UNT > Inrikes

Saturday, 30 May, 04:14

UNT - 28 okt 11 kl. 10:39

Aktivist åtalas för hotbrev i blodEn 21-årig djurrättsaktivist åtalas vid Göteborgs tingsrätt för mordbrand på en hamburgerrestaurang och 17 grova olaga hot. Mannen ska enligt åklagaren bland annat ha skrivit flera hotbrev med sitt eget blod. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Göteborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktiviståtalas för , hotbrevi , blod
Expressen - 16 nov 11 kl. 09:49

Aktivist erkänner blod på hotbrev

Den 21-årige djurrättsaktivisten som satt skräck i pälshandlarna medger att han blod finns på flera hotbrev. Flera av Astra Zenecas anställda har hotats och attackerats, och polisen sätter det i samband med rättegången som inleddes i dag. GT.

Nyheter 24 - 18 jan 12 kl. 14:40

Skrev hotbrev med eget blod - döms till 3,5 års fängelse


Hotade pälsförsäljare med brev skrivna med sitt eget blod. 22-åringen dömdes på 20 punkter. GÖTEBORG.

BT - 16 nov 11 kl. 09:38

Åtalad medger blod på hotbrev

I dag inleddes rättegången i Göteborgs tingsrätt mot en 21-årig djurrättsaktivist som åtalats för 17 grova olaga hot, mordbrand på en restaurang, samt skadegörelse och ofredande.
Den åtalade nekar till det mesta, men medgav i rättssalen att hans blod finns på flera av de hotbrev han anklagas för att ha skickat.
- Säger DNA-analysen det, så godtar vi det, säger 21-åringens advokat Lars-Göran Fredriksson till TT.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Djurvän skrev hotbrev i blod

Rättegången mot fyra åtalade djurrättsaktivister startade i Göteborgs tingsrätt på tisdagen.Männen, som är mellan 21 och 30 år gamla, är åtalade för att med hot, våld och skadegörelse försökt få flera pälshandlare och minkuppfödare att upphöra med sin verksamhet.Den huvudmisstänkte, en 21-årig man, ska ha skickat totalt hotbrev till pälshandlare och deras anhöriga.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fängelse för hotbrev skrivna i blod

Den 22-årige djurrättsaktivist som skickat 17 hotbrev till ett 50-tal personer dömdes på onsdagen till tre år och sex månader i fängelse av Göteborgs tingsrätt. Flera av breven var skrivna i blod och riktade sig till näringsidkare inom pälsbranschen.Den 22-årige göteborgaren dömdes också för mordbrand mot en stor hamburgerkedjas restaurang i staden.

YA - 20 maj 14 kl. 03:58

Hotbrev från vänstern

Det brann i en skola i Örebro häromveckan, i gymnasieeleven Lovisa-Teolinda Petterssons elevskåp.
Tonåringen är nämligen länsordförande i Kristdemokraternas ungdomsförbund, och för det tyckte någon att hon förtjänade ett bål. Innan branden hade hon fått hotbrev inkilat i skåpet, mitt bland matteböcker och engelska glosor.

BT - 15 nov 11 kl. 18:06

Butiksägare möter aktivist i rätten

Hotbreven riktades mot modebutikens ägare, hennes dotter och personalen. Det talades om krossade knäskålar och att "nästa brev dödar". Nu inleds rättegången.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 06:17

Egen rättegång mot släppt aktivist


Den sjätte djuraktivist som anhölls i veckan för brott riktat mot minkfarmare släpptes sent i går kväll på fri fot.Kammaråklagare Sofia Karlsson säger till P4 Skaraborg att det inte är möjligt att väva in ytterligare en misstänkt person i den pågående rättegången. En separat förundersökning får nu göras mot mannen för eventuellt åtal senare.

BT - 30 jan 14 kl. 06:18

Egen rättegång mot släppt aktivist

Den sjätte djuraktivist som anhölls i veckan för brott riktat mot minkfarmare släpptes sent i går kväll på fri fot. Kammaråklagare Sofia Karlsson säger till P4 Skaraborg att det inte är möjligt att väva in ytterligare en misstänkt person i den pågående rättegången. En separat förundersökning får nu göras mot mannen för eventuellt åtal senare.

BT - 30 jan 14 kl. 11:52

Aktivist släppt men ännu misstänkt

Den sjätte djurrättsaktivist, en 26-årig man från Göteborg, som anhölls i veckan misstänkt för brott riktat mot minkfarmare släpptes sent på onsdagskvällen på fri fot. Han misstänks för delaktighet i två fall av förberedelse till grov skadegörelse. Det gäller två åtalspunkter av totalt 22 som fem djurrättsaktivister anklagas för i en rättegång som inleddes vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde på onsdagen.

Fler nyheter från UNT

UNT - 13 maj 20 kl. 09:28

Flickans försvinnande berörde hela Uddevalla

Det har gått sju månader sedan den 17-åriga flickan i Uddevalla försvann..

UNT - 13 maj 20 kl. 09:30

Ännu en häktad för mordplaner på advokat

En 18-årig man har häktats i sin utevaro av Stockholms tingsrätt, misstänkt för stämpling och förberedelse till mord på en advokat i Stockholm hösten 2018..

UNT - 13 maj 20 kl. 09:15

63-åriga Skogsmulle får ny stil

Den för många folkkära figuren Skogsmulle ska få nytt utseende..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:59

Två anhållna för mord i Kristianstad

Två män har anhållits som misstänkta för mord och mordförsök i Kristianstad..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:34

Kommunal välkomnar satsning på äldreomsorgen

Kommunals ordförande Tobias Baudin välkomnar den satsning på äldreomsorgen som regeringen presenterade på tisdagen..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:31

Knarktillslagen vid Öresund har halverats

Narkotikasmugglingen över Öresund har minskat kraftigt efter beslut om stängda gränser och ett minskat resande mellan länderna till följd av covid-19..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:02

Bröt sig in och sköt kaniner med kolsyrevapen

Två män i 20-årsåldern ertappades med att ha brutit sig in på ett inhägnat område i Klippan under natten till onsdagen..

UNT - 13 maj 20 kl. 07:45

Ungdomar sköt kaniner med kolsyrevapen

Två män i 20-årsåldern ertappades med att ha brutit sig in på ett inhägnat område i Klippan under natten till onsdagen..

UNT - 13 maj 20 kl. 07:48

Tunga nej till att stoppa religiösa friskolor

Förslaget om att stoppa nya religiösa friskolor får tummen ned av en rad tunga instanser..

UNT - 13 maj 20 kl. 07:35

Socialministern briefar om äldreomsorgen

Socialminister Lena Hallengren (S) håller pressträff om äldreomsorgen tillsammans med Anders Knape, ordförande på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), och Kommunals ordförande Tobias Baudin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.