Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Sunday, 07 June, 04:20

Expressen Dina Pengar - 22 okt 11 kl. 12:38

Medelklassen offrar sig för lyxenMedelklassen har tagit makten över konsumtionen. Men den ratar typiska mellanprisprodukter, och butiker och kedjor med moderata priser. I stället varvas lyx och lågpris..
Läs mer på Expressen Dina Pengar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medelklassen, offrarsig för , lyxen
DN - 22 okt 11 kl. 11:29

Medelklassen offrar sig för lyxen

Lyx varvas med lågpris i den svenska medelklassen. Typiska mellanprisprodukter och kedjor med moderata priser ratas allt mer..

Cornucopia - 21 feb 20 kl. 17:23

Fredagsmys: Aftonbladets prosecco-gate visar hur fattig den överskuldsatta svenska medelklassen är

"Tonight, we eat — like the lower middle class to which we aspire!" - Keith Mars, Veronica MarsDags för fredagsmys. Aftonbladets prosecco-gate, om hur den så kallade medelklassen skulle köpa billiga champagnehinkar på Åhlens för att sätta billigt lågkvalitativt bubbel i form av prosecco eller Systembolagets billigaste champagne i, visar i själva verket tvärt emot vad Aftonbladet Ledare ville.

YLE - 16 maj 16 kl. 16:29

Orpo oroad över medelklassen

Inrikesminister Petteri Orpo inledde på måndagen sin valkampanj inför Samlingspartiets ordförandeval. Orpo inledde kampanjen i Hagnäs i Helsingfors. - Det är helt trevligt att vara på den här sidan av Långa bron, sade Orpo.

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 12:31

Den vita medelklassen måste få kämpa för andras frihet

HIJABUPPROPET Enligt Sara Yazdanfar har hijabuppropet tagits över av en vit medelklass som saknar egen erfarenhet av förtryck ? och därför exotifierar muslimska kvinnor. Om jag levde efter det resonemanget skulle jag inte kunna demonstrera för kvinnors rättigheter, hbtq-personer, papperslösa eller funktionsnedsatta.

Cornucopia - 05 mar 16 kl. 12:13

Sänkta skatter för medelklassen 2016 - höjda skatter för normal- och låginkomsttagare

Skattepolitiken under nuvarande svampregering har i själva verket sänkt skatterna för den välavlönade medelklassens tjänstemän, men höjt skatterna för låginkomsttagare. Det visar en granskning av förändringen av skatten på inkomst av tjänst via jobbskatteavdrag.se.

YLE - 12 jun 16 kl. 10:49

Orpo vill värna om medelklassen

Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo är bekymrad över den krympande medelklassen. I sitt första linjetal fokuserade Orpo bland annat på sysselsättningen, och ställde villkor till de övriga regeringspartierna för fortsatt samarbete. Petteri Orpo inledde sitt linjetal på partikongressen i Villmanstrand med att tacka för det förtroende han har fått av majoriteten vid partimötet.

Cornucopia - 20 sep 17 kl. 16:45

Lotta Lexén: Orimligt att staten bjuder medelklassen på utlandsresor

Den absolut viktigaste miljöfrågan är att begränsa antalet människor på jordklotet, t ex genom att varje kvinna högst skaffar två barn. Det är skrämmande att se att en regering med Miljöpartiet nu höjer barnbidraget och i praktiken bjuder medelklassen på två utlandssemstrar om året. Författarkollegan Lotta Lexén skriver om detta i Expressen.

SmålandsPosten - 09 nov 13 kl. 00:30

Kampen om medelklassen

Stefan Löfven vill åter göra Socialdemokraterna till det parti kring vilket alla andra partier snurrar. Men blockpolitiken har ökat i betydelse. Vänster-högerkonflikten i svensk politik är stark.

