DN > Ekonomi

Monday, 25 May, 10:10

DN - 28 okt 11 kl. 13:35

?Affären är långt ifrån genomförd?Saab blir helkinesiskt efter att Pang Da och Youngman gjort en avsiktsförklaring att köpa hela bolaget. DN:s reporter Thorbjörn Spängs har länge följt turerna i Saab. Så här kommenterar han den senaste vändningen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Pang Da, Youngman, Thorbjörn Spängs, Saab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Affärenär , långt, ifrån, genomförd
Nya Wermlands Tidningen - 27 nov 12 kl. 07:30

Rottneros styrelse tvekar om affären

Nu ifrågasätter alltfler Arctic Papers bud på Rottneros-koncernen. Ytterligare stora aktieägare, som tillsammans har över tio procent av rösterna, säger nu nej till budet. Bland annat Skagen Vekst och Peter Gyllenhammar via bolag.

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 13:17

ABB en given vinnare om affären går i lås

Efter att i åratal underpresterat när det gäller lönsamheten och därmed fått allt större påtryckningar från investerare verkar nu ABB ha bestämt sig. Verksamhetsområdet Power Grids ska säljas till Hitachi och därmed skulle en historia som varit en följetong under flera år äntligen få sitt lyckliga slut. Riskkapitalbolaget Cevian med Christer Gardell i spetsen har alltsedan de tog en större position i ABB krävt en avknoppning av Power Grids och så sent som efter sommaren 2017 blev en sådan affär avspisad i styrelsen där Cevian numera har en plats.

Skånskan - 09 mar 18 kl. 09:00

Kontrakten klara för affären med Hejdes

Kävlinge Två beslut och några namnteckningar är allt som återstår.
Sedan är det klart att Hejdes efter mer än 70 år lämnar centrala Kävlinge och flyttar ut till kommunens centrallager på Malmgatan. ERWP.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 09:30

Lars-Göran Wibergs agerande ifrågasätts

Foto: Tommy Svensson
Patrik Jönsson (SD), gruppledare, har skickat en fråga till Lars-Göran Wiberg (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen och styrelseordförande i Hibab, där han undrar om Wiberg befunnit sig i en jävssituation när kommunala utvecklingsbolaget Hibab genomförde ett ”svävande förvärv” av Läreda Mekans lokaler i Hässleholm.
– Jag väljer att skydda mina källor, men jag har fått uppgifter att det föreligger vänskapsförhållande privat mellan parter i affären, säger Patrik Jönsson.– Jag kan inte bevisa det, men det är en viktig fråga som jag vill utreda.

SVT Debatt - 08 apr 14 kl. 08:54

Styrelsen i Vattenfall bär ansvaret för Nuonaffären

NUONAFFÄREN Vattenfalls styrelse saknade kompetens och lät sig vilseledas av Nuon. Om nu styrelsen under ledning av den erfarne Lars Westerberg saknade kompetens att sätta stopp för köpet, så kan man inte förvänta sig att den ansvariga ministern Maud Olofsson ska ha den kompetensen. I de senaste förhören i konstitutionsutskottet har det uttryckts tveksamheter om kvalitén i min analys inför statliga Vattenfalls förvärv av holländska Nuon.

Dagensanalys.se - 02 jun 16 kl. 15:01

”Det riktiga affärsvärdet kommer först när fysiska butiksbesök kombineras med digitala fotspår”

Vi har haft den unika möjligheten att intervjua Peter Alvmos från världens största företag inom affärssystem – SAP – om att kombinera digital marknadsföring med fysiska möten i butik. Att integrerar den fysiska handeln med den digitala plattformen är ett mycket spännande område som utvecklas just nu i raketfart. Berätta lite om dig själv – vad gör du om dagarna?

