Newsmill > Opinion

Wednesday, 27 May, 15:29

Newsmill - 26 okt 11 kl. 14:13

Landstingens besparingar på psoriasisvården blir dyr i längdenhttp://www.newsmill.se/trackback/40422Trots att psoriasis är en allvarlig systemsjukdom som kan påverka flera organ i kroppen, är vård och behandling inte anpassat efter sjukdomens svårighetsgrad. Flera landsting skär ned på viktiga läkemedel när utvecklingen borde gå i motsatt riktning, skriver Lars Ettarp, ordförande för Psoriasisförbundet. .
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Lars Ettarp, Psoriasisförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landstingens, besparingar, psoriasisvårdenblir , dyri , längden
SR - 17 dec 19 kl. 10:38

Stora regionala skillnader på psoriasisvården

Det är stora regionala skillnader när det gäller vård och behandling av hudsjukdomen psoriasis, enligt en ny rapport från Socialstyrelsen. Omkring 200.000 personer i Sverige lider av sjukdomen..

Aftonbladet - 26 okt 15 kl. 14:42

SD vill såga sönder svenska välfärden

LO: Hur gör 90 miljarder i besparingar vården och skolan bättre, Jimmie Åkesson?.

YA - 03 jan 14 kl. 04:00

In med vården i debatten

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT
Sjukvårdens och landstingens framtid borde bli en valfråga.
Låt staten ta över ansvaret för landets universitetssjukhus. Det utspelet gjorde fyra moderata riksdagsledamöter på Brännpunkt i Svenska Dagbladet på nyårsdagen.

YLE - 22 okt 14 kl. 15:06

Social- och hälsovården i Vasa för dyr

Prognosen för året är gjord i slutet av september och enligt nämndens ordförande Thomas Öhman kan ännu till exempel användningen av vikarier bli mindre och därmed kan också minuset bli mindre. Social- och hälsovårdsnämnden kommer nu att ansöka om tilläggsanslag för i år. Thomas Öhman Thomas Öhman Bild: YLE/Sofi Nordmyr - Människor ska ju vårdas och skötas om, säger Öhman.

Barometern - 23 sep 14 kl. 06:52

Oviss framtid för vården

I såväl Riksdagen som många av landets kommuner lyckas ingen av blocken samla ihop till en egen majoritet. Därför förs en diskussion om möjligheten att nå breda överens­kommelser inom närings­politiken och försvarspolitiken.
Även när det kommer till vård och omsorg borde partierna kunna komma överens om en hel del.

BT - 23 sep 14 kl. 08:46

Så kan välfärden räddas

Breda överenskommelser. Valrörelsens fokus har legat på olikheter, nu bör partierna istället fokusera på vad de har gemensamt, skriver Nima Sanandaji: ”Politikerna måste vinna väljarnas förtroende genom att sätta sig ned och fundera över vilka förbättringar som de faktiskt kan enas om.” I såväl riksdagen som många av landets kommuner lyckas ingen av blocken samla ihop till en egen majoritet.

SmålandsPosten - 08 jul 14 kl. 06:56

Den svenka åldringsvården är inget att skryta med

Annandag påsk 2014 bröt min 95-årige far höftleden vid ett fall i sin bostad. Larmet fungerade och hemtjänsten var snabbt på plats och larmade 112. Han opererades på Växjö lasarett och fick vara där under åtta dagar, varefter han transporterades till ett korttidsboende i Ryd.

Barometern - 10 jun 14 kl. 08:02

Höj ambitionerna inom förlossningsvården

Det är dags att höja ambitionerna i den svenska förlossningsvården. Vänsterpartiet föreslår i vårbudgeten 500 miljoner vilket är den kanske största ­riktade satsningen på svensk förlossningsvård någonsin. Vi menar att det är dags att höja ambitionerna i den svenska förlossningsvården.

YLE - 17 maj 17 kl. 04:30

Vården av kriminalpatienter human men riskfylld

När är en patient som begått ett grovt våldsbrott tillräckligt ofarlig för att skrivas ut från rättspsykiatrin? Kan den personen i så fall leva ett normalt liv? Och hur vårdar man de patienter som är farliga eller inte kan anses vara vid sina sinnes fulla bruk men ändå begått grova brott?

Skånskan - 16 nov 18 kl. 16:48

Besparingar krävs inom äldreomsorgen

Sjöbo Kostnaderna skenar iväg inom äldreomsorgen och mindre pengar väntas i budgeten för nästa år.
Det gör att besparingar måste till. Om det blir genom att lägga ner ett boende, som tidigare nämnts som ett alternativ, eller lägre bemanning vet man inte än.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.