Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 26 May, 02:24

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 10:33

Förlängd mordbrandsrättegång i LundRättegången mot den 23-årige man som misstänks ha anlagt nio bränder i Teckomatorp och Svalöv i våras har förlängts. Förhandlingarna skulle annars ha avslutats i dag men på grund av det omfattande materialet återupptas och avslutas rättegången på tisdag, uppger Lunds tingsrätt. Mannen, som har erkänt och befunnits allvarligt psykiskt sjuk, är åtalad för grov mordbrand, mordbrand och skadegörelse..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Lund, Teckomatorp, Svalöv, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förlängd, mordbrandsrättegångi , Lund
Kristianstadsbladet - 17 maj 14 kl. 17:42

Åtal för miljonstöld av vapen


Antika vapen, smycken och silverföremål för tre miljoner kronor blev bytet för två män som slog till mot Jordberga gård i Anderslöv i januari. Nu har männen åtalats tillsammans med ytterligare två män och en kvinna som misstänks ha varit delaktiga. Flera av föremålen är från 1700-talet och har ett stort kulturhistoriskt värde, enligt polisens hemsida.

BT - 17 maj 14 kl. 17:42

Åtal för miljonstöld av vapen

Antika vapen, smycken och silverföremål för tre miljoner kronor blev bytet för två män som slog till mot Jordberga gård i Anderslöv i januari. Nu har männen åtalats tillsammans med ytterligare två män och en kvinna som misstänks ha varit delaktiga. Flera av föremålen är från 1700-talet och har ett stort kulturhistoriskt värde, enligt polisens hemsida.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

18-åring dömd för skolbråk

LUND Det blev skyddstillsyn och ett beslut om skadestånd för den 18-årige Malmöbo som åtalades för att ha misshandlat och hotat en annan elev på en gymnasieskola i Lund. ERWP.fif(8)Ord stod mot ord när rättegången inleddes vid Lunds tingsrätt.

Skånskan - 16 okt 18 kl. 16:53

Kvinnor i handgemäng om parkering

LUND Ett bråk om hur man ska parkera slutade med att två kvinnor gav sig på varandra fysiskt och en av dem kastade också en banan på sin kontrahent.Nu döms den ene av kvinnorna, en 60-åring, till villkorlig dom och dagsböter för misshandel och skadegörelse.
Däremot frias den andra kvinnan, en 32-åring för åtalet om misshandel.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Misslyckat satellitförsök för Virgin

Den brittiske miljardären Richard Branson har åkt på ett bakslag i försöken att kunna få upp satelliter i rymden. Under måndagen tvingades hans företag Virgin Orbit avbryta sitt försök att från en ombyggd jumbojet – döpt till Cosmic Girl – skjuta ut en.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Varning för brandrök i Västerås

Det brinner i en industri i närheten av Bäckby i Västerås kommun. Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har skickats ut till boende i Bäckby i Västerås kommun. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla som befinner sig i området att stänga.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Miljarder liter avlopp släpps ut

Planerna på att släppa ut stora mängder orenat avloppsvatten i Öresund från Danmark sköts i söndags upp till hösten. Men det utsläppet skulle bara vara en droppe i havet jämfört med vad danska kommuner redan har släppt ut, rapporterar Sveriges Radio Eko.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fortsatt snabb spridning i Chile

Över en veckas "total karantän" i huvudstaden Santiago har inte hjälpt, covid-19 sprids snabbt i Chile. Under måndagen rapporterades 5 000 smittofall, den hittills högsta dagliga ökningen. Totalt är 74 000 smittade, varav 90 procent i Santiago.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Villabrand utanför Sjöbo – en till sjukhus

En person har förts med ambulans till sjukhus i samband med en villabrand i Sjöbo kommun. Larmet om branden kom vid 23-tiden. – Den ska tydligen vara delvis övertänd i alla fall, så de får jobba med att se till att det inte sprider sig, säger Nina Janow.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Taipei filmfestival anordnas trots pandemi

Filmfestivalen i Taipei äger rum i juni. men i år utan några besökare från utlandet, rapporterar Variety. Det blir den första filmfestivalen att anordnas sedan coronapandemin startade.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Hundratals migranter återförda till Libyen

Libyens kustbevakning har stoppat och återfört närmare 400 migranter i fem olika båtar som försökt ta sig över Medelhavet, enligt FN:s internationella migrationsorganisation IOM. Det rör sig 317 migranter som återfördes till läger i Libyen i söndags kvä.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Dansk ”kattnappare” dömd till böter

Flera katter försvann i Rønne på den danska ön Bornholm. Polisen hade inga spår, men efter att ha fått in ett antal tips riktades misstankarna mot en 50-årig man. Mannen misstänktes för att fram till den 14 mars i fjol fångat in minst sju katter i en fä.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Man misshandlad i Ängelholm – förd till sjukhus

En man utsattes under måndagskvällen för en misshandel i Ängelholm. Han hade stick- eller skärskador när han fördes med ambulans till sjukhus, enligt polisen..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund

Planerna på att släppa ut stora mängder orenat avloppsvatten från Köpenhamn i Öresund under fem dagar har väckt uppståndelse i både Sverige och Danmark. Planerna har skjutits upp men nu avslöjas att betydligt större mängder kloakvatten har släppts ut i.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.