NSD > Nyheter

Saturday, 06 June, 04:29

NSD - 28 okt 11 kl. 09:08

Ofog-aktivister åtalasTre kvinnor ställs inför rätta efter vad som kan ha varit Sveriges hittills största manifestation i civil olydnad..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ofog-aktivisteråtalas
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tio Ofog-aktivister inför rätta

Tio aktivister från nätverket Ofog stod inför rätta i Luleå tingsrätt under tisdagen, misstänkta för olaga intrång och skadegörelse. De är åtalade för att ha tagit sig in på robotbasen i Vidsel i Norrbotten och bland annat hällt målarfärg på landningsbanan. Syftet med aktionen var att protestera mot den militära övningsverksamheten där.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tio Ofog-aktivister dömda

Tio personer från nätverket Ofog, som utförde en aktion på skyddsområdet vid Vidselbasen i Älvsbyn i somras, fick sina domar på tisdagen. Nio personer fick villkorlig dom och dagsböter. Den tionde, en kvinna i 45-årsåldern, fick fängelse i 14 dagar eftersom hon tidigare dömts för liknande brott.

NSD - 27 jul 11 kl. 11:51

Tio Ofog-aktivister anhållna

Under nätverket Ofogs demonstration vid RFN-basen på tisdagen greps 22 aktivister..

NSD - 27 jul 11 kl. 17:23

Ofog-aktivister anhölls efter aktion

Polisen i Norrbotten grep totalt 32 aktivister i samband med en protestaktion i går vid det militära övningsområdet i Vidsel. Tio utländska medborgare anhölls, varav fem släpptes efter att ha förhörts under onsdagen..

UNT - 27 jul 11 kl. 17:23

Ofog-aktivister anhölls efter aktion

Polisen i Norrbotten grep totalt 32 aktivister i samband med en protestaktion i går vid det militära övningsområdet i Vidsel. Tio utländska medborgare anhölls, varav fem släpptes i dag. (TT).

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 10:13

16 aktivister åtalade för olaga intrång och skadegörelse på robotbasen Vidsel

I somras tog sig aktivister in på robotbasen Vidsel i Norrbotten och målade landningsbanan rosa i protest mot det man anser vara kriminell verksamhet Den 3 och 4 april står 16 aktivister från nätverket Ofog åtalade i Luleå tingsrätt för olaga intrång och skadegörelse.-Med hela aktionen vill vi synliggöra att detta gigantiska övningsområde finns och att Sverige hjälper krigförande länder att testa vapen, säger Lisa Behrenfeldt i Ofog..

BT - 22 feb 11 kl. 13:35

Aktivister döms till böter

Fyra aktivister från organisationen Ofog döms av Luleå tingsrätt till dagsböter. Ofog satte i somras upp banderoller utanför F 21 i Luleå under en militärövning som USA deltog i. Aktivisterna har hävdat att de agerade enligt internationell rätt för att förhindra krigsbrott, men tingsrätten anser att de har bröt mot skyddslagen, uppger Sveriges Radio Norrbotten.

NSD - 19 sep 12 kl. 09:34

Aktivister från Ofog åtalas efter intrång

I juli förra året tog sig två aktivister från nätverket Ofog in på flygflottiljen F21 och sprejade rosa färg på en påfart till en landningsbana och på en tank..

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 14:26

Aktivister döms för målning


En man och en kvinna i 40-årsåldern från nätverket Ofog döms för intrång och skadegörelse på flygflottiljen F 21 i Luleå sommaren 2011.Med rosa målarfärg skrev de "war starts here" (kriget startar här) på en tillfart till en landningsbana.Mannen döms till 14 dagars fängelse för aktionen.

NSD - 26 jul 11 kl. 22:42

Ofog demonstrerade utanför polishuset

Ett hundratal aktivister från ofog samlades vid 19-30 på tisdagen utanför polisstationen i Luleå för att protestera mot att tio av deras anhängare blivit gripna under dagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.