Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 02 June, 22:43

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sarkozy: Misstag att ta med Grekland
Det var ett "misstag" att släppa in Grekland i eurosamarbetet 2001. Det säger Frankrikes president Nicolas Sarkozy i en tv-intervju. – De var inte redo, säger Sarkozy enligt BBC. Han förklarar sig samtidigt övertygad om att dagens grekiska regering kommer att klara ut krisen och att EU:s uppgörelse från i onsdags gör att en "katastrof" undviks. – Om Grekland hade gått i konkurs så skulle det ha fått en dominoeffekt som drog med sig allihop.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Grekland, Frankrikes, Nicolas Sarkozy, Sarkozy, BBC, EU, Financial Times, Kina, Europa, Peking, Regling, EFSF, Greklands, Zhu Guangyao, G20

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sarkozy, Misstagatt ta med , Grekland
Nyhetskanalen - 28 okt 11 kl. 06:27

Sarkozy: Misstag att låta Grekland vara med

Om inte EU enats om nya åtgärder för att rädda den grekiska ekonomin hade hela världsekonomin kollapsat. Det sa den franske presidenten Nicolas Sarkozy i en tv-intervju på torsdagkvällen. Sarkozy sa också att det var ett stort misstag
att låta Grekland bli ett euro-land..

DI - 28 okt 11 kl. 08:58

Sarkozy: Misstag att ta med Grekland

Det var ett "misstag" att släppa in Grekland i eurosamarbetet 2001. Det säger Frankrikes president Nicolas Sarkozy i en tv-intervju..

DI - 01 nov 11 kl. 11:35

Merkel och Sarkozy diskuterar Grekland

Frankrikes president Nicolas Sarkozy och den tyska förbundskanslern Angela Merkel håller en telefonkonferens till följd av Greklands beslut uppger det franska presidentkansliet, enligt AFP..

GöteborgsPosten - 28 okt 11 kl. 04:32

Sarkozy: Misstag att ta med Grekland

GöteborgsPosten - 28 okt 11 kl. 04:32

Sarkozy: Misstag ta med Grekland

SvD - 15 sep 11 kl. 07:46

?Grekland stannar i eurosamarbetet?

Merkel och Sarkozy uppmanade Grekland att genomföra de ekonomiska reformerna ?strikt och effektivt?..

BT - 03 nov 11 kl. 00:34

Tonen hårdnar mot Grekland

Tonen hårdnar nu mot Grekland: Acceptera räddningspaketet eller lämna euron.
Och tills grekerna bestämt sig håller EU och IMF inne nästa krisutbetalning till landet.
- Vi vill helt klart att Grekland ska vara kvar i eurozonen, men det är upp till det grekiska folket att besvara den frågan, sade Frankrikes president Nicolas Sarkozy på en nattlig presskonferens i Cannes.

Sydsvenskan - 03 nov 11 kl. 07:40

Hårdare ton mot Grekland

Foto: Markus Schreiber
Tonen hårdnar nu mot Grekland: Acceptera räddningspaketet eller lämna euron. Och tills grekerna bestämt sig håller EU och IMF inne nästa krisutbetalning till landet.
?

VA - 22 jul 11 kl. 09:05

Så räddas Grekland

22 juli Euroländernas ledare har förbundit sig att grunda en europeisk valutafond. Fonden ska få i uppgift att möjliggöra för staterna att rekapitalisera banker. Fonden ska även få mandat att verka på sekundärmarknaden för statspapper.

Sydsvenskan - 03 nov 11 kl. 10:37

Grekland hotas av nyval

Foto: Scanpix
Två grekiska parlamentsledamöter tillhörande det styrande partiet Pasok lägger ned sina röster vid förtroendeomröstningen i morgon. Därmed väntas Pasok förlora majoriteten i parlamentet, uppger tv-bolaget Net.
CANNES.

BT - 02 nov 11 kl. 18:04

Trycket ökar på Grekland

Greklands Giorgos Papandreou får det hett om öronen vid ett blixtinkallat mini-toppmöte i Cannes.
Tonen börjar nu hårdna: Acceptera räddningspaketet eller lämna euron.
- Grekerna måste snabbt och utan tvetydighet säga om de vill vara kvar i eurozonen eller inte, sade Frankrikes premiärminister Francois Fillon till parlamentariker, strax innan president Nicolas Sarkozy inledde en rad möten i fashionabla Cannes på franska Rivieran.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.