Alliansfritt Sverige > Opinion

Saturday, 06 June, 15:49

Alliansfritt Sverige - 28 okt 11 kl. 09:30

Inkonsekvent om övervakningDUBBELTÄNKT. Regeringen stödjer politiska nätaktivister i diktaturer. Bra. Men så är det den lilla detaljen som Sida förklarar:? Stöden kan gå till utbildning för demokratiaktivister i hur man använder digitala tjänster för kommunikation och samordning. Det kan också handla om hur du kan vara anonym på nätet eller annan mer ordinär IT-säkerhet, säger Hedenström till DN.se.
Regeringen stöttar utländska aktivister med utbildning om hur man undkommer just sådan övervakning de har infört i Sverige. Hur vore det att vidga stödet till att även omfatta svenskar?
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
DubbeltÄnkt, Sida, IT, Hedenström, DN, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inkonsekventom , övervakning
Expressen - 26 dec 14 kl. 16:48

"Det är bara att ringa, är så inkonsekvent"

Oliver Bohm gjorde 2-1 när Frölunda mötte Linköping. Men målet kom att bli omdiskuterat. På reprisbilderna sågs Frölundas Max Görtz glida in med skridskon i målburen.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 06:00

Övervakning väcker etiska frågor

HÖÖR Användningen av teknik för att övervaka äldre väcker frågor om var gränsen går innan det kan kännas kränkande.
Det gäller att göra noggranna övervägningar innan sådan teknikanvändning sjösätts, menar Statens medicinsk-etiska råd.Allt fler kommuner i Sverige börjar använda sig av digital övervakning inom omsorgen.

UT - 29 apr 14 kl. 07:13

Kommunen förlorar tvist om kameraövervakning

Kommunen får inte till vardags ha kameraövervakning av ett väntrum på sitt resurscenter. Förvaltningsrätten har bestämt att kameraövervakningen bara får ske i samband med så kallade nöd- hot- eller våldssituationer. Frågan om kameraövervakning aktualiserades i samband med att individ- och familjeomsorgen flyttade från nämndhuset till Ulricehamns resurscenter på Hestervägen.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 13:14

Kameraövervakning inom sjukvården kontrolleras

Foto: Bosse Nilsson
Länsstyrelserna gör i år en nationell insats för att kontrollera kameraövervakning på landets sjukvårdsinrättningar. Näsby vårdcentral i Kristianstad fick under måndagen det första besöket i Skåne. Deras kameraövervakning godkändes inte.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 21:03

Sevedsplan får nu kameraövervakning

MALMÖ Nu blir det kameraövervakning även på Sevedsplan. Länsstyrelsen menar att Polismyndighetens brottsförebyggande arbete är starkare än integritetsintresset.– Länsstyrelsen anser att tillstånd till kameraövervakning kan beviljas av Sevedsplan och har i bedömningen bland annat vägt in alla de alternativa åtgärder till kameraövervakning som polisen redan vidtagit i området, säger Henrik Kvennberg, ansvarig handläggare på Länsstyrelsen.

Cornucopia - 24 jun 19 kl. 16:13

GDPR - Företag behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning

Sedan införandet av GDPR gäller inte längre den svenska kamerabevakningslagen på samma sätt som tidigare. Företag utanför allmänt intresse behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning, utan i princip gäller bara tillståndsbehovet myndigheter eller verksamheter som sker genom myndighetspåbud, som skolor och sjukhus. Givet att man upprättar rätt skyltning och dokumentation är det i princip fritt fram för företag att installera kameraövervakning.

BT - 17 jan 14 kl. 18:14

Obama: Övervakning har räddat liv

President Barack Obama håller i dag tal om USA:s kritiserade övervakning av telefon-och internettrafik. Innan talet kom uppgifter om att underrättelsetjänsten NSA:s metadataprogram för telefonavlyssning ska avslutas i sin nuvarande form.Talet handlade inledningsvis om att motivera behovet av övervakning - en övervakning som har "förhindrat många attacker och räddat oskyldiga liv världen över", enligt presidenten.

YLE - 30 nov 12 kl. 07:03

Rörliga polisen effektiverar sin trafikövervakning

Den rörliga polisen effektiverar sin övervakning av trafiken i hela landet. Övervakningen började klockan 7 i morse och fortsätter i ett dygn. Medborgarna har via Rörliga polisens Facebook-sida kunnat uttrycka sina önskemål om platser där det behövs effektivare övervakning.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 06:30

Kränks hyggligt folk av korrekt bedriven kameraövervakning?

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden. Vi anser att tiden är mogen för ett annat och mer samhällstillvänt synsätt än vad länsstyrelsen nu provat på, skriver debattskribenterna.
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning (videoinspelning) hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden där frekventa ordningstörningar och/eller brottslighet florerar.

Nyan - 28 okt 14 kl. 10:30

Fiskeövervakning med satellitsystem förnyas

Jord- och skogsbruksministeriet och Gränsbevakningsväsendet är överens om att förnya avtalet gällande fiskeövervakning med satelliter.
EU:s krav på övervakning av fiskekvoter ligger till grund för avtalets förnyelse.
– Systemet med satellitövervakning av yrkesfiske har funnits i ett antal år så beslutet förändrar egentligen inte någonting.

HBL - 14 jan 15 kl. 11:08

Haglund: Nätövervakning kräver noggrant övervägande

Försvarsminister Carl Haglund (SFP) säger att Finland börjar höra till undantagen som inte bedriver nätövervakning. Han påpekar att säkerhetspolisen i Sverige har lyckats förhindra två terrordåd tack vare nätspaningen. Arbetsgruppen som har utrett behovet av nätövervakning överlämnade sitt betänkande till försvarsminister Haglund i dag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.