SvD > Nyheter

Sunday, 31 May, 09:45

SvD - 28 okt 11 kl. 13:40

?E-röstning löser inte brister i valsystemet?Statsvetare: Varför investera i dyra och osäkra system?.
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: E-röstning, löserinte , bristeri , valsystemet
Cornucopia - 23 nov 18 kl. 11:59

Löfven nästa till riksdagsomröstning - om två veckor

Riksdagens talman meddelade idag att Stefan Löfven ska upp för omröstning som statsminister den 5:e december, om nästan två veckor. Händer inget radikalt dröjer det alltså minst tills dess innan Sverige har en ny regering.
Ja!

YLE - 07 jan 17 kl. 13:35

Regeringen vill ha internetröstning – men då får vi glömma valhemligheten

Om några år kan det vara möjligt att vid ett allmänt val rösta på internet. Så i stället för att ta sig till vallokalen och sätta valsedeln i urnan kan man sätta sig vid en dator, gå in på valmyndighetens sida och rösta. Innan det kan bli aktuellt måste Justitieministeriet utreda hur internetröstning kunde genomföras i praktiken.

Regeringen - 17 apr 13 kl. 10:52

Vallagskommittén föreslår e-röstning och andra ändringar i valsystemet

2011 års vallagskommitté har i dag överlämnat sitt slutbetänkande E-röstning och andra valfrågor (SOU 2013:24) till justitieminister Beatrice Ask. Kommittén föreslår bland annat att försök med e-röstning via internet ska genomföras vid valen 2018. Pressmeddelande: Ändringar i valsystemet SOU 2013:24 E-röstning och andra valfrågor Justitiedepartementet, 17 april 2013.

BT - 09 maj 14 kl. 09:06

Röstning är ingen medfödd instinkt

Slutreplik. Svar till Carolina Bruseman (MP) med fler, BT 27/4. Det är beklämmande att se hur Miljöpartiet och Grön ungdom nonchalerar värdet av skolvalet.

Kristianstadsbladet - 11 dec 12 kl. 11:30

Intresse för elektronisk röstning


Göteborg ansöker om att få pröva elektronisk röstning i valen 2014. Ansökan görs till justitiedepartementet sedan kommunens valkansli undersökt möjligheterna rapporterar P4 Göteborg. En enig kommunledning står bakom planerna.

Kristianstadsbladet - 25 mar 13 kl. 10:00

Näringslivet motsätter sig folkomröstning

Foto: Peter Åklundh
Näringslivets egna organisationer tar ställning mot en folkomröstning. Samtidigt är Svenskt Näringsliv och Företagarna kluvna till C4 Shopping.
När Kristianstadsbladet ber Företagarnas ordförande i Kristianstad, Kent Angergård, att kommentera kravet på folkomröstning, bygget av C4 Shopping och intressekonflikten vill han inte uttala sig.

YLE - 28 maj 14 kl. 11:05

MSK vill ordna folkomröstning i Korsholm

Mustasaaren suomenkielisten kunnallisjärjestö (MSK) vill ordna en rådgivande folkomröstning i Korsholm angående kommunfusioner. Omröstningen skulle hållas direkt efter att utredningsmännen blivit klara med sitt arbete. Tidningen Pohjalainen var först ute med nyheten.

YLE - 15 mar 15 kl. 09:10

Mera folkomröstning - färre invandrare

Mindre byråkrati, hjälp människor i sina hemtrakter och ordna mera folkomröstningar. Bland annat det för de sex västnyländska kandidaterna för partiet Förändring 2011 fram i sina videor i Yles valgalleri. Förändring 2011 har en sittande riksdagsledamot i James Hirvisaari.

YLE - 29 mar 17 kl. 19:12

Terho om brexit: Beslut om en finländsk folkomröstning före riksdagsvalet

Den sannfinländske partiledarkandidaten Sampo Terho vill avvakta och dra lärdom av brexit. Därefter bör Finland besluta om en egen folkomröstning om utträde ur EU. Den tidigare socialdemokratiske utrikesministern Erkki Tuomioja anser för sin del att britterna gör en realistisk bedömning då de inte längre försöker få tillgång till EU:s inre marknad efter utträdet.

Nyteknik - 12 jun 13 kl. 07:30

?Största hotet ligger utanför valsystemet?

Det norska e-valsprojektet identifierade en rad tänkbara säkerhetshot mot ett system för elektronisk röstning.Men den största utmaningen bedöms ligga utanför systemet..

Politologerna - 05 apr 19 kl. 07:14

Partierna och strategisk röstning i riksdagsvalet 2018

Det här är ett gästinlägg av Annika Fredén, Lektor i statsvetenskap vid Karlstads universitet.
*** Det är snart dags att gå till valurnorna igen, och nu vet vi mer om varför vi röstade som vi gjorde i riksdagsvalet. I en ny rapport undersöker jag fenomenet ”strategisk röstning”, som innebär att väljaren röstar på ett annat parti än det eller de partier han eller hon gillar bäst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.