Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 30 May, 08:28

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 13:29

Opposition slåss för nattis och fler i vårdenYtterligare drygt 19 miljoner där hälften går till socialen. Så vill Socialdemokraterna ändra kommunens budget. Och Engelholmspartiet vill öka budgeten betydligt mer..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Engelholmspartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Opposition, slåssför , nattisoch , fleri , vården
SmålandsPosten - 29 jan 15 kl. 08:06

S säger nej till nattis

Vänsterpartiet har föreslagit att nattlig barnomsorg införs i Tingsryd och nu ansluter Socialdemokraterna sig till Moderaternas linje och säger nej till nattis. I veckan lämnade Vänsterpartiet in en motion om att införa nattlig barnomsorg, så kallad nattis, i Tingsryd och i Smålandspostens onsdagstidning gav Moderaterna sin syn på förslaget.
– Jag är inte positiv till det och majoriteten har sagt nej, sa Marie Sohlberg (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, i onsdagens Smålandsposten.

Politologerna - 24 dec 19 kl. 08:00

Riksdagsledamöter i opposition använder ett mycket mer negativt språk

Vilket språk använder ledamöter när de talar i riksdagen? Talar de om problem som kräver handling, utmaningar som behöver svaras upp till, möjligheter som kan fångas, eller bara att allt är gott? Det beror naturligtvis på vad de talar om.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 11:00

Gräsmattor kan ge fler bostäder i Lödde

Kävlinge Valtemperaturen stiger för varje dag vi närmar oss den 9 september. De politiska utspelen avlöser varandra, framför allt på riksnivå. På lokalplanet är det något mer stillsamt.

Kristianstadsbladet - 11 feb 12 kl. 17:38

Syrisk opposition blickar mot AF

Våldet i Syrien fortsätter och medan stridsvagnar bombarderar Homs sprider sig våldet utanför landets gränser. Oppositionen sätter nu sin tilltro till Arabförbundet som möts på söndagen.
Syriska stridsvagnar öppnade på lördagen på nytt eld mot den hårt ansatta staden Homs, enligt aktivister.

YLE - 05 maj 15 kl. 20:52

Sipilä vill ha fler svar av SDP, Soini tror på egen medverkan

Regeringssonderaren Juha Sipilä (C) vill ännu ha preciseringar av Socialdemokraterna i en del frågor innan han är redo att dra slutsatser om regeringsbasen. I de fortsatta samtalen med partierna på tisdagen ägnade han extra mycket tid åt den sannfinländska riksdagsgruppen. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini bedömer att partiet nu är närmare en regeringsmedverkan än under veckoslutet.

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 09:00

Utökning av kollektivtrafik ger fler bostäder

Foto: Tom Wall
Det behövs 23 000 bostäder i Skåne de kommande åren. Men byggandet är på låg nivå och det ses få ljusningar. En förhoppning är att kollektivtrafiken ska byggas ut mer, och då blir det även fler bostäder nära kollektivtrafiken.

SmålandsPosten - 16 jul 14 kl. 00:30

Högre kostnader skapar inte fler jobb

Det är nu mindre än två månader kvar till riksdagsvalet. Mot Alliansen står en rödgrön opposition som aspirerar på regeringsmakten. Men hur den brokiga skaran partier på vänsterkanten hade tänkt formera sig inför valet är fortfarande oklart.

Kristianstadsbladet - 06 apr 12 kl. 15:12

Opposition mot ökande klyftor

Klyftorna ökar i Sverige. De stora förlorarna är kvinnorna, visar siffror som V tagit fram inför regeringens vårproposition den 16 april. Då väntas ett samlat angrepp från de rödgröna.

SVT - 10 okt 14 kl. 19:27

Fler länder kan erkännas efter Palestina

Regeringen beslut att erkänna Palestina har vållat mycket debatt. Och det står fler kontroversiella beslut på kö om Socialdemokraterna och Miljöpartiet ska driva samma politik som de drev i opposition..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Dejtandet i tv hotas av distanseringen

Realityhösten är hotad. När flera av de svenska tv-program som bygger på dejtande i sommaridyll måste ta hänsyn till coronaepidemin kan det bli stelt utan kyssar i rutan. – De flesta formaten går ut på att folk ska mötas fysiskt och i förlängningen ligg.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Amnesty: Utomrättsliga avrättningar i Etiopien

Etiopiska säkerhetsstyrkor har genomfört 39 utomrättsliga avrättningar och fängslat minst 10 000 personer som anklagas för att vara medlemmar i en väpnad grupp i Oromiaregionen. Det uppger människorättsorganisationen Amnesty International. De gripna och.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Studie visar: Detta ska du inte ge din mamma på Mors dag

Så undviker du fallgroparna, tipsar rapport..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Mjukporren i Höganäs konsthall är rent pinsam

”Den här sortens bilder finns. Det kan vi beklaga.”.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ryan Gosling blir ”Wolfman”

Filmbolaget Universal pictures fortsätter sin filmserie med klassiska monster. Härnäst blir det Ryan Goslings tur, i varulvsfilmen "Wolfman", skriver Variety. Manus är skrivet av Lauren Schuker Blum och Rebecca Angelo ("Orange is the new black") efter e.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Så ökar chansen att få jobb igen

Dags att ta tag i din framtid? Experterna är eniga – för den som blivit arbetslös i coronakrisen gäller det att inte hamna på sidan för länge. Sedan krisen kom i mars har nu tiotusentals svenskar anledning att fundera på en ny framtid.

Helsingborgs Dagblad - 9 timmar sedan

Fyra nederländska stridsfartyg passerade genom Öresund

Har omhändertagit två ton kokain och beskjutits av pirater..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Thailand rapporterar ett nytt fall av covid-19

Thailand rapporterade på lördagen ett nytt bekräftat fall av covid-19 och inget dödsfall. Förhoppningen är nu att den lokala smittspridningen börjar avta i landet – som har strax över 3 000 bekräftade fall. 57 personer har enligt myndigheterna dött i sj.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

50 ton kokain konfiskerat i gemensam insats

50 ton kokain har beslagtagits i ett multilateralt sjötillslag som har pågått under 45 dagar, enligt Colombias president Iván Duque. Insatsen pågick från början av april till den 15 juni och innefattade 26 länder, både från Nord- och Sydamerika och Euro.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Vanliga värktabletter tas bort från hyllorna

Från och med på måndag går det inte längre att köpa smärtstillande mediciner som Voltaren och Eeze utan recept från läkare. Kunderna verkar ha tagit beskedet med ro. Åtminstone märks ingen större rusning på apoteken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.