Realtid > Ekonomi

Monday, 25 May, 09:53

Realtid - 28 okt 11 kl. 12:51

"En enorm överlönsamhet"Finanskrisen följs av en regulatorisk kanonad mot finansbranschen och krav på förstatligade banker. Veckopanelen diskuterar konsekvenserna och riskerna..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En enorm, överlönsamhet
Skånskan - 08 okt 18 kl. 15:41

Vägtrafik är överlägset bäst

Nästan alla transporter, både gods- och personresor i Sverige, utförs som vägtrafik och vägtransporterna kommer att öka markant i framtiden. Men vägarna och vägtrafiken står inte tillräckligt högt prioriterade på den politiska agendan.
Under 2017 utfördes cirka 85 procent av såväl personresande (personkilometrar) som godstransporter (ton) med vägtrafik.

Realtid - 15 jun 18 kl. 13:25

"Asien är en enorm disruptiv kraft"

Kina gör stora investeringar i innovation och hyser nu flest storbolag i världen. Västerländsk konkurrenskraft hotas – och särskilt illa ute är europeiska banker. "De har svårt att nå lönsamhet i dagens lågräntemiljö", säger Anik Sen, global equity-chef på amerikanska kapitalförvaltaren PineBridge Investments..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Man ska inte jämföra äpplen och päron

Den slutsats som Bisnode gjort skadar enbart klustrens verksamhet. Klustren skapar ingen överlönsamhet men de genererar andra värden för medlemsföretagen, skriver Torbjörn Joghed..

DI - 06 maj 16 kl. 19:53

Otyg att kostnader är dolda

Fondförvaltning över en viss storlek är bland det mest lagligt lönsamma som går att hålla på med. Ändå tycker branschen att det inte räcker med de synliga fondavgifterna på cirka 1,5 procent i avgift per år för aktivt förvaltade aktiefonder som fondbolagen plockar ut. Utöver det får fonden och i förlängningen fondandelsägarna finansiera även courtageavgiften för aktieaffärerna och inköp av extern analys.

Dagens PS - 23 aug 17 kl. 08:29

Affärsvärlden ger köpråd för kvartett

Här är aktierna du bör stuva portföljen med, enligt tidningen. Affärsvärlden analyserar fyra aktier i den senaste utgåvan. Det resulterar i kvartett i köpråd för ICA, norska Europris, Arise och Mr Green.

Dagens PS - 06 sep 17 kl. 07:33

DI: Sälj folkaktien före nästa stora ras

Trots kurskollaps har aktien mycket kvar att rasa, enligt Dagens Industri. Fingerprint Cards har rasat med nära 70 procent på börsen det senaste året men något köpläge är det inte tal om, skriver Dagens industri i onsdagens utgåva. ”Trenden är blytung och analytikerna räknar nu med att rörelseresultatet faller med 31 procent under andra halvan av 2017, jämfört med samma period i fjol.

Dagens PS - 27 jun 19 kl. 07:49

AFV tipsar om glödhet aktieduo

Affärsvärlden rekommenderar köp av Björn Borg och Multiconsult i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för NCC och lämnar säljråd för Bravida. Köprådet för Multiconsult blev känt redan på onsdagen.

Kristianstadsbladet - 21 nov 13 kl. 06:30

Kraftig medvind för energigasell

Foto: Tommy Svensson
Eolus Vind AB i Hässleholm har lyckats med en bedrift. För femte året i rad har företaget blivit utsett till gasellföretag av Dagens Industri. Då kriterierna kräver fördubblad omsättning inom en viss period och vinst varje år de senaste åren, är det ingen enkel sak att uppnå denna status så många år i rad.

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 13 nov 14 kl. 17:03

"Jag bär på ett moraliskt ansvar"

- Det vi nu bevittnar är ett paradigmskifte i hur de finlandssvenska fonderna ser på kulturens roll. Kravet på att följa en kvartalkapitalistisk logik är större än någonsin, säger Kjell Westö som upplever sig ha ett moraliskt ansvar att sätta ner foten. Tors 13.

YLE - 08 jan 13 kl. 09:34

Broadsheet i tabloidformat, säger Vbl:s chefredaktör om förnyade Helsingin Sanomat

Den 8 januari utkom Nordens största dagstidning i nytt och mindre format. Tidningens övergång från broadsheet till tabloid har låtit vänta på sig i många år och flera finländska dagstidningar väntas nu följa efter. Vasabladets chefredaktör Camilla Berggren låter sig inte imponeras av den förnyade tidningen.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

Stark öppning för Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen stiger tydligt i måndagens inledande handel..

Realtid - 45 minuter sedan

Nordic Capital förvärvar Max Matthiessen

Nordic Capital har tecknat ett avtal om att förvärva Max Matthiessen, en av Norden största sak- och livförmedlare, från Willis Towers Watson..

Realtid - 1 timme sedan

Inkassoföretagen får fler ärenden – men lönsamheten sviktar

Inkassoföretagen tror att man kommer få betydligt fler ärenden under coronapandemin. Samtidigt befaras intjäningsförmågan utvecklas negativt..

Realtid - 1 timme sedan

Storbankerna överträffar FI:s krav på kärnprimärkapitalrelation

SEB, Swedbank och Handelsbanken (SHB) hade mellan 2,9 och 3,7 procentenheter högre kärnprimärkapitalrelation än Finansinspektionens krav i slutet av det första kvartalet..

Realtid - 1 timme sedan

Handelsbanken: Stigande vakansgrader pressar fastighetsvärderingarna

Finansieringsmöjligheterna för fastighetsbolagen är helt centrala när osäkerheten om framtiden är mycket stor.  Det skriver Handelsbanken i sin fastighetsrapport..

Realtid - 1 timme sedan

DI: “Ilska mot Nasdaq”

Daytraders riktar kritik mot Stockholmsbörsen, Hongkongbörsen fortsätter nedåt och Nanoforms teckningskurs på Nasdaq First North nu fastställd. Det här är morgonens nyheter i korthet..

Realtid - 3 timmar sedan

Tuff process att bli kreditinstitut

Den digitala företagslåneutmanaren Froda har fått godkänt som kreditinstitut. Advokatbyrån Hammarskiöld berättar om det krävande arbetet bakom processen..

Realtid - 3 timmar sedan

"Krisen påskyndar digitala valutor"

Räntenivåerna kommer att vara låga under överskådlig tid. Om det inte vore för beroendet av kontanta medel skulle de globalt vara negativa, enligt fondjätten Pimcos makroexpert Peder Beck-Friis..

Realtid - 3 timmar sedan

Rid ut coronastormen med ett mänskligare ledarskap

Bär du ansvar för att leda en verksamhet eller arbetsgrupp genom coronakrisen? I så fall går du kanske igenom den svåraste tiden i ditt yrkesliv just nu, precis som jag. Det skriver Nora Gunneng, Managing Director på Hays Sweden.

Realtid - Igår: 08:11

"Det är människorna som jag är intresserade av i första hand"

Sofia Götmar-Blomstedt, tillträdande vd på PWC, berättar om karriären, digitaliseringen och varför hon stannat tjugofemår på bolaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.