SVT > Videos

Monday, 01 June, 18:36

SVT - 28 okt 11 kl. 13:16

Teater i teaternI Halmstad kan det rda viss frvirring i helgen nr en ny teaterfrestllning vid namn Rampfeber har premir. Det r nmligen en pjs om en pjs. Medverkande: Christoffer Bendixen regissr, Thomas Petersson komiker, Ulla Skoog, skdespelare. Reporter och fotograf Linnea Werlid..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teateri , teatern
Magazin24 - 21 okt 15 kl. 12:40

Bussig teater i Västmanland

Bjuder på fria bussresor.I slutet av november och början på december kan invånarna i Kungsör ta del av ett bussigt erbjudande från Västmanlands teater.Teatern erbjuder nämligen fria bussresor till två föreställningar, ”Ja visst ska du leva” och ”En slavisk dans”..

YLE - 12 aug 15 kl. 11:44

Åsa Salvesen: Teater är inre näring

Teater har förmågan att faktiskt kunna göra skillnad i samhället, säger Wasa Teaters nya chef, som är inne på sina andra arbetsvecka. För henne handlar teater om välmående. Den första augusti tillträdde Åsa Salvesen på sin nya post, men sedan utnämningen i oktober förra året har hon rört sig på Wasa Teater till och från.

Skånskan - 18 mar 19 kl. 17:38

Artister ställer upp för Skillinge teater

skillinge Artister ställer upp i en stödgala för Skillinge teater för att uppmärksamma att verksamheten drabbas hårt av nerskärningarna i Region Skånes kulturbudget.
– Trots detta väljer vi att gasa oss ur krisen med ett bra program i sommar, säger teaterdirektör Karin Johansson-MexEndast en bråkdel av Regionens miljoner till kultur i Skåne hamnar i sydost. För Skillinge teater innebär det att bidraget minskar drastiskt, dels indraget utvecklingsbidrag på 300 000 kronor, dels ingen höjning av verksamhetsbidraget på 398 000 kronor.

YLE - 21 okt 16 kl. 11:13

Wasa Teater renoverar med publiken i åtanke

Wasa Teater inleder sin renovering i slutet av 2017. Och hösten 2019, då teatern firar 100-årsjubileum, öppnas nya och gamla dörrar. Då ska teatern vara ett sinnenas hus, ett vardagsrum för österbottningarna.

YLE - 21 okt 16 kl. 11:13

Wasa Teater vill bli österbottningarnas vardagsrum

Wasa Teater inleder sin renovering i slutet av 2017. Och hösten 2019, då teatern firar 100-årsjubileum, öppnas nya och gamla dörrar. Då ska teatern vara ett sinnenas hus, ett vardagsrum för österbottningarna.

YLE - 30 maj 14 kl. 14:30

Wasa teater får betala för kontraktsbrott

Skådespelaren Göran Forsmark skulle medverka i pjäsen ”Hemsång”. Men så blev det aldrig. Tingsrätten dömer teatern för kontraktsbrott.

Skånskan - 21 jul 16 kl. 14:00

Dramatiker som har tråkigt på teatern

Drama. – Jag reagerar ganska känslomässigt på teater; om det angår mig, om jag blir berörd.
Men just nu känns det alltför sällan så, tycker dramatikern Cristina Gottfridsson.

YLE - 30 mar 15 kl. 19:24

Alla vill spela teater i Svenskfinland

Det finns ett blomstrande teaterliv utanför institutionsteatrarna i Svenskfinland. Både proffs och amatörer sätter upp egna pjäser på löpande band. Ett herrans liv i Lappträsk.

YLE - 09 sep 13 kl. 11:35

Kulturfonden satsar, teatern får tre extra miljoner

I höst lanserar Svenska kulturfonden tre strategiska specialsatsningar på finlandssvensk kultur. En av dem riktas till teatern, som förutom årliga normalbidrag på närmare två miljoner euro nu ska få tre extra miljoner under en treårs period. Det här som en uppföljning till Linnea Staras färska utredning av det finlandssvenska teaterfältet.

YLE - 16 aug 17 kl. 10:23

Wasa teater lockade mest publik i Svenskfinland

Av de finlandssvenska teatrarna drog Wasa Teater mest publik förra året. Det visar färsk statistik från Teaterinfo. Mätt i publiksiffror var Wasa Teater den största finlandssvenksa teatern i Finland förra året.

HBL - 08 okt 14 kl. 18:11

Wasa Teaters nya chef Salvesen brinner för teater

– Jag brinner för teater och tror på teatern som en samhällspåverkare. Det säger Wasa Teaters nya chef Åsa Salvesen. Hon tillträder i augusti nästa år och anser därför att det nu är på tok för tidigt att komma med konkreta planer på vilka pjäser hon vill sätta upp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.