Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 28 May, 19:29

Expressen Dina Pengar - 28 okt 11 kl. 09:26

Hushållen fortsätter att deppa
Läs mer på Expressen Dina Pengar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hushållenfortsätter att , deppa
DI - 29 jul 15 kl. 09:24

Stark konjunktur – men hushållen deppar

KI-barometern fortsätter ticka uppåt från 101,6 i juni till 102,7 i juli. Men medan näringslivet ser ljusare på tillvaron fortsätter hushållen att deppa och stämningen sjunker i detaljhandeln..

Ekonomistas - 17 feb 14 kl. 09:03

Har Riksbanken verkligen rätt i att de nu rikare svenska hushållen skulle vara mer sårbara?

[English translation.] Sedan 1995 har de svenska hushållens skulder i förhållande till disponibel inkomst nästan fördubblats, från omkring 90 procent av disponibel inkomst till nuvarande omkring 170 procent. Riksbanken hävdar att högre skulder har gjort hushållen mer sårbara.

Cornucopia - 27 okt 15 kl. 17:09

Sveriges konjunktur fortsätter mot överhettning - bara hushållen skeptiska

Konjunkturbarometerindikatorn (konjunkturbarometern) för oktober visar att svensk ekonomi fortsätter mot överhettat läge. Det enda som håller tillbaka är hushållen, som är negativa, antagligen drivet av förväntade skattehöjningar.

Barometern stiger från 107.

Cornucopia - 25 sep 19 kl. 09:28

Mycket låga obligationsinnehav hos hushållen

De svenska hushållen har väldigt låga obligationsinnehav och knappt några räntefonder alls. Mindre 2% av de finansiella tillgångarna utanför pensions- och försäkringssystemen är obligationer och räntefonder. Hushållen tar alltså rätt stora risker med sitt finansiella sparande utanför bankkontot när konjunktur och förmodat börs viker.

Cornucopia - 29 okt 14 kl. 13:03

Konjunkturen vänder uppåt - hushållen mycket negativa

Konjunkturinstitutets barometerindikator bekräftade idag Skandias tidigare uppgifter om de negativa hushållen eller Vismas uppgifter om positiva småföretag. Sammantaget rekylerar konjunkturbarometerindikatorn upp, även om hushållen deppar ihop.
Alla indikatorer i barometerindikatorn utom hushållen steg och ligger nu i positivt område över 100, dvs starkare än medel.

Opinionen.se - 18 sep 13 kl. 10:51

Borgs budget prioriterar hushållen

En långsiktig satsning på jobb och stärkta drivkrafter att arbeta ska säkra hushållens ekonomi, sade finansminister Anders Borg som i dag presenterade budgeten för 2014. ? Sverige måste skydda jobben genom att stimulera efterfrågan på hemmaplan.

BT - 18 sep 13 kl. 10:48

Borgs budget prioriterar hushållen

En långsiktig satsning på jobb och stärkta drivkrafter att arbeta ska säkra hushållens ekonomi, sade finansminister Anders Borg som i dag presenterade budgeten för 2014. - Sverige måste skydda jobben genom att stimulera efterfrågan på hemmaplan.Arbetslösheten sjunker i finansdepartementets bedömning men mycket långsamt, trots stark BNP-tillväxt.

Cornucopia - 18 jul 18 kl. 16:52

Skuldbubblan: Bankernas utlåning till hushållen - Swedbank störst

Nedan hittar ni en graf över bankernas och finansinstituetens utlåning till de svenska hushållen, sorterat i storleksordning. Swedbank är förstås den största utlånaren till hushållen och bolånekollektivet, tätt följd av Handelsbanken.
Svenska bankers och finansinstituts utlåning till hushållen maj 2018 (MSEK).

Cornucopia - 12 maj 19 kl. 15:09

Hur mycket belastar högre bensinpris hushållen?

Med anledning av de aktuella protesterna över högre bensinpris kan det vara intressant att titta på hur detta drabbar de svenska hushållen. Slutsatsen landar i att hushållen måste ha fått en hårt pressad ekonomi den senaste tiden, eftersom protesterna kommer först nu.
Bensin-, diesel- och E85-pris sedan S+MP-regeringen tog över i september 2014.

