Västerbottens Folkblad > Nyheter

Thursday, 28 May, 02:53

Västerbottens Folkblad - 28 okt 11 kl. 11:07

Nedskräpningen i Umeå minskarUMEÅ Umeå kommun har under hösten genomfört en skräpmätning i centrumfyrkanten. Kommunen visar upp det bästa uppmätta värdet hittills. - Det här är ett jättebra bevis på att om vi hjälps åt blir det bättre! Kommunen har satsat extra resurser, ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Umeå, UMEÅ Umeå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedskräpningeni , Umeå, minskar
DalaDemokraten - 13 jul 15 kl. 08:27

Nedskräpningen ökar men bötfällningen minskar

Stiftelsen Håll Sverige Rent konstaterar i ett pressmeddelande att nedskräpningen i Dalarna och Bergslagen ökat de senaste fyra åren trots den nya lagen. År 2011 skrev polisen ut 41 böter i Bergslagen, en klar minskning mot 2015..

DalaDemokraten - 10 jul 17 kl. 09:08

Nedskräpningen ökar – men användandet av skräpboten minskar i Dalarna

Hittills i år har det bara utfärdats fyra skräpböter i polisregion Bergslagen, där Dalarna ingår. Totalt för hela landet har det skrivits 34 böter för nedskräpning. Nu konstaterar stiftelsen Håll Sverige Rent att skräpboten inte fyller det tänkta syftet..

Dalarnas tidningar - 10 jul 17 kl. 09:08

Nedskräpningen ökar – men användandet av skräpboten minskar i Dalarna

Hittills i år har det bara utfärdats fyra skräpböter i polisregion Bergslagen, där Dalarna ingår. Totalt för hela landet har det skrivits 34 böter för nedskräpning. Nu konstaterar stiftelsen Håll Sverige Rent att skräpboten inte fyller det tänkta syftet..

Supermiljöbloggen - 03 apr 17 kl. 11:13

Färgglada askkoppar minskar nedskräpning från fimpar

Problemet med nedskräpning av cigarettfimpar har vuxit i Göteborg. En pilotstudie undersökte om svårigheterna kunde åtgärdas med enkla nudging-knep.  Trafikkontoret i Göteborg, tillsammans med organisationen A win-win world, har genomfört en pilotstudie för att se om nedskräpningen kunde minskas med hjälp av en ”nudge”- en knuff för miljön, skriver GöteborgsPosten.

Uppsalanyheter.se - 09 jul 14 kl. 02:37

Nedskräpningsboten - "en tandlös lag"

För tre år sedan fick polisen möjlighet att skriva ut böter för nedskräpning. Men den fungerar dåligt enligt statistisk som Håll Rent Sverige har tagit fram, i Uppsala bötfälls t.ex endast 6,1 personer per 100.

Supermiljöbloggen - 20 nov 17 kl. 07:24

Årets vinnare av Children’s Climate Prize minskar plastavfall

Årets vinnare av Children's Climate Prize är utsedd. Edgar Edmund Tarimo är en sjuttonårig entrepenör från Tanzania som jobbar hårt för att minska mängden plastavfall i naturen genom att skapa byggmaterial.  För ett par dagar sen utsågs vinnaren av Children's Climate Prize, ett internationellt klimatpris instiftat av Telge Energi, där unga innovatörer hyllas för sitt klimatengagemang.

BT - 05 aug 14 kl. 07:55

Borås blir allt renare

För andra året i rad minskar nedskräpningen i Borås. Fortsätter det i samma takt kan stadens mål om en halvering av nedskräpningen till 2020 uppnås tidigare. – Det är jätteroligt att se, säger Fredrik Seger, miljöstrateg på Borås energi och miljö.

LV - 07 jul 15 kl. 08:32

Du betalar för det dyra skräpet

Nedskräpningen kostar dig och din kommun stora summor varje år. Exakt hur mycket är det ingen som vet. En uppskattning som Håll Sverige Rent gjort är att nedskräpningen kostar svenska kommuner 2 miljarder kronor varje år, skattepengar som kunde använts till annat.

BT - 08 nov 12 kl. 17:56

Gymnasieelever ska göra Borås till Sveriges renaste stad

Drygt 100 gymnasieelever i Borås ska nästa vecka försöka hitta en lösning på nedskräpningen i staden. Det är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås energi och miljö, polisen i Borås, AB Bostäder och Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund som ligger bakom uppdraget att göra Borås till Sveriges renaste stad. Tanken är att eleverna ska delas in grupper och få hjälp av personer från kommunen och näringslivet för att komma fram till en lösning så att nedskräpningen utomhus minskar.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 20:08

Hav i balans samt levande kust och skärgård – ja tack!

Det tionde svenska miljökvalitetsmålet i SMB:s serie är Hav i balans samt levande kust och skärgård, ett mål som påverkar stora delar av Sverige.  Västerhavet och Östersjön ska ha en långsiktigt hållbar produktionsförmåga och den biologiska mångfalden ska bevaras. Kust och skärgård ska ha en hög grad av biologisk mångfald, upplevelsevärden samt natur- och kulturvärden.

Skånskan - 09 nov 16 kl. 06:00

Sista stationen för återvinning borta

Lund Det finns nu inga återvinningsstationer kvar i centrala Lund. Den vid Spolegatan stängde nyligen och någon annan lösning är inte i sikte. ERWP.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.