SVT > Videos

Friday, 29 May, 06:43

SVT - 28 okt 11 kl. 08:59

Regeringen vill få kommunerna bygga nya bostäderBostadsbristen i Stockholms län är akut. Trots det bygger inte kommunerna de bostäder som utlovats. Nu ökar bostadsministern pressen och kräver konkreta byggplaner, inom två månader..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill , , kommunerna, bygganya , bostäder
Skånskan - 11 feb 16 kl. 14:00

Regeringen: Tillåtet att bygga i Abbekås

Abbekås Markägaren till den omstridda tomten vid två gravhögar i Abbekås får rätt att bygga på platsen, enligt ett beslut från regeringen.
Därmed har den segdragna konflikten mellan kommunen och länsstyrelsen fått ett besked från högsta ort.Motsättningarna mellan markägaren och flera Abbekåsbor om huruvida man ska få bygga villor på den aktuella platsen har pågått länge.

Västerbottens Folkblad - 17 dec 13 kl. 23:00

Regeringen plågar kommunerna

Regeringen för över kostnader på kommunerna. Det är en välplanerad skattepolitik för att ta bort den progressiva skatteskalan som finns i den statliga beskattningen. För personer med låga löner slår kommunalskatten hårdare.

SVT - 25 jul 19 kl. 19:29

Förslag från regeringen: Tillåtet att bygga större attefallshus

Snart kan det vara möjligt att bygga större attefallshus på tomten. Reglerna för bostadsytans storlek ökas med fem kvadratmeter, enligt en ny lagrådsremiss från regeringen som klubbades under torsdagen. Lagändringen väntas träda i kraft från och med den 1 mars 2020.

Computer Sweden - 11 mar 14 kl. 05:23

Regeringen skyller på kommunerna


Det är inget fel på de statliga styrdokumenten om it i skolan, anser regeringen. Problemet är att skolorna inte följer dem.

.

YLE - 10 apr 16 kl. 14:34

Hangöpolitiker: Regeringen bestraffar kommunerna

Det här är regeringens sätt att bestraffa de kommuner som inte har gått in för regeringens rekommendationer att höja hälsovårdsavgiften. Det är Hangöpolitikern Ulf Lindströms (SDP) reaktion på regeringens nya sparkrav på kommunerna. Kommunerna borde spara ytterligare 130 miljoner euro genom att höja klientavgifter och fastighetsskatter.

YLE - 26 nov 13 kl. 11:58

Kommunerna: större skolklasser och mindre teater

Skär ner på adoptionsrådgivningen, de sociala krediterna, museer, teatrar och orkestrar och gör skolklasserna och dagisgrupperna större - det är kommunernas förslag på vilken service man kan minska på för att spara pengar. Listan på nödvändiga kommunala tjänster är betydligt längre. Det finns ingen entydig uppgift som helt kan tas bort från kommunerna, däremot kan man skära ner på uppgifterna, göra vissa tjänster flexiblare och luckra upp olika bestämmelser, visar Kommunförbundets enkät till förtroendevalda och kommunanställda.

Regeringen - 07 jun 12 kl. 11:57

Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm

Regeringen ser mycket allvarligt på den stora bostadsbristen i Stockholmsregionen. Därför har regeringen idag beslutat att ge Stockholms läns landsting - i egenskap av regionplaneorgan för kommunerna i Stockholms län - i uppdrag att göra en regional bedömning av behovet av nya bostäder i alla kommunerna i Stockholms län. Pressmeddelande: Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm Socialdepartementet, 7 juni 2012.

Regeringen - 11 apr 18 kl. 17:16

Höjd schablonersättningen till kommunerna för utbildningsplikten för nyanlända

I samband med att regeringen den 1 januari 2018 införde en utbildningsplikt, tillfördes kommunerna medel för att bättre kunna möta utbildningsbehovet bland nyanlända. Tillskottet beslutades i budgetpropositionen för 2018 och uppgår till 301 miljoner kronor 2018 och fördelas till kommunerna genom en höjd schablonersättning..

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 13 kl. 08:59

Regeringen vill bygga ut operan

Regeringen vill renovera och bygga ut Kungliga Operan. I stället för att bygga ett nytt modernt operahus tänker sig kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth (M) en ny opera i den gamla.
Operahuset vid Gustaf Adolfs torg i Stockholm är omodernt och i stort behov av renoveringar, konstaterar Lena Adelsohn Liljeroth i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Kristianstadsbladet - 10 sep 13 kl. 08:59

Regeringen vill bygga ut operan

Regeringen vill renovera och bygga ut Kungliga Operan. I stället för att bygga ett nytt modernt operahus tänker sig kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth (M) en ny opera i den gamla.
Operahuset vid Gustaf Adolfs torg i Stockholm är omodernt och i stort behov av renoveringar, konstaterar Lena Adelsohn Liljeroth i en debattartikel i Svenska Dagbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.