Expressen > Nyheter

Friday, 29 May, 11:54

Expressen - 28 okt 11 kl. 12:11

Metall: Ingen risk att jobben försvinnerSaab blir kinesiskt. Nu spekuleras att de nya ägarna Youngman och Pang Da kan komma att flytta bilproduktionen till Kina. Men Saabs vd Victor Muller försäkrar att så inte kommer att ske. Även IF Metall-basen Håkan Skött tror på Trollhättan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Youngman, Pang Da, Kina, Saabs, Victor Muller, IF Metall, Håkan Skött, Trollhättan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MetallIngen , riskatt , jobben, försvinner
SvD - 18 apr 15 kl. 19:05

Vad händer när jobben försvinner?

Vad händer om jobben faktiskt försvinner på bred front? Kan vi behålla ett öppet demokratiskt samhälle när människor friställs? Det skriver forskarna Gunnar Karlsson, Jonas Andersson Schwarz, Alexander Crawford, Fanny Forsberg Lundell, Daniel Pargman och Per Ödling..

VA - 10 jan 18 kl. 09:43

Svenska Linkedin-chefen: Det här måste du kunna när fasta jobben försvinner

Hur klarar man sig när trygga heltidsanställningar försvinner? Enligt Linkedins Norden-chef Lisa Gunnarsson är en förmåga avgörande för din framtid. .

Sydöstran - 27 apr 20 kl. 10:26

Skolfotoföretag sålda – jobben försvinner

De två skolfotoföretag som haft sin verksamhet i Svängsta har sålts. Av de 30 tjänsterna kommer endast två att finnas kvar på orten när produktionen flyttar. Ett stort antal säsongsanställningar försvinner också från orten..

Expressen - 16 mar 17 kl. 08:15

Norwegians vd: ”Risk flygplatser försvinner”

I går presenterade regeringen ett förslag om höjd flygskatt. Förslaget har fått motta hård kritik från branschen. – Det kan nog hända att flygplatser försvinner, säger Norwegianchefen Bjørn Kjos i dagens Börsmorgon..

YLE - 02 aug 17 kl. 11:36

Handeln ökar men jobben blir färre

De stora förändringar som handeln står inför börjar nu synas på allvar, och påverkar sysselsättningen i branschen, enligt Förbundet för Finsk Handel. Omsättningen ökar men jobben blir förre. Omsättningen inom detaljhandeln väntas växa med nästan två procent i år tack vare ökad skuldsättning och skattesänkningar, spår Finsk Handel.

HBL - 02 okt 13 kl. 17:47

Nu försvinner medelinkomsttagarnas jobb

Jobb har försvunnit i synnerhet i branscher med medellöner. Däremot har det uppstått fler jobb i branscher mer höga och låga löner, berättar forskare Katariina Nilsson Hakkala på Statens ekonomiska forskningscentral.Orsaken till att de här jobben försvinner är att den här sortens jobb ofta består av mycket rutiner som kan ersättas med datorer och maskiner.

YLE - 04 maj 17 kl. 10:37

200 jobb försvinner vid Nokia.

Teknologikoncernen Nokia skär ner antalet arbetsplatser i Finland med 200. De flesta jobben försvinner i Esbo, men Tammerfors och Uleåborg drabbas också. Vid enheten i Esbo drabbas tre fjärdedelar av de anställda.

YLE - 13 jan 14 kl. 05:06

Etla: En tredjedel av jobben försvinner inom 20 år

Vart tredje nuvarande jobb kan försvinna inom 20 år på grund av den tekniska utvecklingen. Den bedömingen gör Näringslivets forskningsanstalt Etla i en rapport som publiceras idag. Enligt rapporten är det i synnerhet lågavlönade arbetsuppgifter för lågutbildad personal som är hotade.

Västerbottens Folkblad - 11 feb 14 kl. 23:00

[PLUS] Det händer när jobben försvinner

Utflyttning, påverkad handel och höjd arbetslöshet. Folkbladet har med hjälp av arbetsförmedlingen listat sex orter i länet och tagit reda på vad följderna blir när arbetstillfällen går upp i rök..

