DI > Ekonomi

Saturday, 06 June, 03:21

DI - 28 okt 11 kl. 09:48

SSAB: "Styrkan i Nordamerika tar en med förvåning"SSAB stiger brant under fredagens öppningshandel efter en rapport som klart översteg de förväntningar som gradvis har justerats ned under hösten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SSAB, Nordamerika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SSAB, Styrkani , Nordamerika, taren med , förvåning
Affärsvärlden - 28 jan 20 kl. 09:42

SSAB:s aktie tar stryk efter rapporten

En allt svagare konjunktur med sämre resultat i Europa och USA tynger ståltillverkaren SSAB. Utdelningen till aktieägarna lämnas nu oförändrad. Aktien faller på Stockholmsbörsen..

PrivataAffärer - 20 jul 18 kl. 08:17

SSAB: Klart bättre resultat jämfört med 2017

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1 630 miljoner kr för det andra kvartalet 2018. Det framgår av delårsrapporten. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning 1 816 miljoner kr.

BT - 23 jul 14 kl. 08:02

SSAB vände till vinst

Ståltillverkaren SSAB vände till vinst i det andra kvartalet. Resultatet före skatt landade på 73 miljoner kronor, jämfört med förlusten på 273 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Men marknaden hade räknat med mer.

PrivataAffärer - 29 jan 19 kl. 07:40

SSAB höjer utdelningen

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1.007 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Det framgår av delårsrapporten.

PrivataAffärer - 28 nov 18 kl. 10:34

SSAB stiger efter positiv investerarträff

”Den viktigaste punkten under SSAB:s investerarträff var att bolaget fortsätter att se en väldigt stark plåtmarknad i USA och för Specialstål, samt en hälsosam marknad i Europa”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering. I Nordamerika gynnas bolaget både av importtullarna på stål och av en ”mycket god” efterfrågan från investeringar i energisektorn. ”Vi instämmer i att utsikten för den amerikanska plåtmarknaden är gynnsam för 2019 och att ingen tillkommande kapacitet har annonserats”, fortsätter Kepler Cheuvreux.

BT - 27 okt 14 kl. 07:58

SSAB:s förlust minskar

Ståltillverkaren SSAB redovisar en förlust före skatt på 50 miljoner kronor för tredje kvartalet 2014. Det kan jämföras med förlusten på 741 miljoner kronor motsvarande period 2013. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en förlust på 288 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

HBL - 27 okt 14 kl. 08:15

SSAB:s förlust minskar

Ståltillverkaren SSAB redovisar en förlust före skatt på 50 miljoner kronor, cirka 5,5 miljoner euro, för tredje kvartalet 2014. Det kan jämföras med förlusten på 741 miljoner kronor (cirka 80 miljoner euro) motsvarande period 2013.Analytiker hade i genomsnitt räknat med en förlust på 288 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

PrivataAffärer - 16 sep 15 kl. 08:03

SSAB hårt pressat - spekulationer om nyemission

SSAB pressas av en kollaps i stålpriserna, krympande marginaler i Nordamerika, fortsatt överutbud i Europa, en fallande aktie och utländska institutioner som tar blankningspositioner. Därtill spekuleras i om bolaget ska göra en nyemission. Den....

YLE - 13 okt 15 kl. 04:29

Det går bra för SSAB i Hangö

Trots alla larmrapporter och dåliga prognoser så finns det industri som går bra i Finland i dag. Ett sådant företag ligger i Lappvik i Hangö. SSAB:s stålrörsfabrik har ett hundratal anställda, mer än tjugo fler än för ett par år sedan.

PrivataAffärer - 23 jul 18 kl. 11:43

”Överdrivet rapportras för SSAB”

Det skriver Exane BNP Paribas i en analysuppdatering på måndagen, då rekommendationen höjs till outperform från neutral med oförändrad riktkurs 50 kr för A-aktien. ”Hårdare retorik kring handelskriget och det andra kvartalets resultatmiss skickade ned aktien 8 procent, samtidigt som årets svaga kursutveckling har sänkt värderingen till nivåer från tiden före 2017”, skriver mäklarfirmans analytiker och fortsätter: ”Detta återspeglar inte bolagets förbättrade operativa verksamhet och uthålliga kassaflödesprofil i en sund stålmarknad.” SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1 630 miljoner kr för det andra kvartalet.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Drabbad företagare hoppas på förändring – "våldet nödvändigt för att folk ska vakna"

Protesterna runtom i USA fortsätter, vilket slår hårt mot näringslivet i de drabbade städerna..

DI - 5 timmar sedan

Kraftiga uppgångar på Wall Street

New York-börserna gick mot en stark avslutning på börsveckan med breda uppgångar. .

DI - 6 timmar sedan

Robert Wu tar över som vd för Oboya Horticulture

Huvudägaren i Oboya Horticulture, Robert Wu, går in som ny vd istället för tillförordnade Martin Dahlberg..

DI - 6 timmar sedan

Di:s expert: Börsglädjen baseras på panikbeslut

De ekonomiska indikatorerna har så smått börjat vända uppåt från krisnivåerna och börserna har forsat fram..

DI - 6 timmar sedan

Astra Zeneca rapporterar lovande resultat för covid-19-behandling

Astra Zeneca uppger sig ha uppnått ”lovande kliniska förbättringar” för flertalet av de 19 covid-19-patienter som behandlats med….

DI - 6 timmar sedan

Bråkig historik i skogsfond – chefer tvistat om miljonbelopp

Det finns ett antal frågor kring hur mycket av Skogsfond Baltikums emission som hamnar hos toppgarnityret..

DI - 7 timmar sedan

Facebook blockerar högerextrema konton i USA

I ett försök att förhindra våldsamma motaktioner mot de nu pågående demonstrationerna i USA har nätverk av konton kopplade till….

DI - 7 timmar sedan

Platzers vd har köpt aktier för 13,4 Mkr via olika bolag

Fastighetsbolaget Platzers vd Per-Gunnar Persson har via bolag köpt sammanlagt 173.120 B-aktier i Platzer den 3 och 4 juni..

DI - 7 timmar sedan

G5 Entertainments vd tankar 10.000 aktier

G5 Entertainments vd Vlad Suglobov har via bolaget Wide Development köpt 10.000 aktier i mobilspelbolaget för knappt 1,8 miljoner kronor..

DI - 7 timmar sedan

Ny lag upphäver lettiskt spelförbud – Enlabs återupptar verksamhet

Lettlands parlament har godkänt en ny lag som innebär att förbudet mot onlinespel kommer att hävas från och med den 8 juni..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.