BT > Utrikes

Thursday, 28 May, 20:42

BT - 28 okt 11 kl. 08:09

Breivik vill ha straffrabatt
Dlig beredskap i Oslo och p Utya finns bland faktorerna som gr att Anders Behring Breivik inte br f maxstraff fr terrordden i somras, hvdar hans frsvarare, skriver VG.
Enligt norsk lag ska Breivik f upp till 30 procent straffrabatt om han erknner och samarbetar i utredningen. Bland andra omstndigheter frsvaret vill fra fram r att han skonade de yngsta barnen p Utya.
Advokaterna ska lgga fram sin linje p en presskonferens p fredagen.
.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Breivikvill ha , straffrabatt
TA - 28 okt 11 kl. 10:48

Breivik vill ha straffrabatt

Foto: ABC Nyheter/Scanpix
Dålig beredskap i Oslo och på Utöya är några faktorer som gör att Anders Behring Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare enligt VG. Andra omständigheter som förs fram är att han skonade de yngsta barnen.
Advokaterna ska lägga fram sin linje på en presskonferens i dag.

BT - 28 okt 11 kl. 08:30

Behring Breivik vill ha straffrabatt

Dålig beredskap i Oslo och på Utöya finns bland faktorerna som gör att Anders Behring Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare, skriver VG. Enligt norsk lag ska Breivik få upp till 30 procent straffrabatt om han erkänner och samarbetar i utredningen. Bland andra omständigheter försvaret vill föra fram är att han skonade de yngsta barnen på Utöya.

UNT - 28 okt 11 kl. 08:07

Breivik vill ha straffrabatt

Dålig beredskap i Oslo och på Utöya finns bland faktorerna som gör att Anders Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare enligt VG. Argumenten läggs fram på en presskonferens i dag. (TT).

Expressen - 28 okt 11 kl. 08:43

Breivik vill ha straffrabatt - för att han skonade yngsta barnen

OSLO. Dålig beredskap i Oslo och på Utöya finns bland faktorerna som gör att Anders Behring Breivik inte bör få maxstraff för terrordåden i somras, hävdar hans försvarare, skriver VG. .

Expressen - 28 jul 11 kl. 00:11

Massmördaren kan få straffrabatt

Rättspsykiatrikerna ska utreda om terrormisstänkte Anders Behring Breivik lider av en psykisk störning. 32-åringen riskerar 21 års fängelse för terrorbrott. Men om det visar sig att han var sjuk vid attackerna kan han få reducerat straff.

BT - 20 apr 12 kl. 07:34

Breivik berättade om Utöya

Anders Behring Breivik berättade i dag om dåden på Utöya. Varning för mycket starkt innehåll. Breivik om Utöya: Vid bryggan mötte han två AUF:are.

BT - 17 apr 12 kl. 11:35

Breivik: "Inga oskyldiga barn"

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik gav i dag rätten sin syn på attentaten. En del av Breviks uppläsning blev en veritabel anklagelseskrift mot Arbeiderpartiet och dess ungdomsförbund AUF. "Detta var inga oskyldiga barn", sade han.

BT - 17 apr 12 kl. 13:51

Breivik: Terrordåden var nödvändiga

Rättegången mot massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik fortsätter. "Jag förväntar mig inte att folk ska förstå det jag har gjort", sade han när han frågade ut av åklagare Inga Bejer Engh.
Breivik tog efter en lunchpaus åter plats i vittnesbåset i Oslo tingsrätt och svarade på frågor från åklagaren.

BT - 18 apr 12 kl. 14:53

Breivik varnar för nya angrepp

Massmördaren Anders Behring Breivik fortsätter att frågas ut av åklagarsidan den tredje dagen i Oslo tingsrätt. Han vill inte svara på frågor om det hemliga nätverk som han sagt sig vara en av medgrundarna till.
- De brukar extremt brutala metoder för att påverka samhällsutvecklingen.

BT - 26 jul 11 kl. 07:24

Breivik trodde han skulle bli skjuten

Anders Behring Breivik trodde att han skulle bli skjuten på väg till Oslo tingsrätt på måndagen. ? Han förväntade sig att det skulle vara en sådan stämning utanför tingshuset, säger hans försvarsadvokat Geir Lippestad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.