Expressen > Nyheter

Tuesday, 26 May, 14:23

Expressen - 28 okt 11 kl. 08:43

Breivik vill ha straffrabatt - för att han skonade yngsta barnenOSLO. Dålig beredskap i Oslo och på Utöya finns bland faktorerna som gör att Anders Behring Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare, skriver VG. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
OSLO, Oslo, Utöya, Anders Behring Breivik, VG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Breivikvill ha , straffrabattför att han , skonade, yngsta, barnen
TA - 28 okt 11 kl. 10:48

Breivik vill ha straffrabatt

Foto: ABC Nyheter/Scanpix
Dålig beredskap i Oslo och på Utöya är några faktorer som gör att Anders Behring Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare enligt VG. Andra omständigheter som förs fram är att han skonade de yngsta barnen.
Advokaterna ska lägga fram sin linje på en presskonferens i dag.

BT - 28 okt 11 kl. 08:09

Breivik vill ha straffrabatt

Dålig beredskap i Oslo och på Utöya finns bland faktorerna som gör att Anders Behring Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare, skriver VG.
Enligt norsk lag ska Breivik få upp till 30 procent straffrabatt om han erkänner och samarbetar i utredningen. Bland andra omständigheter försvaret vill föra fram är att han skonade de yngsta barnen på Utöya.

BT - 28 okt 11 kl. 08:30

Behring Breivik vill ha straffrabatt

Dålig beredskap i Oslo och på Utöya finns bland faktorerna som gör att Anders Behring Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare, skriver VG. Enligt norsk lag ska Breivik få upp till 30 procent straffrabatt om han erkänner och samarbetar i utredningen. Bland andra omständigheter försvaret vill föra fram är att han skonade de yngsta barnen på Utöya.

Nyheter 24 - 02 aug 11 kl. 13:26

Breivik skonade de yngsta barnen


Anders Behring Breivik gick förbi och skonade de minsta barnen då de enligt honom ännu inte var "hjärntvättade av Arbeiderpartiet". UTØYA. Försvarsadvokaten Geir Lippestad tror inte att Anders Behring Breivik skonade de yngsta barnen för att det var moraliskt fel att döda dem.

Expressen - 20 sep 11 kl. 23:46

Behring Breivik varnade barnfamilj om bomben

Anders Behring Breivik skonade de yngsta barnen på Utöya. Nu uppger Dagbladet att Osloterroristen har sagt i förhör att han varnade en barnfamilj innan hans bomb gick av. .

BT - 20 apr 12 kl. 07:34

Breivik berättade om Utöya

Anders Behring Breivik berättade i dag om dåden på Utöya. Varning för mycket starkt innehåll. Breivik om Utöya: Vid bryggan mötte han två AUF:are.

BT - 25 maj 12 kl. 14:22

Breivik bad om plåster för skrubbsår minuter efter massakern

Under dagen vittnar de fem poliser som var med om att gripa massmördaren Anders Behrin Breivik på Utöya. Bland dem finns Örjan Tombre, som höll det första förhöret med massmördaren. Dagens sista vittne är rättsläkaren Jörg Mörland.

BT - 25 maj 12 kl. 14:22

Breivik bad om plåster för skrubbsår minuter efter massakern på Utöya

Under dagen vittnar de fem poliser som var med om att gripa massmördaren Anders Behrin Breivik på Utöya. Bland dem finns Örjan Tombre, som höll det första förhöret med massmördaren. Dagens sista vittne är rättsläkaren Jörg Mörland.

SVT Debatt - 28 aug 13 kl. 14:52

Straffrabatt för myndiga kriminella är stötande

STRAFFRABATT Vi ska göra allt för att hindra unga människor från att fastna i kriminalitet. Men när personer begår upprepade, grova våldsbrott som rån, misshandel eller mord, bör det spela mindre roll om de är 18, 19 eller 23 år gamla. För Moderaterna handlar inte detta om röstfiske ?

UNT - 28 okt 11 kl. 08:07

Breivik vill ha straffrabatt

Dålig beredskap i Oslo och på Utöya finns bland faktorerna som gör att Anders Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare enligt VG. Argumenten läggs fram på en presskonferens i dag. (TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Mamman: ”Lilla hjärtats” pappa larmade inte 112

”Lilla hjärtats” mordmisstänkta mamma beskriver dottern som glad, fantastisk och underbar.Nu ändrar hon sin berättelse om flickans död – och pekar ut den avlidne pappan som den som inte ringde 112..

Expressen - 15 minuter sedan

Så håller Frederik och Mary kärleken vid liv

I dag fyller kronprins Frederik 52 år. Vid hans sida finns som alltid hustrun kronprinsessan Mary. Danmarks populäraste par har varit gifta i 16 år – men verkar mer kära än någonsin.

Expressen - 1 timme sedan

Victoria kan stoppas – från sitt eget födelsedagsfirande

Kronprinsessan Victorias födelsedag firas varje år med folkfest på Öland och en tv-sänd hyllningskonsert – men i sommar blir det annorlunda.Nu kommer beskedet att Victoriakonserten kommer att göras utan publik, och om den blivande 43-åringen själv kan vara med är långt ifrån säkert.– Det är utgångspunkten – men ingen vet någonting just nu, säger arrangören Stephan Rimér..

Expressen - 1 timme sedan

Dödshot mot Anders Tegnell och hans familj

Statsepidemiolog Anders Tegnell har tagit emot dödshot under pandemin.Aftonbladet rapporterar att polisens grupp för demokrati och hatbrott försökt spåra gärningspersonerna bakom hoten.En attack ska ha riktats mot Anders Tegnells anhöriga.

Expressen - 1 timme sedan

Nya besked om friska 70-plussare väntas

På presskonferensen 14.00 väntas Folkhälsomyndigheten presentera nya rekommendationer till ”yngre äldre”. Det vill säga personer över 70 år som är friska.

Expressen - 2 timmar sedan

Vårdpersonal som vårdar coronasjuka får extrapengar

Vårdpersonal i Västra Götalandsregionen som arbetar med covid-19-patienter ska få extra ersättning. Efter ett arbetat pass får de 500 kronor extra – totalt ska 74 miljoner betalas ut. Det beslutade regionstyrelsen i dag.

Expressen - 2 timmar sedan

Brand i villa i Ljungby: ”ryker från byggnaden”

Det brinner i en villa i Kvänslöv.En person ska ha kommit ur villan och undersöks nu av ambulans.– Det ryker från byggnaden, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid Polisregion Syd..

Expressen - 2 timmar sedan

Misstänkt våldtäktsfall nedlagt – brist på bevis

I början av maj anmälde en kvinna i Trelleborg att hon blivit utsatt för våldtäkt av flera män. Tre av männen häktades på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt, men släpptes sedan. Nu har åklagare Lina Wiktor lagt ner fallet, skriver Trelleborgs Allehanda.

Expressen - 3 timmar sedan

Expertens teori: Så snabbt kan din coronaimmunitet försvinna

Hur länge är man immun mot covid-19 om man varit smittad?Den frågan försöker forskare världen över att få svar på.Här ger Matti Sällberg, professor i immunologi, sin bild av coronaviruset.

Expressen - 3 timmar sedan

Stor insats i Stockholm efter brand i skorsten

En räddningsinsats pågår i centrala Stockholm på Drottninggatan.Enligt räddningstjänsten rör det sig om en brand i en skorsten.På bilder syns det hur brandmän hissas upp i en kran mot huset.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.