BT > Ekonomi

Sunday, 07 June, 06:29

BT - 28 okt 11 kl. 08:33

Asienbörserna lyfter på bred front
De ledande börserna i Asien steg på fredagen. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde upp med 1,4 procent och det bredare Topixindex med 1,1 procent. Men den starka yen-kursen, som på torsdagen nådde den hittills högsta nivån gentemot USA-dollarn, oroar investerare.
Samtidigt var rapportfloden uppmuntrande med robusta resultatförbättring i exportjättar som Sharp och Komatsu. Vinstprognoserna skrevs också ned något mindre än många befarat.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Asien, Nikkei, Topixindex, USA, Sharp, Komatsu, Kospi, Weighted Index, Hang Seng, Shanghaibörsens, Straits Times, Sensex

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asienbörserna, lyfter, bred, front
Expressen Dina Pengar - 06 apr 20 kl. 07:26

Oljepriserna faller – men Asienbörserna går upp

Oljepriserna faller under måndagsmorgonen.Brentoljan backar med omkring 4 procent, medan WTI-oljan är nere på minus 4,7 procent, rapporterar Dagens industri.Samtidigt stiger Asienbörserna på bred front..

Affärsvärlden - 14 okt 19 kl. 08:02

Asienbörserna lyfter på uppgifter om fas 1-avtal

Asienbörserna har stigit tydligt på måndagen sedan Kina och USA muntligen kommit överens om ett "betydande förstafasavtal" på handelsområdet..

Affärsvärlden - 20 jul 17 kl. 07:19

Uppåt på Asienbörserna efter Bank of Japans besked

Asienbörserna lyfter på torsdagen med stöd av att Japans centralbank, Bank of Japan, för sjätte gången senarelagt tiden för när inflationsmålet ska nås, vilket signalerar en förlängd tid av penningpolitisk stimulans..

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 07:13

Trumps tullbesked lyfter Asienbörserna

Den amerikanska presidenten har meddelat att han skjuter upp införandet av nya Kina-tullar. Det var i går, onsdag, som Donald Trump tillkännagav detta och det sätter positivt avtryck på de asiatiska börserna som enligt Omni Ekonomis börsrapport från klockan 05.30-tiden nu på torsdagsmorgonen, svensk tid, stiger på bred front – med undantag för Hang Seng i Kina, som vid tidpunkten för rapporten hade backat 0,3 procent.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Eurouppgörelse lyfter Asienbörserna

De ledande Asienbörserna steg på bred front under fredagen efter beskedet att euroländerna är överens om nya krisåtgärder. Tokyobörsens Nikkei 225-index och bredare Topixindex steg både med 1,5 procent. Nikkei-indexet har upp med 6,5 procent hittills i år.

BT - 29 jun 12 kl. 08:15

Eurouppgörelse lyfter Asienbörserna

De ledande Asienbörserna steg på bred front under fredagen efter beskedet att euroländerna är överens om nya krisåtgärder.
Tokyobörsens Nikkei 225-index och bredare Topixindex steg både med 1,5 procent. Nikkei-indexet har upp med 6,5 procent hittills i år.

E24 - 29 jun 12 kl. 08:14

EU-uppgörelse lyfter Asienbörserna

Asienbörserna stiger på bred front efter nya krisåtgärder..

DI - 21 feb 19 kl. 06:27

Morgonkoll: Uppåt på Asienbörserna – datorjätte rusar

Torsdagen inleddes med relativt muntra miner på de ledande Asienbörserna som lyfter på bred front. En av dagens stora vinnare var datortillverkaren Lenovo som rusar efter att ha vänt till vinst. .

Affärsvärlden - 04 mar 19 kl. 08:29

Handelsoptimism lyfter Asienbörserna

Asienbörserna steg på bred front på måndagen efter söndagens rapporter i Wall Street Journal om att USA och Kina är "i slutskedet" av förhandlingar om ett handelsavtal inkluderande lägre kinesiska tariffer på amerikanska produkter..

Nyhetskanalen - 09 jul 12 kl. 06:57

Asienbörserna faller på bred front

Asienbörserna föll på bred front i måndagens handel. Bister japansk statistik drog nedåt, liksom nya tecken på avmattning i Kina.Tokyos Nikkei 225-index föll 1,0 procent efter lunchuppehållet och det bredare Topix-indexet 0,8 procent.

E24 - 09 jul 12 kl. 08:16

Asienbörserna föll på bred front

Asienbörserna föll på bred front i dagens handel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.