Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 06 June, 07:23

Västerbottens Folkblad - 28 okt 11 kl. 09:07

Strokecenter i Umeå prisasUMEÅ Den enhet som utmärkte sig bäst för god strokevård 2010 var Strokecenter vid Norrlands universitetssjukhus som nu får omnämnandet ?Årets Strokeenhet 2010?. UMEÅ Den enhet som utmärkte sig bäst för god strokevård 2010 var Strokecenter vid Norrlands universitetssjukhus som ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Umeå, UMEÅ Den, Strokecenter, Norrlands, Strokeenhet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strokecenteri , Umeå, prisas
Västerbottens Folkblad - 27 okt 15 kl. 13:39

Umeå FC prisas för sin ungdomssatsning

De klubbar som släpper fram flest talanger i division I prisas varje år. Umeå FC är i år fjärde bäst i Sverige och får 20 000 kronor. Svenska Spels Ungdomsbonus delas ut till de klubbar som flitigast matchat talanger i division I under säsongen.

Västerbottens Folkblad - 08 mar 17 kl. 09:19

Umeåbor prisas av svenska akademin

Fredrik Elgh, läkare vid Umeå universitetssjukhus och Ola Wennstedt, chef för Folkrörelsearkivet i Umeå har tilldelas Axel Hirschs pris, som delas ut av Svenska akademin. Elgh och Wennstedt är två av tre redaktörer som arbetat med projektet Pehr Stenbergs levernesbeskrivning, som gavs ut mellan 2014–2016. Också Göran Stenberg är redaktör för levernesbeskrivningen.

Västerbottens Folkblad - 11 dec 18 kl. 13:23

Klart: Umeåbutik prisas

Umeåbutiken CyberPhoto har röstats fram till årets nätbutik av prisjämförelsesajten Prisjakt. Det är i kategorin årets foto och videobutik som Umeåbutiken röstats fram till topplaceringen. Totalt röstade 121 460 användare på prisjakt.

Västerbottens Folkblad - 17 jan 17 kl. 09:27

Klart: Umeågalan prisas

Battle of Botnia kammar hem ett fint pris. Den nordiska kampsportssidan MMAnytt.se har utsett årets kampsportgala i Sverige – och klart står att Battle of Botnia nu prisas.

Västerbottens Folkblad - 11 jan 13 kl. 10:42

Umeåforskare prisas ? igen

2012 års Ulla-Carin Lindquist-pris tilldelas genetikern och biomedicinska analytikern Anna Birve. Det är tredje gången som utmärkelsen går till en forskare i ALS-gruppen vid Umeå [...].

Västerbottens Folkblad - 29 jan 14 kl. 13:50

Umeå Östra prisas

Umeå Östra resecentrum utsetts till vinnare av Trafikverkets arkitekturpris 2013. Priset delas ut vartannat år för att lyfta fram exempel på hur en modern och bra infrastruktur ser ut och fungerar. Tävlingen gäller anläggningar för såväl person- som godstransporter och de tre överordnade kriterierna är skönhet, hållbarhet och funktion.

Västerbottens Folkblad - 06 maj 14 kl. 12:24

Umeåforskare prisas av kungen

Tre Umeåforskare får bidrag ur Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö. De som belönas är ekologerna Jenny Ask och Anouschka Hof samt kemisten Stina Jansson. Stipendiaterna tillkännagavs i samband med H.

Västerbottens Folkblad - 19 jul 14 kl. 10:00

[PLUS] Umeå OK prisas : bäst i Sverige på ungdomar

Umeå OK tänkte om med hjälp av "Projekt omstart". Nu har klubben utsetts till Sveriges bästa....

Västerbottens Folkblad - 21 apr 17 kl. 08:46

Umeå kommun prisas för säkerhet för fotgängare och cyklister

Guldtriangeln går till Umeå kommun för sitt systematiska arbete med ökad trafiksäkerhet för gående och cyklande. Det är Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) som står bakom utmärkelsen. ”Man har med utgångspunkt i olycksdata jobbat med både anpassningar av trafikmiljö och påverkat trafikanters attityder och beteende”, skriver NTF i ett pressmeddelande.

Västerbottens Folkblad - 20 dec 18 kl. 13:46

Umeåelever prisas

Klass 4B på Sjöfruskolan i Umeå kammade nyligen hem en tredjeplats i den nationella skoltävlingen ”Pantresan”. Under året har 860 klasser runt om i landet deltagit i Pantresan, som är ett kombinerat utbildningspaket och tävling som riktar sig till barn från förskoleklass till årskurs sex. Anledningen till att eleverna i 4B på Sjöfruskolan prisades var att […].

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.