

Sydsvenskan - 07 mar 19 kl. 14:54

Staten kan förlora ytterligare på Saabs konkurs

Konkursen i Saab Automobile kan bli en större förlust för staten än man tidigare räknat med. Oklarheter kring en av de tillgångar som kvarstår efter konkursen kan innebära att staten förlorar ytterligare nära 100 miljoner kronor, rapporterar Ekot. Oklar.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 19 kl. 14:54

Staten kan förlora ytterligare på Saabs konkurs

Konkursen i Saab Automobile kan bli en större förlust för staten än man tidigare räknat med. Oklarheter kring en av de tillgångar som kvarstår efter konkursen kan innebära att staten förlorar ytterligare nära 100 miljoner kronor, rapporterar Ekot. Oklar.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Bulgarisk minister gripen för skräpimport

Bulgariens biträdande miljöminister har gripits anklagad för illegal import av skadliga sopor från Italien..

DI - 1 timme sedan

Nationalgardet kallas till flera delstater

Brinnande polisbilar, krossade fönster och polis som avfyrar gummikulor och tårgas..

DI - 1 timme sedan

Trump skjuter upp G7-mötet

Donald Trump skjuter upp sommarens G7-möte i Washington, från sent i juni till preliminärt i september..

DI - 1 timme sedan

De nyanställer i kristider

Arbetslösheten stiger, men i några branscher är behovet av ny personal fortfarande stort. – Vi har en väsentlig ökning i efterfrågan på….

DI - 1 timme sedan

Turistchefen: Får vi myndigheternas stöd kommer vi klara oss

Precis en vecka efter att regeringen införde de första restriktionerna för att begränsa coronapandemin utsågs Maria Ros Jernberg till ny….

DI - 11 timmar sedan

Grönt ljus för Space X:s rymduppskjutning

Snart smäller det. Uppskjutningen av Space X-raketen har fått klartecken. På plats för att beskåda avfärden finns USA:s president Donald….

DI - 11 timmar sedan

Fruktfamiljen expanderar efter 80 år – mitt i coronakrisen

Minskad försäljning till restauranger i coronapandemins spår vägs upp av ökad e-handel för Hebe Frukt och Grönsaker. .

DI - 12 timmar sedan

Svensk kollektivtrafik: sprid ut skolstarten

När gymnasieelever åter åker till skolan i höst är risken stor att det blir trångt på bussar, tåg och spårvagnar..

DI - 12 timmar sedan

De tog sig igenom stålbadet – sen kom corona: ”Inte nattsvart, men...”

Marknaden för trycksaker har förändrats dramatiskt de senaste årtiondena. Vid årsskiftet blev två tryckerier i Östersund till ett för att….

DI - 13 timmar sedan

Flera skogsbränder rasar i Sverige

Flera skogsbränder har brutit ut mellan Ockelbo och Gävle. Räddningstjänstens enheter är på plats och även två helikoptrar är och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.