DI > Ekonomi

Monday, 01 June, 18:49

DI - 28 okt 11 kl. 08:03

SSAB övertygarStålkoncernen SSAB:s resultat före skatt blev 392 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2011 (151)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SSAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SSAB, övertygar
YLE - 13 okt 15 kl. 04:29

Det går bra för SSAB i Hangö

Trots alla larmrapporter och dåliga prognoser så finns det industri som går bra i Finland i dag. Ett sådant företag ligger i Lappvik i Hangö. SSAB:s stålrörsfabrik har ett hundratal anställda, mer än tjugo fler än för ett par år sedan.

DN - 6 timmar sedan

SSAB:s vd: Måste klara att tänka långsiktigt även under en kris

SSAB, Sveriges största utsläppare av koldioxid, vill inte välja mellan kriser att bekämpa – klimatförändringarna eller effekterna av….

Opinionen.se - 22 jan 14 kl. 08:10

SSAB tar över Rautaruukki


Ståljätten SSAB köper konkurrenten Rautaruukki. 1,4 miljarder kronor ska sparas varje år och fem procent av de anställda får gå i sammanslagningen. – Tydlig industriell logik, säger SSAB:s vd Martin Lindqvist.

YLE - 22 jan 14 kl. 15:52

"SSAB drar det längre strået i stålfusionen"

På arbetstagarsidan tar man emot nyheten om att svenska SSAB och finländska Rautaruukki ska fusioneras med försiktig optimism.
- Makten kommer att sitta i Stockholm, konstaterar facket, men det finns mera styrka i en större koncern. Den nordiska ståljätte som skapas är trots allt en minimal aktör på den globala marknaden.

BT - 22 jan 14 kl. 07:49

SSAB tar över Rautaruukki

Stålföretagen SSAB och Rautaruukki planerar att gå samman. 1,4 miljarder kronor ska sparas varje år och fem procent av de anställda får gå. SSAB ska lämna ett offentligt utbyteserbjudande till Rautaruukkis aktieägare.

PrivataAffärer - 29 jan 19 kl. 07:40

SSAB höjer utdelningen

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1.007 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Det framgår av delårsrapporten.

Supermiljöbloggen - 18 jun 15 kl. 08:48

Rolf Lindahl, Greenpeace: ”SSAB:s ryska kärnkraftsäventyr riskerar att drabba aktieägarna”

Den svenska stålkoncernen SSAB kan vara tungan på vågen för om kärnkraftsindustrin, genom det finländska bolaget Fennovoima, ska få en renässans i Västeuropa. Paradoxalt nog, kan detta möjliggöras via ryskt stöd. Fennovoima vill med hjälp av den ryska skandalomsusade kärnkraftsjätten Rosatom bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki i Finland, 15 mil från den svenska kusten.

YLE - 16 sep 15 kl. 20:35

Arbetet ligger nere på SSAB på fredag

Om inte regeringen vill diskutera så skriker vi istället, säger Ulf Heimberg som är arbetarskyddsfullmäktige på stålföretaget SSAB i Lappvik i Hangö. Eftersom Metallarbetarförbundet deltar i den politiska strejken på fredag betyder det att arbetet på SSAB står stilla med de anställda deltar i demonstrationer lokalt och i Helsingfors. På SSAB:s stålrörsfabrik i Lappvik (tidigare Ruukki) har regeringens spartalko, den kommande demonstrationen och politiska strejken varit ett viktigt samtalsämne senaste vecka.

HBL - 22 jan 14 kl. 07:21

Rautaruukki och SSAB går samman

Styrelserna för SSAB och Rautaruukki planerar att gå samman genom att SSAB lämnar ett offentligt utbyteserbjudande till Rautaruukkis aktieägare. Budet ger en premie på 20 procent baserat på de genomsnittliga betalkurserna för både SSAB och Rautaruukki för de senaste tre månaderna, skriver bolagen i ett pressmeddelande. Samgåendet väntas kunna ge årliga besparingar på cirka 160 miljoner euro.

Supermiljöbloggen - 27 jun 15 kl. 18:09

Kritiken växer mot SSAB:s kärnkraftsplaner i Finland

Hundratals brev har skickats till företaget, som nu svarar på kritiken. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur Greenpeace kritiserat det svenska stålbolaget SSAB för dess planer på att gå in i den finska kärnkraftsprojektet Fennovoima, där bland annat ryska Rosatom kommer spela en huvudroll. Nu riktas ytterligare kritik mot SSAB.

PrivataAffärer - 20 jul 18 kl. 08:17

SSAB: Klart bättre resultat jämfört med 2017

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1 630 miljoner kr för det andra kvartalet 2018. Det framgår av delårsrapporten. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning 1 816 miljoner kr.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Addtech-chef säljer aktier

Martin Fassl har sålt 2.200 aktier i Addtech, där han är affärsenhetschef..

DI - 15 minuter sedan

Volvo Cars-bolag varslar: ”Vi måste vara förberedda”

Den Volvo Cars-ägda komponenttillverkaren AC Floby hör till de företag som lagt varsel även om man också har korttidspermitterat. ”Vi måste….

DI - 30 minuter sedan

Ministern går emot L och C: ”Vi kommer att få jobba hårt”

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmarks besked är glasklart och det går rakt emot Centerpartiet och Liberalerna: Las-utredningen inte kommer….

DI - 30 minuter sedan

Tragiskt besked för Sverige – nu bör Wallenberg köpa tillbaka Scania

Beskedet om massuppsägningar på Scania i Södertälje är tragiskt – personalslakten borde istället ske på systerbolaget MAN i Tyskland. .

DI - 45 minuter sedan

Svenskt Näringsliv tror på avtal – kritisk mot ministern: Väldigt anmärkningsvärt

Mattias Dahl som leder förhandlingarna om arbetsrätten från Svenskt Näringsliv tror att den kontroversiella las-utredningen blir överflödig….

DI - 45 minuter sedan

Uppåt på Helsingforsbörsen – Nokia draglok

Börserna i både Oslo och Köpenhamn höll stängt under måndagen på grund av långhelg, medan den öppna Helsingforsbörsen handlades upp..

DI - 45 minuter sedan

Fordons- och flygplansjätte vinnare på Parisbörsen

Bland de ledande europeiska börserna på måndagen var det uppåt i London och Paris medan Frankfurt höll stängt på grund av helgdag..

DI - 1 timme sedan

LO litar på att S säger nej – Kommunal hotar med ”rejäl strid”

LO litar iskallt på att Socialdemokraterna inte kommer att genomföra ändringarna i arbetsrätten..

DI - 1 timme sedan

Sagax vill göra riktad emission – Filip Engelbert bland intressenterna

Fastighetsbolaget Sagax utreder förutsättningar för att genomföra en riktad emission av D-aktier..

DI - 1 timme sedan

Naivt att tro att S ska reformera arbetsrätten

En reformerad arbetsrätt var en viktig del i januariöverenskommelsen för C och L, men arbetsmarknadsminister Eva Nordmark valde att avfärda….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.