BT - 18 jan 15 kl. 04:43

Obama: Sänkt skatt för medelklassen

Att ta från de rikaste och ge till medelklassen. Det är vad president Barack Obama kommer att föreslå i sitt årliga State of the Union-tal på tisdagen, enligt källor i Vita huset. Genom att höja avgifter och skatter för USA:s rikaste privatpersoner och storbolag i finanssektorn, så vill Obama dra in runt 320 miljarder dollar till staten under de kommande tio åren.

DI - 25 jul 17 kl. 22:06

Amerikanska medelklassen liten men förmögen

Den amerikanska medelklassen krymper och är klart mindre än de flesta västeuropeiska länders. Samtidigt är den amerikanska medelklassen generellt sett rikare än den europeiska motsvarigheten, rapporterar Business Insider..

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 10 timmar sedan

Kungen mitt i storbråk om Gröna Lunds utbyggnad

En middag med vårkyckling och färskpotatis på menyn kan få en avgörande betydelse när den stora striden om nöjesfältet Gröna Lunds utbyggnad ska prövas i domstol.Kungens egen slottsfogde och flera av Stockholms lokala toppolitiker anklagas för jäv när detaljplanen för en utbyggnad av nöjesfältet fick sitt godkännande.Nyckelpersonerna har låtit sig bjudas på middag och karuseller på Gröna Lunds bekostnad.

Expressen Dina Pengar - Igår: 15:44

Sensationell start vid Falcon-rättegången

Den amerikanske affärsmannen Mark Bishop, 63, hade inget att förlora på rättegången i hovrätten.Men domstolsprocessen mot de inblandande i Falcon Fundshärvan tog en sensationell start.– Min klient återkallar överklagandet, sa Bishops försvarare, advokat Henrik Ohlsson Lilja nästan viskande i rättssalen..

Expressen Dina Pengar - Igår: 13:38

Efter sexköpet: Roberto slipper advokatkostnad

Paolo Robert anlitade Thomas Martinson som sin försvarsadvokat. Nu får han advokaten som offentlig försvarare – vilket innebär att han inte behöver betala själv. .

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:22

En procent av Norwegians kapacitet användes i maj

De nordiska flygbolagen fortsatte att påverkas kraftigt av det nästintill obefintliga resandet i maj, på grund av coronarelaterade restriktioner.Det framgår av Norwegians och Finnairs trafiksiffror.Klockan 11 redovisar SAS sina..

Expressen Dina Pengar - Igår: 07:52

Elon Musks hårda kritik mot Amazon: ”Helt sjukt, Bezos”

Teslamiljardären Elon Musk tog upp debatten om techmonopol på Twitter under torsdagskvällen. Han hävdade bland annat att det är dags att bryta upp Amazon..

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

Så här mycket tjänar de folkkära nyhetsankarna

Coronakrisen har inneburit ett uppsving för den linjära tv:n.Suget efter nyheter är större än på länge.Nu har nyhetsankarna har tagit över huvudrollerna i våra tv-apparater.

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

Psykologen: Nätbedragarnas metoder som du bör veta om

De internetrelaterade bedrägerierna ökar lavinartat och är nu vanligare än inbrott. De drabbade är ofta äldre som inte är så vana vid tekniken och som litar på sina medmänniskor. – De var vänliga och väluppfostrade, säger Anneli, som lurades på 200 000 kronor.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 22:54

Ökad trafik hos SJ efter slopade reserestriktioner

Besöksnäringen välkomnar slopade reserestriktioner inom Sverige.Bara minuter efter regeringens och Folkhälsomyndighetens besked ökade trafiken på SJ:s sajt, skriver DN.Det kan nu vara hög tid att boka resan till midsommar..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 19:04

Lotta Lyrå lämnar Clas Ohlson

Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå slutar.Hon säger till nyhetsbyrån Direkt att hon har fått erbjudande om ett annat uppdrag..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 09:33

Fråga experten om aktier och sparande

Börsen åker jojo under våren och många har sett sina sparpengar minskas efter kraschen i slutet av februari.Hur sparar man bäst på sikt?När ska man kliva in på aktiemarknaden?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.