Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 28 May, 22:49

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 09:47

Marknadsräntorna stigerMarknadsräntorna steg under den inledande handeln på fredagen. Kronan var oförändrad mot både euron och dollarn. Tioårig statsobligation: 2,07 procent (2,05). Tvåårig statsobligation: 1,40 procent (1,39). Euro: 9:01 kronor (9:01).
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marknadsräntorna, stiger
DI - 03 jun 15 kl. 09:55

Marknadsräntorna stiger igen

Europeiska marknadsräntor stiger åter kraftigt. Högre inflation i EMU och optimism om Grekland pekas ut som orsaker..

Cornucopia - 12 mar 20 kl. 13:37

Marknadsräntorna skuttar uppåt på coronakrisen

Trenden med fallande marknadsräntor bröts med botten i måndag, med ett tydligt skutt uppåt. Man kan kanske se detta som en brytpunkt för när coronakrisen tog fart på allvar.Svenska marknadsräntor de senaste två månaderna.

Cornucopia - 21 dec 18 kl. 11:58

Korta svenska marknadsräntor stiger

Föga överraskande stiger de korta svenska marknadsräntorna. Intressant är att flera av dem stigit inför Riksbankens räntehöjning, vilket därmed inte gav så stor effekt igår.
Svenska marknadsräntor senaste månaden.

Cornucopia - 02 mar 17 kl. 12:53

Har de svenska marknadsräntorna vänt upp?

SBAB höjde i dagarna sin listränta för tvååriga bolån. Man hänvisade till höjda upplåningskostnader (dvs högre räntor på bolåneobligationerna), men har svenska marknadsräntor egentligen vänt upp?
Svenska marknadsräntor under 2016 och 2017.

Cornucopia - 23 okt 15 kl. 09:21

Marknadsräntorna föll

De svenska marknadsräntorna föll under eftermiddagen igår och marknaden kan på inget sätt sägas bry sig om att svenska staten kommer behöva låna ett antal obudgeterade ofinanseriade tiotal miljarder till om året framöver. 
Gårdagens uppgång i marknadsräntorna kom av sig och byttes till ett fall under eftermiddagen. Nedan följer Riksbankens uppdaterade siffror för igår, som även kan bekräftas via Finansportalen.

Cornucopia - 21 okt 15 kl. 09:59

De svenska marknadsräntorna

Media uppmärksammade ett litet hopp i de svenska marknadsräntorna igår, i samband med att Riksgälden sköt upp sin prognos över statens upplåningsbehov. Nedan följer grafer över rörelsen, som visserligen syns, men som inte kan sägas vara anmärkningsvärd.
Trots gårdagens rörelse på räntemarknaderna, som ingalunda var begränsad till Sverige, så är de svenska statslåneräntorna fortfarande i ett bottenläge.

Cornucopia - 05 jun 15 kl. 13:37

Marknadsräntorna på årshögsta

Trots Riksbankens panikartade räntesänkningar och kvantitativa lättnader är nu flera av marknadsräntorna på årshögsta. Marknaden sviker alltså successivt den svenska skuldbubblan och bostadsbubblan och kräver nu högre räntor för att finansiera vansinnet.
Svenska långa marknadsräntor under 2015.

DI - 31 jul 14 kl. 09:17

Räntor & valutor: Europaräntorna stiger

De europeiska marknadsräntorna noteras högre i inledningen på torsdagens handel jämfört med onsdagens svenska stängning. På valutamarknaderna är nettoförändringarna små efter Federal Reserves penningpolitiska besked på onsdagen..

DI - 27 jan 15 kl. 14:13

Börsen rasar och räntorna stiger i Grekland

Placerarna gillar inte utfallet i Greklands val. Aten-börsen fortsätter på tisdagen att falla och grekiska marknadsräntor stiger..

Nyhetskanalen - 07 jun 12 kl. 16:28

Marknadsräntorna steg kraftigt

Marknadsräntorna steg kraftigt i dag. Kronan stärktes mot dollarn, men försvagades något mot euron. Under dagen emitterade Spanien tioåriga statsobligationer för 2,1 miljarder euro.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 12 kl. 16:32

Marknadsräntorna föll

Marknadsräntorna, framför allt de långa, föll på onsdagen. Svaga siffror om svenska konsumenters förtroende för ekonomin från Konjunkturinstitutet förstärkte en allmän europeisk trend med sjunkande räntor. Kronan har försvagats mot både dollarn och euron.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Boston Marathon ställs in

Boston Marathon ställs in för första gången i loppets 124-åriga historia. Orsaken är förstås coronapandemin. Maratonloppet skulle ha gått i april, men sköts först upp till september.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Centerpartiet vill se ändrad coronastrategi

Anders W Jonsson, vikarierande partiledare för Centerpartiet, föreslår förändringar av den svenska coronastrategin i fem punkter. "Utifrån de senaste månadernas erfarenheter ser Centerpartiet ett behov av en utvecklad och något förändrad svensk strategi.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Läckberg producerar film med bröderna Karim

Författaren Camilla Läckberg och skådespelaren Alexander Karim fann varandra under 2019 års upplaga av "Stjärnorna på slottet". Nu startar de ett produktionsbolag tillsammans med Alexander Karims bror Baker, regissör och producent. Bolaget heter Bad Fla.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Små rörelser på USA-börserna – svag nedgång

De ledande USA-börserna rörde sig nästan i sidled under torsdagens handel, och pekade svagt nedåt vid stängning. Svängningarna var små under dagen. Dow Jones industriindex steg 0,8 procent under dagen men stängde på minus 0,6 procent.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Klart med nytt datum för globala klimatmötet

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt – i november 2021 arrangeras det i Glasgow. För snart två månader sedan kom beskedet om att klimattoppmötet COP26 i Glasgow ställs in på grund av.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Socialstyrelsen ryter ifrån mot kritiker

Äldrevården är inte dålig överallt. Det hävdar Socialstyrelsen och ryter ifrån mot den professor som liknat den palliativa vården för dödshjälp. – Jag finner att det är direkt stötande, säger avdelningschefen Thomas Lindén.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Skärmflygare kraschlandade utanför Lund

En skärmflygare kraschlandade under torsdagskvällen på en åker mellan Lund och Dalby..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Virtuell publik när Mortensen räddade poäng

Ingen publik – men absolut med supportrarnas engagemang. När den danska fotbollsligan återstartade ramades matchen in av virtuella lösningar för att skapa en inbjudande atmosfär. Hur det gick?

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Paristjuvar stal lyxväskor för åtta miljoner

Beväpnade rånare tog sig under torsdagen in i en lägenhet tillhörande en nigeriansk affärsman i Paris. Väl där tvingade de till sig lyxväskor med ett samlat värde på motsvarande åtta miljoner. Rånet ägde rum i en byggnad i det 16:e arrondissementet i de.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

I bilköerna vid bron kände vi plötsligt igen Dansken

Efter nya Förbuds-Danmark och Slapp-Sverige. Är ordningen nu återställd?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.