Nyteknik > Teknik

Wednesday, 27 May, 01:27

Nyteknik - 28 okt 11 kl. 09:37

Saab blir helt kinesisktEn klla med god insyn uppger att Saab Automobile r nra en frsljning, uppger Reuters..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabblir , helt, kinesiskt
SVT - 21 okt 11 kl. 08:22

Saab kan bli helt kinesiskt

Saab Automobile kommer allt närmare närmar sig en konkurs. Men det kan också sluta med att Saab köps upp helt och hållet av kinesiska bolag..

Expressen - 28 okt 11 kl. 09:36

Källor: Saab kommer att bli helt kinesiskt

Swedish Automobile har kommit överens med de kinesiska bolagen Youngman och Pang Da om att sälja Saab. Köpesumman skulle vara cirka 100 miljoner euro, alltså 870 miljoner kronor, uppger P4 Väst. Samtidigt har Guy Lofalk återtagit sin begäran om att rekonstruktionen ska upphöra, skriver Saab i ett pressmeddelande.

Affärsvärlden - 28 okt 11 kl. 09:34

Rykte: Saab blir helt kinesiskt

En källa med god insyn uppger att Saab Automobile är nära en försäljning, uppger Reuters. Saab-aktien handelsstoppas..

VA - 03 maj 11 kl. 09:58

Saab får kinesiskt miljardtillskott

3 maj Saab har träffat en överenskommelse med kinesiska Hawtai Motor Group om ett samarbete som ger den skuldsatta biltillverkaren ett tillskott på 150 miljoner euro. Beskedet fick Spykeraktien att rusa på Amsterdambörsen. Genom uppgörelsen har Saab säkrat 150 miljoner euro till sin finansering.

DN - 28 okt 11 kl. 08:50

Saab uppges bli helt kinesiskt

Två kinesiska bilföretag är nu nära att nå en överenskommelse med Saab Automobile om att ta över den Sverigebaserade biltillverkaren, säger en källa med insyn i de pågående samtalen mellan företagen till Reuters på fredagen..

BT - 28 okt 11 kl. 09:50

Saab blir kinesiskt

De kinesiska bilföretagen Pang Da och Youngman har tecknat en så kallad avsiktsförklaring om att köpa samtliga aktier i Saab Automobile. Det framgår av rekonstruktören Guy Lofalks inlaga till Vänersborgs tingsrätt.
I inlagan återkallar rekonstruktören Guy Lofalk sin begäran om att Saabs rekonstruktion avbryts, uppger Vänersborgs tingsrätt som avbryter därmed arbetet som inletts för att avbryta rekonstruktionen i de tre Saab-bolagen.

TA - 28 okt 11 kl. 10:02

Saab blir kinesiskt

Foto: Adam Ihse/Scanpix
De kinesiska bilföretagen Pang Da och Youngman har tecknat en så kallad avsiktsförklaring.
Prislappen ligger på 100 miljoner euro. Parterna uppges också vara överens om att Pang Da och Youngman ska skjuta till den finansiering som behövs av rekonstruktionen samt finansiering av finansplanen.

SN - 02 maj 11 kl. 20:58

Saab i kinesiskt samarbete

Saab inleder ett partnerskap med kinesiska Hawtai Motor Group, enligt TT. Och nya lån har tagits så att fabriken i Trollhättan kan öppna igen..

Corren - 02 maj 11 kl. 13:33

Saab presenterar kinesiskt samarbete

Saab har träffat en överenskommelse med kinesiska Hawtai Motor Group om ett samarbete som ger den skuldsatta biltillverkaren ett tillskott på 150 miljoner euro..

Expressen - 28 okt 11 kl. 10:04

Saab blir kinesiskt - för 900 miljoner

I sista minuten har Saab Automobile nått en överenskommelse med Youngman och Pang Da. Det bekräftas nu av rekonstruktören Guy Lofalks inlaga till Vänersborgs tingsrätt. Han har nu återtagit begäran om att rekonstruktionen ska upphöra.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Euro NCAP:s nya krocktester ger minus för stora högbyggda bilar

Institutet NCAP noga på de skador som testbilen orskar personer i det mötande fordonet. Euro NCAP belönar de system som motverkar distraherade förare samt hjälper räddningspersonal. .

Nyteknik - 10 timmar sedan

Forskarna pressade fram 44,2 terabit per sekund i vanliga fiberkablar

Med redan befintlig teknik och ett optiskt chip har forskare lyckats pressa fram en internethastighet på 44,2 terabit per sekund. Det är världsrekord..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Ljusare moln ska skydda korallerna: ”100 biljoner droppar per sekund”

Med hjälp av en vattenkanon har australiska forskare för första gången i världen testat utrustning som kan göra moln ljusare..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Så löser du upp säkerhetsknutarna i molnet

IT-säkerhetschefer kämpar ofta med begränsade personalresurser i en allt mer komplex och hybrid molnmiljö, samtidigt som cyberkriminella utnyttjar oaktsamma användare och luckor i molnsäkerheten. Men det finns sätt att arbeta proaktivt och agilt med sin molnsäkerhet – här är några exempel..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Uppgifterna om enorma avloppsutsläpp i Öresund chockerar

Att Köpenhamn på fem år släppt ut 35 miljarder liter orenat avloppsvatten i Öresund chockerar miljödirektören på Skånes länsstyrelse. ”Det är så extrema mängder”, säger Annelie Johansson..

Nyteknik - 15 timmar sedan

De får din Model 3 att skilja ut sig från alla andra Teslor

Det är svårt att sticka ut när alla andra också kör en Tesla. Lösningen är att låta Newport Convertible Engineering kapa taket. Efter Model S har de nu gett sig på Model 3..

Nyteknik - 16 timmar sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot coronaviruset

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Mercedes: Syntetiskt bränsle har ingen framtid

Förbränning har inte framtiden för sig, i varje fall inte i bilar. Så avfärdar Mercedes tanken på motorer drivna av någon form av syntetiskt bränsle. "Vi har tagit det raka beslutet att vår väg framåt är elektrisk", säger Markus Schäfer..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Svåra satellitförsöket misslyckat för Virgin Orbit

Den brittiske miljardären Richard Branson har åkt på ett bakslag i försöken att kunna få upp satelliter i rymden..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Miljonstöd till svensk startup – siktar på nästa generations batterier

Energimyndigheten ger nio miljoner kronor i stöd till två batteriföretag i Uppsala. Syftet är att demonstrera tillverkning av ett nytt natriumjonbatteri..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.