Västerbottens Folkblad > Nyheter

Thursday, 04 June, 18:15

Västerbottens Folkblad - 28 okt 11 kl. 13:44

Protester mot fotoförbudetNu protesterar de ledande medierna i länet mot landstingets nyligen införda fotoförbud. Nu protesterar de ledande medierna i länet mot landstingets nyligen införda fotoförbud. I onsdags stoppades SVT:s representanter från att intervjua en patient. Senare samma dag stoppades filmning i ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestermot , fotoförbudet
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Domstolar vill utöka fotoförbud

Domstolsverket har lämnat ett förslag till regeringen, att det fotoförbud som råder i rättssalar, ska utökas och gälla för hela domstolsbyggnader, uppger tidningen Riksdag och departement.Fotoförbudet i rättssalar har funnits sedan 1948. Modern teknik har gjort det möjligt för gemene man att lätt ta bilder, till exempel med mobiltelefonen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Förbannade föräldrar kränkta över fotoförbud på lucia

SVERIGE. Flera kommuner runt om i Sverige har infört fotoförbud på förskolor – vilket innebär att föräldrar inte kommer kunna fota barnens luciatåg. Hur fotoförbudet ser ut varierar i förskolorna.

BT - 12 dec 14 kl. 08:07

Grundskolor avvaktar med fotoförbud

Något fotoförbud mot luciatåg är i dagsläget inte aktuellt i Borås stads grundskolor. Det blev starka reaktioner på BT:s artikel om att det från och med i år råder fotoförbud, när Borås stads förskolor bjuder in föräldrar till årets luciafirande. Men i de kommunala grundskolorna avvaktar man med ett fotoförbud.

Expressen - 12 dec 13 kl. 22:14

Anmäler kommunen för fotoförbud vid lucia

I morgon firas lucia på tusentals förskolor runtom i Sverige. På flera håll har fotoförbudet som har införts väckt ilska. – Hela december har man mått dåligt för det här.

Dagens Medicin - 11 aug 16 kl. 13:33

Fotoförbud ses över

Fotoförbudet i sjukvården i Norrbotten kan komma att lättas för yrkesverksamma fotografer. .

BT - 01 sep 17 kl. 06:40

Förståelse bland föräldrar efter besked om fotoförbud

Tråkigt, men förståeligt. Så reagerar de föräldrar BT pratat med om det utökade fotoförbudet på förskolor..

Dalarnas tidningar - 17 sep 14 kl. 16:55

Fotoförbudet i förskolan växer

Allt fler förskolor i Borlänge har regler kring hur föräldrar får fotografera sina barn under förskolans aktiviteter. Det kan till exempel vara vid luciatåg eller andra sammankomster..

Barometern - 01 okt 18 kl. 12:12

”Eleverna tycker att fotoförbudet är bra”

Det är förbud för elever att fotografera inom högstadiets område och vid vårterminens slut hade niornas resultat förbättrats..

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 08:00

Fotoförbud utanför husen

Foto: Tom Wall
Om Region Skånes policy tas på allvar får du inte längre fotografera vid Stora Torg. I regionens fototillstånd står det att ”det krävs ett skriftligt tillstånd för att filma och fotografera i och utanför lokaler där Region Skåne bedriver verksamhet”.
Det står till och med att även ljudupptagningar är förbjudna.

Sydsvenskan - 21 dec 13 kl. 06:30

Protester mot fotoförbud och vattenkanon

I veckan avslöjades att det spanska inrikesministeriet beställt ett bepansrat vattenkanonfordon som ska kunna sättas in för att skingra kravaller. Priset för den spanska polisens nya kravallfordon ligger på en halv miljon euro, närmare fem miljoner kronor. Inköpet av fordonet har mött skarpa protester.

Sydsvenskan - 21 dec 13 kl. 06:30

Nytt fotoförbud skydd eller munkavle

I veckan avslöjades att det spanska inrikesministeriet beställt ett bepansrat vattenkanonfordon som ska kunna sättas in för att skingra kravaller. Priset för den spanska polisens nya kravallfordon ligger på en halv miljon euro, närmare fem miljoner kronor.Inköpet av fordonet har mött skarpa protester.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.