BT > Inrikes

Thursday, 28 May, 16:53

BT - 28 okt 11 kl. 12:53

UD utgår från att Dawit Isaak lever
- Vi utgår från att han lever.
Så kommenterar UD:s presschef Anders Jörle de obekräftade medieuppgifterna från i torsdags om att den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak kan ha dött i fängelse.
Jörle säger att UD alltid gör en koll bland sin personal när den här typen av uppgifter florerar, och att man inte har någon ny information.
Uppgifterna kom via exileritreaner i Sverige, vars källor uppges ha haft rätt i liknande fall tidigare.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Dawit Isaak, UD, Anders Jörle, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UD utgårfrån att , Dawit, Isaak, lever
Expressen - 21 nov 12 kl. 10:28

Bildt utgår från att Dawit Isaak lever

Carl Bildt utgår ifrån att Dawit Isaak är vid liv. - Alla uppgifter vi får om hans hälsotillstånd tas på stort allvar, sa utrikesministern i riksdagen i går..

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 16 kl. 17:25

Dawit isaak: "utgÅtt ifrÅn att han lever"

– Regeringen har hela tiden utgått ifrån att Dawit Isaak lever, säger statsminister Stefan Löfven till TT..

DN - 21 jun 16 kl. 15:34

UD: ”Uppgifterna om Dawit Isaak är intressanta”

Dawit Isaak lever och mår bra, och det är möjligt att han kommer att släppas fri. De uppgifterna framkom i en fransk intervju med Eritreas utrikesminister på måndagen. UD klassar uppgifterna som ”intressanta” och har hela tiden utgått ifrån att Isaak är vid liv..

Skånskan - 23 sep 15 kl. 11:21

81 publicister: Dags att agera för Dawit

Nyheter Det har gått 14 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea.
81 svenska publicister skriver idag ett upprop där de anser det är dags att inleda aktiv diplomati för hans frigivning.
I dag har den svenske journalisten, poeten och trebarnspappan Dawit Isaak, 50, från Lerum suttit fängslad – utan rättegång – 14 år i Eiraeiro-fängelset, 15 kilometer norr om Eritreas huvudstad Asmara.

SVT - 04 okt 18 kl. 10:12

Dawit Isaaks bror: Utgår från att han lever

Sveriges UD gav på onsdagskvällen beskedet att det finns stor anledning att tro att svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak fortfarande lever. Det är något som också hans bror, Esayas Isaak, tror. – Det är klart han lever.

BT - 04 feb 13 kl. 12:16

Utgå från barnperspektivet

För att få en mer realistisk bild av begreppet ?barnfattigdom? bör detta ställas i relation till levnadsstandard.

YLE - 26 okt 16 kl. 04:30

Det åboländska handbollsderbyt återvänder efter 19 år – rivaliteten lever ännu

Onsdagen den 26 oktober spelas det första ligaderbyt mellan Åbo IFK och Pargas IF på 19 år. Flera av spelarna var inte ens födda då, men rivaliteten lever ännu. Både Pargas IF och Åbo IFK har inlett säsongen svagt och klubbarna parkerar på åttonde respektive nionde plats efter sex spelade matcher.

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 14 kl. 13:30

Vi lever på kapitalet, inte på räntorna

I TA (den 20 januari) får jag återigen stifta bekantskap med Per Ingvar Jönssons tvivel om människans påverkan av den globala uppvärmningen.
Även om han mot alla rimliga tvivel skulle ha rätt i att den globala uppvärmningen inte är det största miljöbaserade hotet för mänskligheten, så ingår utsläppen lika fullt i den problematik som kräver av oss människor en förändrad livsstil. Vi lever nu som om vi hade tillgång till 3,5 jordklot; ett liv som vi baserar i allt för hög grad på ändliga resurser.

BT - 24 dec 14 kl. 16:00

Punken lever vidare i Stilla havet

Frank Zappa, Mick Jagger, Lady Gaga och Beyoncé har alla fått äran att låna ut sina namn till en ny växt- eller djurart. Nu har även punken släppts in i det vetenskapliga finrummet. Går det ens att kalla sig "känd" utan att ha fått en hel art uppkallad efter sig?

Kristianstadsbladet - 22 jul 13 kl. 09:38

Skånes vildsvin lever osäkert

Foto: Tommy Svensson
Länets vildsvin lever osäkert. Under årets jaktsäsong har antalet skjutna vildsvin ökat i Skåne precis som i hela landet.
Antalet skjutna vildsvin ökade kraftigt under det gångna jaktåret som avslutades den sista juni, enligt Jägareförbundet.?

BT - 23 aug 13 kl. 08:24

Hansson: Elfsborg lever farligt

Liket lever, men har kniven mot strupen. Efter 1-1 (0-1) mot FC Nordsjälland behöver Elfsborg vinna returen på dansk mark. Annars är säsongen förlorad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.