Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 31 May, 15:52

Kristianstadsbladet - 28 okt 11 kl. 06:30

Svårt för bilister att veta hur man ska köraRådhuskvarteret byggs om fram till 2014. Men nästa år ska även en rondell byggas vid Konserthuset, och även ett nytt resecentrum vid järnvägsstationen ska byggas.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Nilsson Nästa, Konserthuset, Kristianstadslänken, Lars Nyström, Östra Centrum, Skånetrafikens, Bishops Arms, Västra Boulevarden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , bilisteratt , vetahur man ska , köra
Supermiljöbloggen - 24 okt 17 kl. 16:36

Gröna Bilister: ”Fossilfrihet till varje pris?”

DEBATT: Ska palmolja få användas i biodiesel? Regeringen har gett ett förslag som skulle försvåra inblandningen av den kontroversiella grödan, men Alliansen vill utreda konsekvenserna ytterligare. I debattartikeln av Gröna Bilister varnar de för alliansens SD-stödda motion.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 19:30

Färgglada trasmattor får bilister att bromsa

Sjöbo Ewa Wörlén tyckte att Sjöbo behövde lite gatukonst och har målat två trasmattor på trottoaren utanför hennes hus på Västergatan.
– Jag hoppas att det kan glädja andra och kanske får det en del bilister att sänka hastigheten.Visst får de pastellfärgade trasmattorna folk att rikta blicken ner mot gatan.

Supermiljöbloggen - 28 apr 18 kl. 10:55

Gröna Bilister: ”Nya tider kräver nya idéer och begrepp”

Bilen fyller en viktig funktion i vårt avlånga land, men vi vet också att en bilism som är långsiktigt hållbar ser rejält annorlunda ut än dagens bilism. För att växande städer ska behålla sin vitalitet behövs definitivt inte fler bilister, snarare fler ”mobilister” som reser klimatsmart och är medvetna om att val av färdsätt påverkar både andra människors hälsa och samhället i stort, skriver Gröna Bilister idag i en debattartikel på SMB. Begreppet “mobilist är ett försök att definiera och beskriva en resenär som både är gångtrafikant, cyklist, kollektivresenär, bilist i olika kombinationer efter behov och möjlighet.

Supermiljöbloggen - 24 okt 16 kl. 21:21

Johanna Grant: Gröna bilister och smarta mobilister

KRÖNIKA: Gröna Bilister har i över 20 års tid varit en stark och oberoende röst i debatten kring effektivare bilar och renare bränslen. Föreningen grundades av Per Kågesson år 1994, som ville skapa en ”alternativ bilistförening” för landets alla ansvarskännande och miljömedvetna bilister. Fokus låg på att miljöanpassa utvecklingen av biltrafiken och möjliggöra för ”kommande generationer att ha glädje av bilen”.

Kristianstadsbladet - 21 nov 11 kl. 10:00

Farliga möten mellan gående och bilister

Foto: Annica Jönsson
Kristianstadsbladet har kartlagt platserna i Kristianstad där du bör vara extra uppmärksam.
Först och främst ska det kanske sägas att det inte är särskilt konstigt att de flesta olyckorna mellan bilister och gångtrafikanter sker på just övergångsställen: Det är ju där de flesta gående passerar. De senaste fem åren har det skett 70 dödsolyckor på övergångsställen i Sverige, och nästan 4 800 har skadats, varav drygt 800 svårt.

Helsingborgs Dagblad - 04 maj 13 kl. 07:30

Fortkörare körde lagligt utan att veta om det

I dagarna får uppemot 15 bötfällda bilister överraskande telefonsamtal från polisen. De slipper betala böterna de fick på Valborgsmässoafton..

VBL - 13 maj 13 kl. 05:50

Cyklister och bilister vet inte vem som ska väja

I stora drag kan man säga att en cyklist har väjningsplikt i åtta av tio fall, men få verkar veta vad som gäller..

YLE - 29 sep 16 kl. 04:07

Fortkörning på 7 km/h ger böter från och med lördag - "Helt idiotiskt" tycker bilister

Från och med den 1 oktober blir hastighetsövervakningen strängare och redan vid överhastigheter på 7 km/h kan polisen dela ut böter. Det är en liten ändring från den tidigare gränsen på 8 km/h men polisen tror på ett minskat antal skadade och döda i trafiken. Också fartkamerorna, de så kallade plåtpoliserna, kommer att programmeras om då polisen sänker tröskeln för att ingripa i fortkörning.

BT - 08 aug 12 kl. 16:45

Nonchalanta bilister i rondellerna

Det byggs allt fler rondeller. Men det är lite si och så med hur vi kör i dem. Många bilister slarvar både vad gäller uppmärksamhet och blinkers.

HBL - 19 mar 13 kl. 13:02

Bilister litar på sina kunskaper i första hjälpen

Kunskapen om första hjälpen bland bilister i Finland är god jämfört med allmän europeisk nivå, framkommer det i en undersökning som Automobilförbundet gjort. Undersökningen omfattar 14 europeiska länder. Av finländska bilister uppskattade 85 procent att de vid behov kunde ge första hjälpen på en olycksplats.

YA - 23 sep 14 kl. 11:14

Tre bilister blev av med sina körkort


Polisen är nöjd med sin insats i samband med Ystadträffen på Bingofältet i fredags.– Jag har inte fått några klagomål på buskörning i och kring Ystad, säger Patrik Ahrlin, biträdande närpolischef.– Vi är nöjda med arrangörerna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

TT-FLASH: Fyra döda i singelolycka

Fyra unga pojkar har avlidit efter singelolyckan utanför Sundsvall i natt, uppger polisen på en pressträff..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Klart: Västervik plockar in ny målvakt

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Många ger sig ut med karta

Vårens nybörjarkurs för barn och unga i orientering hos FK Göingarna blev fulltecknad och många av dem verkar vilja fortsätta. I lördags hängde de med på träning med världslig labyrintorientering..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Rekordmånga dopningsprov i Elitloppet

Konstant övervakning av Elitloppshästarna och rekordmånga dopningsprov. Svensk travsport stärker hästvälfärdsarbetet inför landets mest prestigefyllda travlopp..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Man skadad i Sävsjö – utredning om mordförsök

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fick 300 000 från Svenska Akademien – sa nej

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Björn infångad med munkar och blåbärslukt

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Flera motorcykelolyckor i sommarvärmen

Ett antal motorcykelolyckor ägde rum på kort tid under söndagen – två i Örebro län och en i Växjö..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Försvunnen man i Vindeln hittad död

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Inga nya rapporterade dödsfall i covid-19

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.