Expressen > Nyheter

Sunday, 31 May, 09:39

Expressen - 28 okt 11 kl. 13:08

1000 svenskar fast i översvämningarnaÖversvämningarna i Thailand fortsätter att förvärras. Thailändska regeringen har utlyst nationella helgdagar och guvernören i Bangkok uppmanar nu folk att lämna huvudstaden. Över 1000 svenskar befinner sig i de drabbade områdena. - Svenska ambassaden i Bangkok fokuserar på att hålla öppet så mycket som möjligt, säger Anna Backlund på UD:s presstjänst. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thailand, Bangkok, Anna Backlund, UD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1000, svenskar, fasti , översvämningarna
YLE - 07 okt 12 kl. 15:50

Värsta översvämningarna i mannaminne

Stora delar av Lappfjärds centrum ligger i vatten eftersom Lappjärds å svämmat över. Många hus ser ut att flyta på vattenytan, beskrevs läget av Svenska Yles reporter på eftermiddagen. I Kauhajoki har myndigheterna evakuerat flera hus.

YLE - 11 jan 16 kl. 07:38

Klimatet förändras, så också översvämningarna

Myndigheterna har utsett 21 områden i Finland till områden med betydande översvämningsrisk. Nu finns också noggranna planer för vad som ska göras vid översvämningar. Finländska myndigheter har utsett 21 områden i landet till områden med betydande översvämningsrisk.

Expressen - 16 maj 14 kl. 13:40

Översvämningarna på Balkan väntas bli värre

Översvämningarna på Balkan beskrivs av myndigheter som de värsta någonsin. Minst fyra personer har drunknat och tusentals sitter fortfarande fast på sina hustak, i väntan på att räddas, rapporterar AP. – Det här är den värsta katastrofen i landets levande minne, säger Serbiens premiärminister, Alexander Vucic.

YLE - 19 apr 13 kl. 08:39

Översvämningarna väntas nå sin kulmen

Regnen har höjt vattennivån i älvarna framförallt i Österbotten och sydvästra Finland. Svårast är läget i Vittis i Satakunta, där Loimijoki under natten har svämmat över i stadens centrum. Tiotals hus har fått vattenskador.

DN - 06 apr 19 kl. 14:29

Fler städer evakueras efter översvämningarna i Iran

De kraftiga översvämningarna i Iran fortsätter. Nu evakueras fler översvämningshotade städer och byar eftersom mer regn väntas i de sydvästra delarna i landet. Hittills har 70 personer omkommit i översvämningarna..

YLE - 18 apr 13 kl. 09:16

Översvämningarna förvärras - flera vägar stängda

Vårflödena har stigit över vägarna på flera håll i landet. I Loimaa i Egentliga Finland är tre vägar stängda på grund av översvämningar, och i Jalasjärvi i Österbotten är två vägar avstängda. Jyrki Suomalainen, jourhavande vid Trafikverkets vägtrafikcentral i Åbo, säger att översvämningarna än så länge bara drabbat små grusvägar, men han tror att situationen kommer att förvärras i slutet av veckan.

HBL - 05 okt 12 kl. 20:17

Regnvädret fortsätter ? översvämningarna förvärras

Regn kan i helgen förvärra översvämningarna i västra Finland och Österbotten.Till exempel längs Loimijoki kan låglänta åkrar läggas under vatten. I flera av de österbottniska åarna söder om Vasa har vattenståndet stigit snabbt.

YLE - 07 okt 12 kl. 12:39

Hur ser din egen bild av översvämningarna ut?

Översvämningarna och det höga vattnet vid kusten bevakas av nyheterna och många sliter nu hårt för att hålla vattnet i schack och minimer skadorna som uppstår.
Tillsammans kan vi ge en bild av hur översvämningarna drabbar olika delar av området, inte bara där proffsfotograferna.
Kurikka nya sportplan.

YLE - 09 jun 13 kl. 15:36

Kampen mot översvämningarna fortsätter

Kampen mot de svåra översvämningarna fortsätter i Centraleuropa. Situationen är speciellt illa längs Elbe i Tyskland och längs Donau i Ungern. I den tyska delstaten Sachsen-Anhalt måste 8 000 människor evakueras från staden Aken och omgivande byar då en damm brast.

UNT - 18 maj 14 kl. 08:09

Kraftverk hotas av översvämningarna

De svåra översvämningarna på Balkan hotar Serbiens största kraftverk. Frivilliga bygger fördämningar längs floden Sava, som i dag väntas nå sin högsta nivå. Minst 30 människor har omkommit i översvämningarna.

NT - 18 maj 14 kl. 08:09

Kraftverk hotas av översvämningarna

De svåra översvämningarna på Balkan hotar Serbiens största kraftverk. Frivilliga bygger fördämningar längs floden Sava, som i dag väntas nå sin högsta nivå. Minst 30 människor har omkommit i översvämningarna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Grekland vägrar ta emot stockholmare

Grekland backar – och släpper nu in turister från hela Europa.Men resenärer från Stockholm är inte välkomna..

Expressen - 1 timme sedan

Här är morgonens nyheter

En ung man har hittats skjuten i Sollentuna under morgonen.■■■10 000 soldater har sänts ut av nationalgardet för att stävja protesterna i Minneapolis.■■■Paolo Roberto kommer snart att börja arbeta igen, skriver han på Instagram.

Expressen - 45 minuter sedan

Kinesiska upptäckten kan han ha räddat liv

Tidiga studier från Kina och USA visade att blodförtunnande medel kan ha räddat vissa svårt sjuka covid-19-patienters liv. Sverige var inte sent med att sätta in behandlingen – och nu tror forskare att det kan ha gett effekt. .

Expressen - 45 minuter sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg

Det är stopp i tågtrafiken mellan Lerum och Alingsås med anledning av en olycka.Det påverkar bland annat tågen mellan Stockholm och Göteborg..

Expressen - 1 timme sedan

Svenskens partner pekas ut: Världens största bedragerska

Hon kallade sig själv för kryptodrottningen och drog in miljarder via företaget Onecoin.Ruja Ignatova, 39, reste världen runt och höll påkostade shower för att locka investerare att satsa pengar i vad hon själv kallade Bitcoindödaren. Vid sin sida hade hon svensken Sebastian Greenwood, 43, i dag inlåst i ett federalt häkte på Manhattan.

Expressen - 1 timme sedan

Flera mopedrån under knivhot

Polisen larmades under natten till Lomma där två rån inträffade med kort mellanrum.Flera ungdomar och en ensam person rånades av fyra personer beväpnade med kniv..

Expressen - 2 timmar sedan

Ung man skjuten i Sollentuna

En man i 20-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus med skottskador.Han hittades tidigt på söndagsmorgonen..

Expressen - 2 timmar sedan

I centrala Köpenhamn märks inget av corona

Det är folk i butikerna, folk på gågatan Strøget och folk på barerna i Nyhavn. I Köpenhamn verkar det mesta vara precis som vanligt trots coronapandemin.Bortsett från en sak – här är inga svenskar.

Expressen - 2 timmar sedan

Så tycker Köpenhamn om gränsstängningen

Vi åkte över sundet och frågade danskar i Köpenhamn vad de tycker om att landet stänger sina gränser för svenskar – men släpper in tyskar, norrmän och islänningar..

Expressen - 2 timmar sedan

Sundsvall: Fem allvarligt skadade i singelolycka

Under natten mot söndagen inträffade en allvarlig singelolycka utanför Sundsvall, rapporterar Aftonbladet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.