DI > Ekonomi

Thursday, 28 May, 02:09

DI - 28 okt 11 kl. 09:25

Debatt: Med Sonys köp blir det upp till bevis för SverigeSonys nästa steg blir ett svårt prov för det svenska företagsklimatet. Lund kommer nu att mätas mot internationella konkurrenter, frågar Stephan Müchler, ­Sydsvenska handelskammaren och Per Eriksson, rektor vid Lunds universitet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sonys, Sverige, Stephan Müchler, Per Eriksson, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattMed , Sonys, köpblir det upp till , bevis, för Sverige
SVT Debatt - 19 jun 13 kl. 10:27

Nu är det upp till bevis om lärarnas löner, Jan Björklund

LÄRARLÖNER Det finns ett mycket tydligt samband mellan elevernas kunskaper och lärarlönerna. När Lärarförbundet idag lägger sitt löneyrkande för de statligt anställda lärarna har staten en möjlighet att visa andra arbetsgivare vilken nyckelgrupp lärarna är för Sveriges framtid. Nu är det upp till bevis, Jan Björklund, skriver Eva-Lis Sirén.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:08

De gåtfulla runorna i Vörå III: I jakt på bevis

En serie runfynd görs i Vörå mellan 1978 och 1993. Enligt en näst intill enhetlig forskarkår är ristningarna moderna. Men varför tillät Museiverket inte ett borrprov som skulle åldersbestämma runorna?

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Kristianstadsbladet - 24 maj 12 kl. 08:30

Man odlade knark för att väcka debatt

33-åringen hävdade att cannabisodlingen i hans lägenhet bara var en politisk manifestation. Eftersom åklagaren saknade bevis för att cannabisen skulle missbrukas frikändes 33-åringen.
I slutet av förra året åtalades 33-åringen för narkotikabrott och dopningsbrott.

BT - 04 sep 13 kl. 13:10

Het debatt väntar franskt parlament

Frankrikes parlament förbereder sig på en intensiv debatt om en eventuell militär insats i Syrien i takt med att trycket ökar på president François Hollande att följa Washingtons exempel och ta upp frågan för omröstning, rapporterar AFP. Debatten inleds klockan 16 svensk tid.Hollande behöver inte hålla en parlamentsomröstning, men med en stark folkopinion mot en militärinsats vill många parlamentsledamöter se att frågan avgörs genom röstning.

Sydsvenskan - 04 feb 12 kl. 06:30

Det gör ont att se "Debatt"

I torsdagens "Debatt" på SVT sa programledaren Belinda Olsson (bilden) att Malmö verkar vara som Vil?
I torsdagens ?Debatt?

Nyheter 24 - 06 maj 12 kl. 18:52

Upp till bevis för (S)tefan Löfven i kvällens premiärdebatt


Klockan 20.00 på söndagskvällen är det dags för Socialdemokraternas partiledare att göra sin debattdebut mot statsminister Fredrik Reinfeldt. Hur kommer det att gå?

BT - 28 nov 12 kl. 18:51

Friande våldtäktsdom väcker debatt

Ett våldtäktsfall i Värmland där mannen friats trots att kvinnan sagt nej och att domstolen tror henne har åter väckt liv i våldtäktsdebatten. ? I dag är budskapet till killarna, kommer du åt så är det fritt fram, säger straffexpert Madeleine Leijonhufvud.

Politikerbloggen - 04 jul 11 kl. 15:09

JOMSHOF ?Upp till bevis för Folkpartiet om statlig skola?

DEBATT. Sverigedemokraternas huvudargument för att återförstatliga skolan är att motverka de stora kommunala och regionala skillnader kommunaliseringen kommit att innebära. Det går inte komma ifrån att kommunernas ekonomi spelar en stor roll när det gäller hur mycket resurser skolan erhåller.

BT - 08 okt 12 kl. 14:12

Upp till bevis för kommunerna

Lärarfacken spände bågen inför avtalsrörelsen. Men när det slutliga avtalet sedan antogs fick fackförbunden motta kraftig kritik från sina medlemmar. Kritiken bör istället riktas mot SKL och skolpolitikerna, menar Jonas Wedberg, Lärarnas riksförbund i Sjuhärad.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Revisorer sågar regeringens tuffa krav för omställningsstöd

Regeringens krav på revision och revisorsyttrande när bolag ansöker om omställningsstöd är alldeles för tidskrävande och kostsamt, enligt….

DI - 3 timmar sedan

Space X och Nasa skjuter på rymduppskjutningen

Uppskjutningen av en Falcon-raket från företaget Space X med två amerikanska astronauter ombord stoppades i sista stund, på grund av vädret….

DI - 3 timmar sedan

Högre resultat än väntat från HP

HP redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:51 dollar för det andra kvartalet 2020 (0:53)..

DI - 4 timmar sedan

Stark avslutning Wall Street som stängde på dagshögsta

Efter en svängig öppning rörde sig USA-börserna stadigt uppåt och stängde på dagshögsta..

DI - 4 timmar sedan

Italien är faktiskt också nettobetalare till EU

Det ligger inte i någon medlemsstats intresse att försvaga det europeiska projektet och utlösa en ny systemkris som i sin tur skulle kunna….

DI - 4 timmar sedan

Mitt i krisen öppnar Mälardalens nya superhamn

Klockan tjugo i tolv, natten till onsdagen, ankom det allra första containerfartyget till den nya hamnen i Nynäshamn.  ”Norvik kommer att….

DI - 4 timmar sedan

24sevenoffice emission genomförd – tillförs 110 miljoner

Affärssystemsbolaget 24sevenoffice, listat på Spotlight, har under onsdagskvällen genomfört en riktad emission om 5 miljoner aktier..

DI - 4 timmar sedan

Prisfest för elkunderna – kraftjätten spår rekordrea

Maj bjöd de lägsta elpriserna på 20 år och en kraftig vårflod väntas nu utlösa en rekordrea för Sveriges miljontals elkonsumenter i sommar..

DI - 4 timmar sedan

Bill Ackmans Pershing Square har sålt allt i Berkshire Hathaway

Hedgefondprofilen Bill Ackmans Pershing Square har sålt hela sitt innehav i Warren Buffetts investeringsbolag Berkshire Hathaway..

DI - 5 timmar sedan

Onlinebutiken vinnare när fysiska handeln tappar: ”Fantastisk utveckling”

Ur kris föds möjligheter. Det var ett genomgående budskap när Di Gasell arrangerade en tredje digital träff under onsdagen, för att stötta….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.