BT > Ekonomi

Saturday, 06 June, 16:02

BT - 28 okt 11 kl. 08:54

Kineser uppges köpa hela Saab
Kinesiska bilföretag har skrivit på ett avtal om att köpa hela Saab Automobile, uppger TV 4 Nyheterna Väst. Priset sägs ligga runt 100 miljoner euro.
En källa säger till tv-kanalen att avtalet, som ännu inte är offentligt, har "väckt starka reaktioner i delar av Saab-leden".
Saab var tidigt i morse ännu inte berett att lämna några kommentarer kring uppgifterna.
- Vi har inga kommentarer att lämna.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Saab, Saab Automobile, TV, Nyheterna Väst, Gunilla Gustavs, Saabs, Pang Da, Youngman, Vänersborg, Guy Lofalk, Kristina Geers, Pang DaYoungman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kineser, uppges, köpahela , Saab
DN - 03 maj 11 kl. 05:56

Kineser satsar miljarder i Saab

Saabs nya samarbetspartner kinesiska Hawtai Motor Group väntas pumpa in miljarder i Saab, erfar Dagens Industri. Samtidigt meddelar Saab att nya lån har tagits så att fabriken i Trollhättan kan öppna igen..

DN - 04 jul 11 kl. 14:33

Kineser och EIB ger Saab nytt hopp

Nu skramlar det till i kassan hos Saab Automobile. Orsaken är EIB:s klartecken till fastighetsaffären, ett slutligt handslag med kinesiska Pang Da och Youngman samt planer på tre nya bilmodeller..

Sydsvenskan - 30 sep 11 kl. 23:25

Kineser på väg mot Saab

Arkivbild: Johan Bävman
Biltillverkaren Saabs ägarbolag, Swedish Automobile, ska hålla en extra bolagsstämma den 11 november.
Pang Da och Youngman har ännu inte fått klartecken från Kinas myndigheter för sitt planerade engagemang i Saab. Men ägarbolaget Swedish Automobile drar nu upp de formella strukturerna för inträdet.

Dagens PS - 31 jan 18 kl. 07:39

Saab krigar om enormt ubåtsaffär i Indien

Kontraktet värt över 60 miljarder kronor – större än Brasiliens Gripenbeställning, skriver Dagens industri. Kontraktet avser sex ubåtar och värderas till 7,81 miljarder dollar, drygt 61 miljarder kronor. Därmed är affären större än Brasiliens Gripenbeställning.

GöteborgsPosten - 02 maj 11 kl. 08:31

DI: Kineser satsar miljarder i Saab

BT - 28 okt 11 kl. 11:55

Kineser ska rädda Saab

De kinesiska bilföretagen Pang Da och Youngman har tecknat en så kallad avsiktsförklaring om att köpa samtliga aktier i Saab Automobile.
Prislappen ligger på 100 miljoner euro. Parterna uppges också vara överens om att Pang Da och Youngman ska skjuta till den finansiering som behövs av rekonstruktionen samt finansiering av finansplanen.

Sydsvenskan - 04 feb 12 kl. 06:30

Långt kvar till nystart för Saab

Kampen om Saab Automobiles framtid har växlat upp. De ivrigaste spekulanterna lovar att återstarta produktion i Trollhättan. Men enligt leverantörerna kan det knappast bli före sommaren.

TA - 16 maj 11 kl. 10:19

Nya kineser ska rädda Saab

Saab Automobile och ägaren Spyker har träffat en avsiktsförklaring med Pang Da Automobile.
Stockholm. Saab Automobile och ägaren Spyker har träffat en avsiktsförklaring med Pang Da Automobile avseende distribution och tillverkning, enligt ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 16 maj 11 kl. 09:36

Nya kineser ska rädda Saab

Saab Automobile och ägaren Spyker har träffat en avsiktsförklaring med Pang Da Automobile, Kinas största bildistributör, om distribution och tillverkning. Pang Da ska också köpa 24 procent av Spyker för 65 miljoner euro.
STOCKHOLM.

DI - 27 apr 11 kl. 10:21

Spyker uppges förhandla med kineser

Financial Times skriver att det krisdrabbade Saab för samtal med potentiella finansiärer från Kina..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.