Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 27 May, 14:18

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lättnad över Saab-affär i Trollhättan
Beskedet om att två kinesiska biltillverkare ska köpa Saab togs emot med lättnad i Trollhättan. - Det är glädjande att det fått en lösning och som vi ser det är det en långsiktig lösning; det är bra, säger Stefan Löfvén, ordförande för IF Metall, till SR Ekot/P4 Väst.Youngman och Pang Da ska köpa hela Saab för 900 miljoner kronor. Bolagen har dessutom lovat att satsa ytterligare fem miljarder kronor i Saab. - Saab kommer att fortsätta att vara en biltillverkare i Sverige, med en ljus framtid även i Kina, säger Saabs vd Victor Müller, till SR Ekot/P4 Väst..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Saab, Trollhättan, Stefan Löfvén, IF Metall, SR EkotP4 Väst, Pang Da, Sverige, Kina, Saabs, Victor Müller

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättnadöver , Saab-affäri , Trollhättan
BT - 13 jun 12 kl. 13:55

Nevs ska bygga elbilar i Trollhättan

National Electric Vehicle Sweden (Nevs) köper Saabs konkursbo. Elbilskonsortiets mål är att etablera sig som en ledande tillverkare av elbilar. Företaget vill rekrytera ett antal ingenjörer till Trollhättan för att snarast påbörja produktutvecklingen.

Kristianstadsbladet - 07 jun 12 kl. 10:05

Trollhättan dementerar Saabaffär

Elbilskonsortiet National Electric Vehicle Sweden köper Saab Automobiles konkursbo, uppger P4 Väst. Men Trollhättans informationschef förnekar "bestämt" att kommunen skulle känna till affären, skriver aftonbladet.se.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Trollhättan dementerar Saabaffär

Saab Automobiles konkursförvaltare har avslutat sitt arbete och kommit till ett resultat, rapporterar ttela.se. Källor uppger för P 4 Väst att det är elbilskonsortiet National Electric Vehicle Sweden som köper Saab Automobile.

DN - 13 jun 12 kl. 15:53

?Minst sagt tufft för Saab med återstart?

Elbilskonsortiet Nevs köper Saab för en ännu icke angiven summa. Vid en presskonferens i Trollhättan presenterade företaget sina planer för framtiden. Dagens Nyheters motorexpert Lasse Swärd kommenterar möjligeheterna för affären att lyckas..

BT - 14 jun 12 kl. 00:30

Resterna av Saab tar steget in i framtiden

Det tog tid att hitta en köpare till Saabs konkursbo. När affären med elbilskonsortiet National Electric Vehicle Sweden (Nevs) nu äntligen är i hamn finns det dock anledning till tillförsikt. Forskning och utveckling av elbilar och batterier tillhör framtiden.

Expressen - 12 apr 13 kl. 09:04

Saab automobile parts växer - så in i Norden

TROLLHÄTTAN. Saab automobile parts AB utvidgar verksamheten och startar två nya dotterbolag i Norge och Finland. - Det går bra för bolaget, vi ligger lite bättre till än affärsplanen, säger vd Lennart Ståhl till TT-Ela..

SvD - 07 jun 12 kl. 10:03

Trollhättan dementerar Saab-affär: ?Olyckligt?

?Tolkade det som att allt var klart, men så är det inte.?.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Positiva reaktioner på Saabaffären

De positiva kommentarerna var många efter beskedet om att National Electric Vehicle Sweden (Nevs) köper Saabs konkursbo. ? Nu kör vi, säger Paul Åkerlund (S), kommunalråd i Trollhättan, en av dem som gladdes åt köpet.

Barometern - 16 aug 14 kl. 11:37

"Sverige förändras medan vi har blicken neråt mot telefonerna"

Först såg han Zlatans reklamfilm, sedan Robyns och så gjorde han, enligt Resumé, en antireklamfilm.
– Jag ville göra en kommentar. Vi lyfter inte blicken så mycket längre, säger musikern David Urwitz.

Kristianstadsbladet - 22 maj 13 kl. 03:55

Saabolja läcker på regeringen

Victor Muller, den långe och leende kostymklädde mannen, har lämnat Sverige, Trollhättan och Saab bakom sig.
Hjulspåren efter den excentriske holländarens härjningar i trakten har dock ännu inte blåst igen. Saab Automobiles tidigare vd Jan-Åke Jonsson, förre chefsjuristen Kristina Geers och den kortvarige finanschefen Karl-Gustav Lindström, anhölls på måndagen misstänkta för grovt försvårande av skattekontroll.

Opinionen.se - 13 nov 13 kl. 15:20

Nya tider för Saabs reservdelsbolag


Reservdelsföretaget Saab Automobile Parts, som efter biltillverkarens konkurs tagits över av staten, byter i dag namn till Orio. På en presskonferens i eftermiddag informerar företagets ledning om planer på att bredda verksamheten med nya affärsområden. Grunden för det omdöpta bolaget kommer även i fortsättningen att vara reservdelar för just Saab-bilar, lovar vd:n Lennart Ståhl.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.