Realtid > Ekonomi

Saturday, 30 May, 00:45

Realtid - 28 okt 11 kl. 09:43

Från Ukraina till SkåneStojko Gjurovski ny chef för Swedbanks södra region..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Ukraina, Skåne, Gjurovski, Swedbanks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från Ukrainatill , Skåne
TA - 24 feb 14 kl. 20:07

EU redo att ge Ukraina stödpaket

EU står beredd att skriva på handelsavtalet med Ukraina när en ny regering sitter på plats. Det öppnar för ett större stödpaket från EU och IMF - enligt ekonomikommissionär Olli Rehn krävs miljardbelopp.
- Det är fortfarande i ett väldigt tidigt skede, men det ukrainska folket verkar ha visat en önskan att ta sitt land in i framtiden, att ha starkare länkar med Europa, och jag tycker inte att vi ska avvisa det, jag tycker att vi ska omfamna det, säger Storbritanniens finansminister George Osborne vid en pressträff i Singapore.

Cornucopia - 13 maj 17 kl. 12:34

SVT Rapport kallar kriget i Ukraina för "kontrovers" och "inbördeskrig"

Idag är det tydligen den sk Mello i Ukraina. Tidigare i veckan kallade SVT Nyheters Rapport med anledning av detta Rysslands invasion, annektering av Krim och fortsatta krig i sydöstra Ukraina för en "kontrovers" och "inbördeskrig".
Ukraina+Georgien=sant.

HBL - 05 feb 15 kl. 14:10

Haglund: Vapen kan säljas till Ukraina

Finland hjälper inte Ukraina med vapen, säger president Sauli Niinistö. Däremot går det bra att sälja vapen, meddelar försvarsminister Carl Haglund.Det kan synas att Finland har en kluven inställning till vapenleveranser till Ukraina.

Cornucopia - 18 feb 18 kl. 16:17

FN-trupp i Ukraina är att gå Kremls ärenden

Diktatorn i Kreml, Valdimir Putin, har föreslagit FN-trupp i Ukraina och Sveriges försvarsminister Hultqvist säger sig vara positiv under rätt omständigheter. FN-trupp i Ukraina är dock att gå den folkrättsbrytande dikaturen i Kremls ärenden och är direkt olämpligt, samt ökar krigsrisken mot andra måltavlor för Kremls Storryska ambitioner.Rysslands diktator Vladimir Putin ombord på sin stridsbåt 90-kopia vid flottparaden i S:t Petersburg i somras.

Ekonomistas - 11 jan 16 kl. 12:16

Riksbankens stöd till Ukraina

Riksbankens träffade i september ett så kallat swappavtal med Ukrainas centralbank som innebär att Riksbanken på begäran byter upp till 500 miljoner i dollar mot motsvarande belopp i hrynia. Avtalet löper på sex månader. Avtalet är tillkommet på förfrågan från Ukrainas centralbank och på uppmaning av IMF.

YLE - 21 jun 16 kl. 14:14

Polen ska knyta ihop säcken mot utslaget Ukraina

Ukraina har bara äran att spela för och lära göra rejäla förändringar i öppningselvan inför sin sista EM-match. Det öppnar för Polen, som kan vinna grupp B på målskillnad. Ukraina–Polen Grupp C, Marseille, kl.

YA - 18 okt 11 kl. 06:30

Dags för Ukraina att välja väg

För nästan exakt 20 år sedan beslöt Ukraina att gå sin egen väg. Och nu står landet åter vid ett vägval: öst eller väst?
Ukraina valde att nobba det statsförbund som Gorbatjov ville bygga upp efter Sovjetunionens fall.

Kristianstadsbladet - 18 okt 11 kl. 07:03

Dags för Ukraina att välja väg

För nästan exakt 20 år sedan beslöt Ukraina att gå sin egen väg. Och nu står landet åter vid ett väg?
Ukraina valde att nobba det statsförbund som Gorbatjov ville bygga upp efter Sovjetunionens fall.

HBL - 11 mar 15 kl. 16:03

Sverige lånar Ukraina 100 miljoner dollar

IMF har godkänt ett stort stödpaket till det krisande Ukraina. Samtidigt utlovar statsminister Stefan Löfven ett svenskt stöd på 100 miljoner dollar.Ovanpå kriget i östra Ukraina står landets folk nu inför ett ekonomiskt stålbad, med bland annat högre gas- och värmepriser och pensionsåtstramningar.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 00:03

"EU måste ställa krav på Ukraina"

Den antidemokratiska utvecklingen i Ukraina är alarmerande, skriver bland andra Vaclav Havel och Desmond Tutu. Det är hög tid att EU intar en tydligare hållning och kräver att Ukraina respekterar centrala demokratiska principer, menar undertecknarna. Sedan valet av president Viktor Janukovytj 2010 har det demokratiska ramverket i Ukraina försämrats på ett alarmerande sätt.

Sydsvenskan - 31 okt 13 kl. 06:30

Rysk ilska när Ukraina öppnar sig mot väst

Om en månad ska Ukraina skriva under ett omfattande samarbetsavtal med Europeiska unionen. Det skulle ge Ukraina tillgång till EU:s inre marknad och i förlängningen göra det lättare för ukrainare att resa in i Schengenområdet.Ryssland gör allt för att stoppa Ukrainas närmande till väst.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 7 timmar sedan

Fallande kurser på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen avslutade veckan med tydligt fallande aktiekurser..

Realtid - 10 timmar sedan

Båda Baldercheferna häktade

UPPDATERAD: Stockholms tingsrätt häktar både Balders finanschef Marcus Hansson och ekonomidirektören Magnus Björndahl. .

Realtid - 8 timmar sedan

Oscar Properties tar Solitairtimmen till nya höjder

Det krisdrabbade Oscar Properties tar den så kallade Solitairtimmen till nya höjder genom att släppa sin delårsrapport klockan 23 på torsdagskvällen. Den här gången följer det dock EU-reglerna MAR. Det skriver Realtids Torbjörn Isacson..

Realtid - 8 timmar sedan

Olika riktning på Wall Streets index            

De amerikanska ledande indexen handlas åt olika håll i fredagens inledande handel..

Realtid - 9 timmar sedan

Varför vågar inte storägarna utmana ordförande Persson?

Storägarnas slapphänta agerande efter penningtvättsskandalen är en gåta, skriver Realtids Per Agerman..

Realtid - 10 timmar sedan

Baltertoppen häktad

Balders finanschef Marcus Hansson häktas. .

Realtid - 10 timmar sedan

"Botten kan vara passerad"

Danske Banks Boprisindikator, som publiceras i dag, visar att den mindre stabiliseringen i bostadspriser som banken såg i mitten på maj har hållit i sig månaden ut..

Realtid - 11 timmar sedan

IK stänger 30-miljardersfond – största någonsin

IK Investment Partners meddelar att de idag stänger sin senaste mid cap-fond IK IX efter att ha tagit in 2,85 miljarder euro, motsvarande över 30 miljarder kronor. Det är riskkapitalbolagets hittills största fond..

Realtid - 11 timmar sedan

IK stänger sin största fond någonsin

IK Investment Partners meddelar att de idag stänger sin senaste mid cap-fond IK IX efter att ha rest 2,85 miljarder euro..

Realtid - 12 timmar sedan

Allra-topp slipper skattesmäll efter kommunikationsmiss

Bristande kommunikation från Skatteverkets sida gör att den tidigare Allra-direktör som fram tills i vintras var efterlyst och häktad i sin frånvaro slipper en skattesmäll på mångmiljonbelopp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.