Kristianstadsbladet - 05 mar 13 kl. 20:17

Press om Nuon-affär gav inga svar

Vem visste vad i regeringen när statliga Vattenfall genomförde den kritiserade Nuonaffären?Det försökte oppositionen förgäves få reda på under tisdagens interpellationsdebatt i riksdagen.
Oppositionen släpper inte taget och fortsätter att pressa regeringen om den kritiserade Nuonaffären.

HBL - 23 jan 14 kl. 13:24

Ihamuotila: Microsoftaffären framskrider som planerat

Nokia utgår fortfarande ifrån att Microsoftaffären kommer att genomföras till slutet av mars. Biträdande vd Timo Ihamuotila uppgav till nyhetsbyråer att man fortfarande väntar på grönt ljus från konkurrensmyndigheter, främst i Asien, men att de kommer enligt den ursprungliga tidtabellen.
Enligt förhandsuppgifter från Nokia ska myndigheterna i Kina, Pakistan, Taiwan och Sydafrika fortfarande godkänna affären.

Dagens PS - 08 apr 19 kl. 15:13

Renässansen ställer nya krav på kundupplevelsen

På medeltiden spred sig kunskap och lärdom från mun till mun och kunskap var lika med makt. När Johann Gutenberg under 1400-talet revolutionerade världen med boktryckarkonsten kunde man helt plötsligt trycka kunskapen i böcker och sprida den till gemeneman. Den revolutionerande tekniken och skiftet kan liknas med den tid vi befinner oss i dag, den industriella renässansen.

SvD - 08 mar 16 kl. 16:37

Ex-ministern varnade för ifrågasatt affär

Tidigare näringsministern Björn Rosengren varnade i ett mejl Folksams vd Jens Henriksson för att genomföra den uppmärksammade fastighetsaffären på Östermalm för en kvarts miljard, kan SvD Näringsliv avslöja..

BT - 12 jun 14 kl. 08:41

Fler dyra förluster än Nuon

Många förlustaffärer. Nuon är långt ifrån Vattenfalls enda kostsamma affär, skriver Jan Ericson, som har analyserat den svenska energijättens bokslut. Trots de dåliga affärerna tycker han dock att Vattenfall även fortsättningsvis bör vara statligt ägt.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Oro för ny underklass i rika grannlandet

Coronakrisen ökar risken för att skapa en permanent underklass i Norge, varnar landets arbets- och socialminister Torbjørn Røe Isaksen (.

DN - 12 timmar sedan

Kommunal om nya las-förslaget: ”Våldsamt angrepp på medlemmar på arbetsplatser”

Den 1 juni lämnar regeringens utredare över förslaget om förändringar i arbetsrätten till arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). .

DN - 17 timmar sedan

Så väljer du rätt husbil inför sommarsemestern

Stort utbud av begagnade alternativ • Här är allt du behöver tänka på..

DN - Igår: 09:59

Iva-sjuksköterskan: ”Florence Nightingale är död sedan länge”

Trots att vården skriker efter resurser väljs iva- sjuksköterskor bort. Anledning är för höga löneanspråk..

DN - Igår: 06:50

Tele2: 5G-nät i centrala Stockholm från i dag

Telia meddelade nyligen att man skulle ha 5G-nät klart till midsommar – nu kontrar Tele2..

DN - Igår: 12:56

Tvärnit för hyrbilsföretagen – ner med 40 procent

Hyrbilsföretagen går knackigt. Branschorganisationen Biluthyrarna rapporterar att bokningarna väntas gå ner med 40 procent jämfört med 2019.

DN - Igår: 12:47

Hertz i USA begär företagsrekonstruktion

Det globala biluthyrningsföretaget Hertz Global Holdings har lämnat in en ansökan om konkursskydd i USA..

DN - I förrgår: 14:21

Gasdrivna Skoda Kamiq är svår att räkna hem

Skoda Kamiq är rätt på alla sätt. Bra utrymmen och lagom högbyggd. Nu går den också att tanka med miljövänlig fordonsgas – men den är svårt….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.