BT > Nyheter

Friday, 05 June, 07:49

BT - 28 okt 11 kl. 11:08

Djurrättsaktivist åtalas för 17 olaga hot - skrev flera brev i sitt eget blodEn 21-årig djurrättsaktivist åtalas vid Göteborgs tingsrätt för mordbrand på en hamburgerrestaurang och 17 grova olaga hot.
Hoten har ofta framförts i brev och främst varit riktade mot personer med koppling till djuruppfödning och pälshandel på flera håll i landet. Enligt kammaråklagare Lars Lindman har mannen skrivit flera brev med sitt eget blod.
Tre andra män åtalas för brott i samband med de 21-åringen anklagas för.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Göteborgs, Lars Lindman, Lindman, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djurrättsaktiviståtalas för 17 , olaga, hot, skrevflera , brev, i sitt eget blod
Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 12:37

Djurrättsaktivist överklagar till HD


En av de djurrättsaktivister som dömdes i hovrätten för flera attacker mot minkfarmare och deras anhöriga överklagar nu till Högsta Domstolen, skriver Borås Tidning på nätet.Den 32-årige mannen dömdes till ett år och nio månaders fängelse av Göta hovrätt för bland annat olaga hot mot minkfarmare i Skaraborg.Via sin advokat yrkar 32-åringen på att han ska frias helt från anklagelserna och slippa de skadestånd han dömts att betala..

BT - 10 jul 14 kl. 12:37

Djurrättsaktivist överklagar till HD

En av de djurrättsaktivister som dömdes i hovrätten för flera attacker mot minkfarmare och deras anhöriga överklagar nu till Högsta Domstolen, skriver Borås Tidning på nätet. Den 32-årige mannen dömdes till ett år och nio månaders fängelse av Göta hovrätt för bland annat olaga hot mot minkfarmare i Skaraborg.Via sin advokat yrkar 32-åringen på att han ska frias helt från anklagelserna och slippa de skadestånd han dömts att betala..

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 14 kl. 12:42

Djurrättsaktivist överklagar till HD

En av de djurrättsaktivister som dömdes i hovrätten för flera attacker mot minkfarmare och deras anhöriga överklagar nu till Högsta Domstolen, skriver Borås Tidning på nätet. Den 32-årige mannen dömdes till ett år och nio månaders fängelse av Göta hovrätt för bland annat olaga hot mot minkfarmare i Skaraborg..

GöteborgsPosten - 13 mar 19 kl. 17:03

Ledande djurrättsaktivist åtalas

Djurrättsaktivisten Richii Klinsmeister åtalas för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott och ofredande i samband med en aktion mot en minkfarmare utanför Falkenberg..

Kristianstadsbladet - 26 jun 13 kl. 06:13

Dom för olaga hot mot pälshandlare


Tre djurrättsaktivister ska ha besökt butiker i Göteborg som sålde päls och krävt att innehavarna skrev på avtal för att slippa skadegörelse.I dag kommer hovrättens dom för det åklagaren beskrivit som ren beskyddarverksamhet.I tingsrätten dömdes männen för olaga hot, olaga tvång och ofredande till villkorlig dom och samhällstjänst.

Barometern - 18 maj 19 kl. 19:19

Djurrättsaktivist livesände från Bonde på stan: ”Väldigt omoraliskt”

Under fredagen drog årets upplaga av Bonde på stan igång. Men inledningen av evenemanget blev inte som planerat. Barometern har pratat med två lantbrukare som var på plats när en djurrättsaktivist började filma på området.

Expressen - 24 jul 19 kl. 07:17

Misstanken: Djurrättsaktivist saboterade gräsklippare

En kvinna i 65-årsåldern menar att hon fått påhälsning av en djurrättsaktivist i sin trädgård vid flera tillfällen.Aktivisten ska ha klippt av kablarna till hennes robotgräsklippare och hon har anmält händelserna till polisen, skriver Hallands Nyheter. .

Expressen - 26 sep 19 kl. 17:23

Framträdande djurrättsaktivist döms till fängelse

En djurrättsaktivist i 30-årsåldern har dömts till sex månaders fängelse för en rad olika brott kopplad till en manifestation mot en minkfarm i Falkenberg 2017.Tingsrätten anser att gärningarna varit ett led i en planerad och organiserad brottslighet.Mannen nekar till brott..

GT - 26 jun 13 kl. 07:02

Djurrättsaktivister dömda för olaga hot

Tre djurrättsaktivister ska ha besökt butiker i Göteborg som sålde päls och krävt att innehavarna skrev på avtal för att slippa skadegörelse..

GöteborgsPosten - 24 jan 19 kl. 20:01

Känd djurrättsaktivist: Våld och hot sänker oss alla

GP:s granskning om bönder som hotas och får sina gårdar nedbrända av militanta aktivister har väckt starka reaktioner – inte minst från djurrättsrörelsen själv.
– De blir ett ankare runt foten som sänker oss alla, säger heltidsaktivisten Samuel Rostøl..

UNT - 10 jul 14 kl. 12:37

Djurrättsaktivist överklagar till HD

En av de djurrättsaktivister som dömdes i hovrätten för flera attacker mot minkfarmare och deras anhöriga överklagar nu till Högsta Domstolen, skriver Borås Tidning på nätet..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Borås: Företag varslar flera anställda: ”Vill behålla så många som möjligt”

Paul Brunngård AB har varslat sju av sina anställda om uppsägning. Bakgrunden är ett tapp i försäljningen på grund av coronakrisen..

BT - 30 minuter sedan

Ovanligt varmt i maj

BT - 45 minuter sedan

Grävlingen krafsar bara på ytan

Fredrik P Winters thrillerdebut gräver inte tillräckligt djupt, men bör nog ändå inte läsas av den som samtidigt håller på med dränering av huset, konstaterar Bella Stenberg..

BT - 45 minuter sedan

Poliser i gotländsk skräck

Maria Grund kan skriva och berätta så att inga longörer uppstår. Men har hon inte blandat in väl mycket i sin kriminalintrig? undrar recensenten Bengt Eriksson..

BT - 45 minuter sedan

Långsam och ständigt närvarande spänning

Med den fjärde och sista delen av sin årstidskvartett sluter de la Motte en cirkel bestående av mörka hemligheter i det förflutna. Möjligen är ”Våroffer” den starkaste av dessa fyra deckare, anser recensenten Anne Pihlo..

BT - 45 minuter sedan

Snudd på parodi i Kasks spänningsroman

Bara för att könet ändras försvinner inte en stereotyp, konstaterar Bella Stenberg som läst andra boken i Pia Kasks trilogi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.