BT > Ekonomi

Sunday, 31 May, 15:53

BT - 28 okt 11 kl. 09:50

Saab blir kinesiskt
De kinesiska bilfretagen Pang Da och Youngman har tecknat en s kallad avsiktsfrklaring om att kpa samtliga aktier i Saab Automobile. Det framgr av rekonstruktren Guy Lofalks inlaga till Vnersborgs tingsrtt.
I inlagan terkallar rekonstruktren Guy Lofalk sin begran om att Saabs rekonstruktion avbryts, uppger Vnersborgs tingsrtt som avbryter drmed arbetet som inletts fr att avbryta rekonstruktionen i de tre Saab-bolagen.
- Rekonstruktren vill att fretagsrekonstruktionen fortgr. Det r tvra kast hr, sger Ingrid Lund, registrator p Vnersborgs tingsrtt, sedan faxet frn Lofalk kommit in till tingsrtten p morgonen.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabblir , kinesiskt
E24 - 12 sep 11 kl. 17:14

Saab: Kinesiskt lån öppnar nya dörrar

Kinesiska Youngman lån kan öppna dörren till annan finansiering, skriver Saab i sitt överklagande av beslutet att vägra en rekonstruktion av bolaget..

Sydsvenskan - 31 okt 11 kl. 07:19

Borgenärsmöte om Saab

Foto: Adam Ihse
Många är de som ska få tycka till innan Saab kan bli kinesiskt. Först ut är borgenärerna. Tror de på affären har Saab klarat den första etappen på resan österut.

BT - 26 maj 11 kl. 09:21

Kinesiskt ödesbesök för Saab

Kinesiska Pang Da har betalat grundplåten för att Saab Automobile ska få i gång fabriken igen. Bildistributören är också Saabs framtidshopp för finansieringen på längre sikt.
I dag kommer Pang Das ledning till Sverige.

BT - 02 maj 11 kl. 16:31

Saab kan starta tillverkning

Saab-ägaren Spyker Cars säger sig nu ha fixat fram pengar för att starta produktionen igen. Målet är att få i gång produktionen inom en vecka, skriver Spyker i ett pressmeddelande.
Spyker lånar 30 miljoner euro (cirka 270 miljoner kronor) av Gemini Investment Fund Limited.

BT - 02 maj 11 kl. 16:49

Saab-lån öppnar för produktionsstart

Saab-ägaren Spyker Cars säger sig nu ha fixat fram pengar för att starta produktionen igen. Målet är att få i gång produktionen inom en vecka, skriver Spyker i ett pressmeddelande.
Spyker lånar 30 miljoner euro (cirka 270 miljoner kronor) av Gemini Investment Fund Limited.

Kristianstadsbladet - 21 okt 11 kl. 12:03

Muller avvisade kinesiskt bud

Saabs vd Victor Muller har avvisat ett bud från kinesiska Youngman och Pang Da om att köpa hela Saab. Men om rekonstruktionen avbryts kan affären bli räddningen för Saab, utan Muller.
Victor Muller försöker med hjälp från USA hindra kinesiska Youngman och Pang Da från att ta över Saab.

VA - 03 maj 11 kl. 09:58

Saab får kinesiskt miljardtillskott

3 maj Saab har träffat en överenskommelse med kinesiska Hawtai Motor Group om ett samarbete som ger den skuldsatta biltillverkaren ett tillskott på 150 miljoner euro. Beskedet fick Spykeraktien att rusa på Amsterdambörsen. Genom uppgörelsen har Saab säkrat 150 miljoner euro till sin finansering.

Kristianstadsbladet - 28 okt 11 kl. 09:58

Saab på väg att bli kinesiskt

Det kinesiska bilföretagen Pang Da och Youngman har tecknat en så kallad avsiktsförklaring om att köpa samtliga aktier i Saab Automobile. Saabs vd är "väldigt lycklig" medan forskare är avvaktande till beskedet.
Det framgår av rekonstruktören Guy Lofalks inlaga till Vänersborgs tingsrätt.

Sydsvenskan - 09 sep 11 kl. 06:30

Vem vågar köpa en Saab nu?

När Vänersborgs tingsrätt sa nej till Saabs ansökan om en andra rekonstruktion klockan två igår efte?
När Vänersborgs tingsrätt sa nej till Saabs ansökan om en andra rekonstruktion klockan två igår eftermiddag tog Saab ett tungt steg vidare mot slutet. I alla fall med den verksamhet som finns i Trollhättan idag, eller rättare sagt fanns innan produktionen stoppades i våras.

TA - 16 maj 11 kl. 10:19

Nya kineser ska rädda Saab

Saab Automobile och ägaren Spyker har träffat en avsiktsförklaring med Pang Da Automobile.
Stockholm. Saab Automobile och ägaren Spyker har träffat en avsiktsförklaring med Pang Da Automobile avseende distribution och tillverkning, enligt ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.