SvD > Nyheter

Tuesday, 02 June, 22:09

SvD - 28 okt 11 kl. 12:11

USA:s spionplan flyger i SomaliaVill inte gra samma misstag som 1993 - skickar frarlsa flygplan..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, spionplan, flygeri , Somalia
Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 00:08

USA-trupp åter i Somalia


USA har nyligen sänt militärrådgivare till Somalia för att där bistå styrkor från Afrikanska unionen och somaliska säkerhetsstyrkor i kampen mot den väpnade islamistgruppen al-Shabaab, uppgav amerikanska försvarskällor på fredagen.Det handlar om en begränsad amerikansk insats, "färre än fem" personer, men det är första gången som USA:s försvar närvarar i Somalia på 20 år. I början av 1990-talet skickades 28 000 USA-soldater till krigets Somalia som ett led i en FN-operation mot svälten där.

BT - 11 jan 14 kl. 00:09

USA-trupp åter i Somalia

USA har nyligen sänt militärrådgivare till Somalia för att där bistå styrkor från Afrikanska unionen och somaliska säkerhetsstyrkor i kampen mot den väpnade islamistgruppen al-Shabaab, uppgav amerikanska försvarskällor på fredagen. Det handlar om en begränsad amerikansk insats, "färre än fem" personer, men det är första gången som USA:s försvar närvarar i Somalia på 20 år. I början av 1990-talet skickades 28 000 USA-soldater till krigets Somalia som ett led i en FN-operation mot svälten där.

Expressen - 06 apr 13 kl. 22:41

USA:s spionplan sätts in mot Nordkorea

USA svarar på det senaste nordkoreanska hotet om utplacerade medeldistansrobotar. Nu stationeras ett toppmodernt spionplan av typen Global Hawk i norra Japan. ?

Sydsvenskan - 25 dec 11 kl. 12:19

USA stoppar spionplan

Foto: AP
USA har stoppat sina obemannade spionplan över Pakistan sedan 24 pakistanska soldater dödades i november, det skriver Politiken.
Planen har enligt Politiken inte varit i liften på sex veckor. Det som en följd av den diplomatiska krisen mellan länderna sedan en amerikansk airstrike träffade en stor grupp pakistanska sodlater i november.

SvD - 20 jul 11 kl. 19:22

Iran sköt ned USA:s spionplan

Sköt ned ett amerikanskt spionplan vid anläggning för urananrikning..

UNT - 11 jan 14 kl. 00:08

USA-trupp åter i Somalia

USA har nyligen sänt några militärrådgivare till Somalia för att där bistå i kampen mot den väpnade islamistgruppen al-Shabaab. Det är första gången sedan insatsen i början på 1990-talet som USA:s försvar närvarar i Somalia.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 14 kl. 00:10

USA-trupp åter i Somalia

USA har nyligen sänt militärrådgivare till Somalia för att där bistå styrkor från Afrikanska unionen och somaliska säkerhetsstyrkor i kampen mot den väpnade islamistgruppen al-Shabaab, uppgav amerikanska försvarskällor på fredagen. Det handlar om en begränsad amerikansk insats, "färre än fem" personer, men det är första gången som USA:s försvar närvarar i Somalia på 20 år..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 18:40

USA-ambassadör till Somalia


USA:s president Barack Obama kommer att utse en amerikansk ambassadör till Somalia, den första sedan inbördeskriget i landet bröt ut för över 20 år sedan, säger en högt uppsatt diplomat.Utnämningen är enligt diplomaten Wendy Sherman en reflektion av ett fördjupat samarbete mellan länderna och en tilltro till att "bättre tider stundar".USA har aldrig formellt brutit de diplomatiska banden till Somalia, men den amerikanska ambassaden i Mogadishu stängdes 1991.

BT - 03 jun 14 kl. 18:40

USA-ambassadör till Somalia

USA:s president Barack Obama kommer att utse en amerikansk ambassadör till Somalia, den första sedan inbördeskriget i landet bröt ut för över 20 år sedan, säger en högt uppsatt diplomat. Utnämningen är enligt diplomaten Wendy Sherman en reflektion av ett fördjupat samarbete mellan länderna och en tilltro till att "bättre tider stundar".USA har aldrig formellt brutit de diplomatiska banden till Somalia, men den amerikanska ambassaden i Mogadishu stängdes 1991.

SvD - 05 maj 15 kl. 21:59

USA förbättrar Somalia-relationer

USA påbörjar en process för att återetablera de diplomatiska relationerna med Somalia efter ett över 20 år långt uppehåll. Det sade USA:s utrikesminister John Kerry under sitt oannonserade besök i landet - det första någonsin av en amerikansk utrikesminister..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.