Opinionen.se - 27 aug 13 kl. 11:21

Hushållen lånar fortare

Hushållens lån hos banker och andra finansinstitut hade i juli en tillväxttakt på 4,8 procent. Därmed var tillväxttakten högre än i juni då den låg på 4,7 procent, enligt SCB. Sammanlagt uppgick hushållens lån i juli till 2 841 miljarder kronor.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 12:45

Hushållen lånar allt mer

Trots hot om amorteringskrav fortsätter hushållen att låna pengar. Och allra mest ökar bostadslånen.
Nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) visar att tillväxttakten för hushållens skulder i juni låg på 5,4 procent.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 2 timmar sedan

Flygaktierna dyker – då storhandlar småsparare

De skandinaviska flygbolagens aktier dyker till historiskt låga nivåer under våren.Det lockar småspararna.Handeln med Finnair, Norwegian och SAS har ökat rejält under krisen..

Expressen Dina Pengar - 8 timmar sedan

Kry-grundaren: Därför satsar jag på cannabisolja

Cannabisoljan CBD fick en skakig start i Sverige när Läkemedelsverket förbjöd flera aktörer att sälja produktenJosefin Landgård, medgrundare av vårdappen Kry, tror stenhårt på produkten och satsar stort för att etablera den i Sverige.– Vi tar hjälp av jurister, säger hon i Expressen TV:s privatekonomiska magasin ”Dina Pengar”..

Expressen Dina Pengar - 14 timmar sedan

Tre sätt att jobba extra som pensionär – och tjäna mer

Efter pensionen öppnar sig helt nya möjligheter jobb-mässigt. Du har en ekonomisk grund och skattereglerna är supersnälla mot dig – nu kan du hoppa på intressanta extrajobb eller starta eget utan krav på att ditt företag måste kunna försörja dig.  För att se en ny miljö, tjäna ihop till en guldkants-budget eller kanske förverkliga en dröm.

Expressen Dina Pengar - 20 timmar sedan

Don Deminas livsändring med egna lägenheten

Youtubern Anis Don Demina bodde i andra hand och brände pengar på dyra kläder.Men nyligen köpte han sin första lägenhet – och har fått ett ”extremt lugn”, berättar Anis Don Demina i veckans ”Dina Pengar”.– Jag prioriterade vissa grejer som märkeskläder vilket jag inser nu var helt idiotiskt, säger Anis Don Demina..

Expressen Dina Pengar - Igår: 15:39

SAS återupptar flera sydsvenska flyglinjer

SAS återupptar trafiken för flera rutter i juni – framför allt inrikesresor och mellan de skandinaviska länderna.Under juni är planen att 40 av 290 flyglinjer ska komma i gång igen..

Expressen Dina Pengar - Igår: 10:08

Apple öppnar i Sverige – feberkollar alla kunderna

Apple öppnar sina stängda butiker.Men för att släppas in som kund krävs ansiktsmask och feberkontroll, berättar Dagens industri..

Expressen Dina Pengar - Igår: 07:56

Så slår coronakrisen mot det svenska näringslivet

Hur klarar svenskt näringsliv coronakrisen och vilka effekter kommer vi se på längre sikt?Det är några av ämnena under onsdagens ”Börsdagen”, Dagens industris konferens som sänds live i Di TV.– Jag ser fram emot spännande samtal och diskussioner om hur vi går vidare efter pandemin, säger Anna Ekelund, programledare Di TV som leder livesändningen..

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

Märta och Sofia Schörling är Sveriges rikaste systrar

De är välutbildade, mångmiljardärer och nära vänner med den svenska kungafamiljen. Systrarna Märta och Sofia Schörling fick för några år sen ärva sin pappas stora aktieposter i Securitas, AAK och i Hexagon och är tillsammans goda för 80 miljarder kronor.Expressen har granskat systrarna som aldrig ger några intervjuer.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 19:01

Ekonomisk smäll för kungahuset – har förlorat all turism

Coronapandemin har påverkat stora delar av näringslivet. Nu meddelar kungahuset att att de stoppar alla anställningar till sommaren.– Det finns inte så många alternativ utan det är att tänka sparsamt och se över och vända och vrida på organisationen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till DN.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 15:09

Bör jag vänta med pension för att undvika en sänkning?

Om man tänkt ta ut sin pension i närtid men befarar en sänkning, är det bättre att vänta då?
Pensionsekonom Kristina Kamp ger svar!
Vill du också ha svar på en fråga?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.