SN > Nyheter

Saturday, 30 May, 05:03

SN - 28 okt 11 kl. 09:31

Demenssjuk nekas pensionspengarDet r inte sttande att neka en demenssjuk kvinna att f ut sitt pensionssparande som engngsbelopp. Det sger Skatteverket och vgrar ge en 55-rig Nykpingskvinna dispens
Kvinnan sger att det skulle strka hennes livskvalit om hon fick ut sitt individuella pensionssparande som engngsbelopp,.
Läs mer på SN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demenssjuk, nekas, pensionspengar
Blekinge Läns tidning - 16 jul 18 kl. 12:07

Demenssjuk nekas korttidsboende

En demenssjuk man i 85-årsåldern nekas fortsatt växelvis vård på korttidsboende. Trots fruns vädjan om hjälp anser förvaltningsrätten att äldrenämnden i Ronneby agerade helt rätt när de gav mannen avslag..

Supermiljöbloggen - 29 okt 14 kl. 16:08

Fossila pensionspengar kritiseras

När det gäller pensionspengar är Sjunde AP-fonden (AP7) den största aktören, helt enkelt eftersom de hanterar pensionspengarna för alla som inte aktivt valt något annat. Nu har de gett sig ut för att försvara sina fossila innehav och motarbeta miljökrav, vilket fått många aktörer att ilskna till. I en artikel på DN Debatt hävdar AP7 att folk inte vill ha sämre avkastning på sina pensionspengar och att man därför inte borde ställa krav på förvaltningen av dem: En kvalificerad majoritet, tre av fyra svenskar, tycker inte att hänsynen till etik och miljö får leda till sänkta pensioner.

Magazin24 - 22 sep 11 kl. 12:37

Rödgröna kritiserar spekulation med pensionspengar

Moderaterna har lämnat in en motion gällande landstingets pensionspengar. Motionen handlar om att moderaterna föreslår att en större andel av landstingets tillgångar ska kunna investeras i alternativa placeringar.
Detta är något som de rödgröna är starkt kritiska emot.

Sydsvenskan - 26 feb 12 kl. 01:30

Går miste om pensionspengar

Foto: Fredrik Sandberg
Över 300 000 personer som flyttat från Sverige har pensionspengar att hämta men går inte att nå. Pensionsmyndigheten hittar dem inte. Hör de inte av sig fryser pensionerna inne.

SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 11:52

Svenska pensionspengar kränker mänskliga rättigheter

AP-FONDERNA Ännu en investering av svenska pensionsfonder i en verksamhet som hotar och kränker mänskliga rättigheter. I bergsområdet Kimsakocha i Ecuador pågår idag stora protester mot ett gruvprojekt som hotar rätten till mat och liv i området. Menar Sverige allvar med att följa internationella överenskommelser, måste förslagen till AP-fondernas regelverk bli både mer omfattande och tydligare, skriver Maria Starck, ordförande FIAN Sverige.

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 11:23

Dina pensionspengar placeras i kärnvapen

Enligt Dagens Industri ökar de svenska AP-fonderna sina aktieportföljer i den kontroversiella branschen samtidigt som FN diskuterar ett kärnvapenförbud. Tidningen konstaterar att statens pensionsfonder äger aktier för 4,7 miljarder kronor med starka kopplingar till massförstörelsevapen. Svenska staten fortsätter stoppa in pensionspengar i kärnvapenindustrin medan norska staten har valt att bojkotta den här typen av aktier.

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 11:25

Dina pensionspengar placeras i kärnvapen

Alla fyra statliga AP-fonder plöjer ner pengar i bolag som är kopplade till spridning av kärnvapen. Utrikesminister Margot Wallström (S) är extremt tydlig: ”Kärnvapen är det enskilt största hotet mot mänskligheten och vapnets fortsatta existens måste ses som ett internationellt misslyckande.” Enligt nyligen publicerade uppgifter placerar AP-fonderna hela 6,2 miljarder av svenskarnas pensionspengar i kärnvapenindustrin.

SVT - 19 okt 11 kl. 19:59

Ännu en demenssjuk hotas av utvisning

SVT Nyheter kan ikväll berätta om ännu ett fall där en äldre demenssjuk kvinna ska utvisas från Sverige. Precis som 91-åriga Ganna Schy-schevska så är 74-åriga Jacqueline Sayegh döv och saknar anhöriga i hemlandet. Men Migrationsverket står fast vid sitt utvisningsbeslut..

NT - 17 nov 11 kl. 17:50

Demenssjuk föll framstupa ur rullstol

En demenssjuk man ramlade ur sin rullstol. Efter några veckor upptäcktes att han hade en lårbensfraktur. Mannen avled en tid efter operationen..

GT - 02 dec 13 kl. 22:08

Demenssjuk klättrade upp på boendets tak

FALKENBERG. Vid niotiden på kvällen gick en demenssjuk person ut på gruppboendets balkong och klättrade ner över räcket. Sedan gick personen ut på ett plasttak som sprack i kanten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.