Barometern - 21 jul 14 kl. 08:33

Jobb försvinner om Bromma läggs ner

Miljöpartiet och Vänster­partiet vill stänga Bromma flygplats. Det skulle få en förödande effekt för oss smålänningar som är beroende av att Bromma finns kvar. Enligt beräkningar från Stockholms handelskammare hotas så många som 27 000 jobb på 13 orter runt om i Sverige.

SmålandsPosten - 05 sep 14 kl. 00:30

Låt Växjö ta hand om jobben

Växjös kommunalråd Bo Frank (M) var tidigt ute och kritiserade etableringsreformen, som innebar att staten tog över ansvaret för nyanländas etablering via Arbetsförmedlingen. Resultaten talar inte för att reformen varit särskilt lyckad. Några få procent tar sig vidare i reguljärt arbete efter insatserna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Ett nytt dödsfall i Skåne – kraftig ökning av tester

Ett dödsfall kopplat till coronaviruset har inrapporterats i Skåne det senaste dygnet, enligt Region Skånes siffror.Under samma dygn har nära 500 personer blivit provtagna för viruset..

Expressen - 30 minuter sedan

Nämndeman misstänks ha kört rattfull i Malmö

En nämndeman i Malmö tingsrätt frihetsberövades under natten till fredagen, enligt uppgifter till Kvällsposten.Föraren ska ha kört vårdslöst i centrala Malmö och uttryckt förolämpande ord under polisens insats.Han är misstänkt för ringa narkotikabrott och rattfylleri..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: VG-regionen om coronalarmen i Västsverige

Folkhälsomyndigheten konstaterar ett negativt trendbrott i coronautvecklingen i Västsverige när antalet inlagda för covid-19 ökar på Sahlgrenska.Nu håller Västra Götalandsregionen en presskonferens om smittoläget, med hälso- och sjukvårdsdirektörenDen kan du följa live i spelaren ovan..

Expressen - 1 timme sedan

Förtroendet för regeringen störtdyker: ”En ny signal”

Förtroendet för regeringen backar över tio procentenheter, visar en ny undersökning från Sifo. Även stödet för Folkhälsomyndigheten har minskat.– Det är en signifikant nedgång för både myndigheter och regering, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo..

Expressen - 1 timme sedan

S i Helsingborg bryter med SSU: ”Oacceptabelt”

S i Helsingborg gör en kraftig och unik markering när man nu bryter helt med SSU.Detta efter Kvällspostens avslöjanden om misstänkt homofobi, sektliknande styre och misskött ekonomi i S viktiga plantskola.– Det innebär att det inte finns koppling till SSU i Helsingborg, säger Mikael Andersson, ordförande för S i Helsingborg..

Expressen - 2 timmar sedan

Då kommer beslut i Palmeutredning

Åklagare Krister Petersson kommer ge ett beslut om åtalsfrågan i Palmeutredningen före den 1 juli, skriver åklagarmyndigheten  i ett pressmeddelande. .

Expressen - 2 timmar sedan

”Han är iskall – han kommer inte betala”

”Han är iskall. Han kommer inte att betala”.När polisen frågar Tom Hagen vad Anne-Elisabeth säger till de påstådda kidnapparna är han säker.

Expressen - 3 timmar sedan

Stödet till hemtjänsten efter hånen: ”Hjältar”

Sedan början av coronapandemin har hemtjänstpersonal utsatts för glåpord. De kallas för smittspridare, monster, mördare, rymdvarelse.Senaste larmet kom från hemtjänsten i Torsås.

Expressen - 4 timmar sedan

Striden trappas upp: ”Tiden är mogen nu”

Konfliktnivån höjs i svensk politik.Oppositionen har hittills undvikit att kritisera regeringens coronastrategi. Men det kommer att ändras framöver, enligt företrädare som Expressen har talat med.

Expressen - 4 timmar sedan

Man skjuten – förd till sjukhus

Sent på torsdagskvällen fördes en man skottskadad till sjukhus efter att ha skjutits i Essunga kommun id 23-tiden, enligt polisen.Mannen var vid medvetande och var talbar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.