Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 26 May, 14:15

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Marknadsräntorna stiger
Marknadsräntorna steg under den inledande handeln på fredagen. Kronan var oförändrad mot både euron och dollarn. Tioårig statsobligation: 2,07 procent (2,05). Tvåårig statsobligation: 1,40 procent (1,39). Euro: 9:01 kronor (9:01).
Läs mer på Opinionen.se

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marknadsräntorna, stiger
DI - 03 jun 15 kl. 09:55

Marknadsräntorna stiger igen

Europeiska marknadsräntor stiger åter kraftigt. Högre inflation i EMU och optimism om Grekland pekas ut som orsaker..

Cornucopia - 12 mar 20 kl. 13:37

Marknadsräntorna skuttar uppåt på coronakrisen

Trenden med fallande marknadsräntor bröts med botten i måndag, med ett tydligt skutt uppåt. Man kan kanske se detta som en brytpunkt för när coronakrisen tog fart på allvar.Svenska marknadsräntor de senaste två månaderna.

Cornucopia - 21 dec 18 kl. 11:58

Korta svenska marknadsräntor stiger

Föga överraskande stiger de korta svenska marknadsräntorna. Intressant är att flera av dem stigit inför Riksbankens räntehöjning, vilket därmed inte gav så stor effekt igår.
Svenska marknadsräntor senaste månaden.

Cornucopia - 02 mar 17 kl. 12:53

Har de svenska marknadsräntorna vänt upp?

SBAB höjde i dagarna sin listränta för tvååriga bolån. Man hänvisade till höjda upplåningskostnader (dvs högre räntor på bolåneobligationerna), men har svenska marknadsräntor egentligen vänt upp?
Svenska marknadsräntor under 2016 och 2017.

Cornucopia - 23 okt 15 kl. 09:21

Marknadsräntorna föll

De svenska marknadsräntorna föll under eftermiddagen igår och marknaden kan på inget sätt sägas bry sig om att svenska staten kommer behöva låna ett antal obudgeterade ofinanseriade tiotal miljarder till om året framöver. 
Gårdagens uppgång i marknadsräntorna kom av sig och byttes till ett fall under eftermiddagen. Nedan följer Riksbankens uppdaterade siffror för igår, som även kan bekräftas via Finansportalen.

Cornucopia - 21 okt 15 kl. 09:59

De svenska marknadsräntorna

Media uppmärksammade ett litet hopp i de svenska marknadsräntorna igår, i samband med att Riksgälden sköt upp sin prognos över statens upplåningsbehov. Nedan följer grafer över rörelsen, som visserligen syns, men som inte kan sägas vara anmärkningsvärd.
Trots gårdagens rörelse på räntemarknaderna, som ingalunda var begränsad till Sverige, så är de svenska statslåneräntorna fortfarande i ett bottenläge.

Cornucopia - 05 jun 15 kl. 13:37

Marknadsräntorna på årshögsta

Trots Riksbankens panikartade räntesänkningar och kvantitativa lättnader är nu flera av marknadsräntorna på årshögsta. Marknaden sviker alltså successivt den svenska skuldbubblan och bostadsbubblan och kräver nu högre räntor för att finansiera vansinnet.
Svenska långa marknadsräntor under 2015.

DI - 31 jul 14 kl. 09:17

Räntor & valutor: Europaräntorna stiger

De europeiska marknadsräntorna noteras högre i inledningen på torsdagens handel jämfört med onsdagens svenska stängning. På valutamarknaderna är nettoförändringarna små efter Federal Reserves penningpolitiska besked på onsdagen..

DI - 27 jan 15 kl. 14:13

Börsen rasar och räntorna stiger i Grekland

Placerarna gillar inte utfallet i Greklands val. Aten-börsen fortsätter på tisdagen att falla och grekiska marknadsräntor stiger..

Nyhetskanalen - 07 jun 12 kl. 16:28

Marknadsräntorna steg kraftigt

Marknadsräntorna steg kraftigt i dag. Kronan stärktes mot dollarn, men försvagades något mot euron. Under dagen emitterade Spanien tioåriga statsobligationer för 2,1 miljarder euro.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 12 kl. 16:32

Marknadsräntorna föll

Marknadsräntorna, framför allt de långa, föll på onsdagen. Svaga siffror om svenska konsumenters förtroende för ekonomin från Konjunkturinstitutet förstärkte en allmän europeisk trend med sjunkande räntor. Kronan har försvagats mot både dollarn och euron.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.