NSD > Nyheter

Friday, 29 May, 23:00

NSD - 28 okt 11 kl. 11:37

Ny teori om alzheimerAlzheimerforskningen mste byta spr, enligt forskare vid Lunds universitet. I dag ligger fokus p att minska utsndringen av det nervskadande enzymet beta-amyloid. Problemet r i stllet att det inte utsndras, hvdar forskarna..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny teoriom , alzheimer
Corren - 24 mar 14 kl. 09:34

Matematisk teori vapen i kampen mot alzheimer

En ny matematisk teori kan komma till undsättning i kampen mot bland annat alzheimers och hjärntumörer..

YLE - 17 apr 13 kl. 16:34

B12-vitaminbrist kan ligga bakom Alzheimer

Bristen på B12-vitamin kan ha en större betydelse vid uppkomsten av demenssjukdomen Alzheimer än man tidigare har trott. Forskare har upptäckt att i synnerhet åldringar kunde motverka minnessjukdomar genom B12-vitamintillskott. Redan länge har forskarna vetat att vitamin B12 är viktig för hjärnan och minnesfunktionerna.

SR - 12 jul 13 kl. 09:50

Alzheimer och cancer skyddar mot varandra

Demenssjukdomen alzheimer verkar ge ett visst skydd mot cancer. Personer med alzheimer hade i en ny studie en halverad risk att drabbas av cancer. På motsvarande sätt hade personer med cancer en lägre risk att drabbas av alzheimer..

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 11:22

Herpesvirus kan utlösa alzheimer


Personer med herpes löper dubbelt så stor risk att utveckla demenssjukdomen alzheimer när de blir äldre. Sambandet är tydligt, enligt forskare på Umeå universitet.Hypotesen har länge varit att försämrat immunförsvar hos äldre underlättar för herpesviruset att sprida sig till hjärnan och starta processen mot alzheimer.

BT - 12 okt 14 kl. 11:22

Herpesvirus kan utlösa alzheimer

Personer med herpes löper dubbelt så stor risk att utveckla demenssjukdomen alzheimer när de blir äldre. Sambandet är tydligt, enligt forskare på Umeå universitet. Hypotesen har länge varit att försämrat immunförsvar hos äldre underlättar för herpesviruset att sprida sig till hjärnan och starta processen mot alzheimer.

YLE - 07 okt 15 kl. 10:22

“Der Bomber” lider av Alzheimer

En av de största fotbollsspelarna genom tiderna är sjuk i alzheimer, skriver Bayern München på sin webbplats. Den utpräglade måltjuven Gerd Müller blev världsmästare med Tyskland på 70-talet och är en legendar i den tyska fotbollen. Det är i en text inför Müllers 70-årsdag som Bayern München avslöjar uppgiften.

News55 - 31 jan 17 kl. 14:09

Svampexperten Pelle Holmberg om sitt första år med Alzheimer

– Det var som ett blixtnedslag. Jag skulle till tandläkaren och kände plötsligt inte igen mig. Ringde hem och sa att jag inte visste var jag var, säger svampexperten och TV-profilen Pelle Holmberg.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kaffe stoppar Alzheimer

Forskare i USAhar slagit fast att regelbundet kaffedrickande kan minska risken att en person drabbas av Alzheimer, uppger Daily Mail.Det första gången som forskare har kunnat visa på ett samband mellan kaffedrickande och frånvaro av demenssjukdomen.Studien är gjord vid University of South Florida och forskarna studerade äldre personer under fyra års tid.

Kristianstadsbladet - 27 okt 13 kl. 19:59

Nya gener hopkopplas med alzheimer


Ett internationellt forskningskonsortium har upptäckt elva hittills okända genvarianter som påverkar risken för alzheimer, skriver Upsala Nya Tidning på nätet.Studien, som presenteras i vetenskapstidskriften Nature Genetics, bygger på blodprover från 74 000 personer från Europa och USA som analyserats med avancerad genteknik. Det är världens hittills största studie i sitt slag kring genetiska faktorer som påverkar alzheimer, men effekten de enskilda genvarianterna har på sjukdomen är däremot liten..

BT - 27 okt 13 kl. 20:01

Nya gener hopkopplas med alzheimer

Ett internationellt forskningskonsortium har upptäckt elva hittills okända genvarianter som påverkar risken för alzheimer, skriver Upsala Nya Tidning på nätet. Studien, som presenteras i vetenskapstidskriften Nature Genetics, bygger på blodprover från 74 000 personer från Europa och USA som analyserats med avancerad genteknik. Det är världens hittills största studie i sitt slag kring genetiska faktorer som påverkar alzheimer, men effekten de enskilda genvarianterna har på sjukdomen är däremot liten..

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 02:39

Alzheimer kan förebyggas

Kring en tredjedel av alla fall av Alzheimers sjukdom runtom i världen skulle kunna gå att förebygga, bland annat genom bättre tillgång till utbildning. Slutsatsen dras av forskare i en ny studie som publiceras i The Lancet.
Låg utbildning, fysisk inaktivitet, övervikt i medelåldern och rökning hör till sådant som ökar risken för att drabbas av alzheimer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.