Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 06 June, 02:51

Aftonbladet - 28 okt 11 kl. 07:37

De kartlägger allt du köperNu vill Visa och Mastercard sälja informationen vidare och rikta annonser på nätetExperten: Det här är oerhört integritetskränkande..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Visa, Mastercard

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De kartläggerallt du , köper
YLE - 11 jun 13 kl. 18:37

Kolumn: Varför kartlägger vi stiftelsemakten?

Välbärgade stiftelser och fonder spelar en stor roll för den finlandssvenska kulturen och samhällslivet. Trots det vet vi överraskande lite om vem som bestämmer över stiftelsernas egendom på 2,4 miljarder. Lägger man till de stora fondernas tillgångar handlar det om ännu mer pengar.

Cornucopia - 24 apr 19 kl. 15:11

Tredjepartsappar kartlägger dina rörelser - säkerhetsrisk

Dagens Nyheter har gjort ett bra reportage om hur olika tredjeparts installerade appar på våra smartphones i bakgrunden kartlägger alla dina rörelser. Datat finns sedan att köpa, och det går med lätthet att identifiera enskilda personer, åtminstone om dessa bor i villa, vilket kan vara en rejäl säkerhetsrisk. Bara på min egen telefon kunde jag identifiera Hitta.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Stymne kartlägger våra brandstationer

Brandväsende och brandutrustning är mycket omskrivet, men av någon anledning har inte mycket intresse riktats mot våra brandstationer har Per Stymne i Söderbärke upptäckt.
? Ändå är brandstationer något av statusbyggnader för våra samhällen, säger Stymne..

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 06:58

Nytt system kartlägger tjuvar

Polisen tar hjälp av forskare från Blekinge Tekniska Högskola i jakten på inbrottstjuvar. Ett nytt tekniskt system, som sammanställer spår från brottsplatser, har utarbetats och införs i hela landet, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.Systemet, som testkörts i Blekinge, utgår från en elektronisk blankett som fylls i av polisen vid varje brottsplats.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 06:58

Nytt system kartlägger tjuvar

Polisen tar hjälp av forskare från Blekinge Tekniska Högskola i jakten på inbrottstjuvar. Ett nytt tekniskt system, som sammanställer spår från brottsplatser, har utarbetats och införs i hela landet, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.Systemet, som testkörts i Blekinge, utgår från en elektronisk blankett som fylls i av polisen vid varje brottsplats.

Cornucopia - 28 okt 18 kl. 17:01

Pyramidspelet Initiative Q löper genom svenska teknonörderiet

Den sk valutan Initiative Q sprids nu som en löpeld bland svenska teknonördar, främst inom IT-branschen och spelbranschen. Pyramidspelet är i princip ofarligt, men meningslöst, samtidigt som projektet i praktiken kartlägger kontaktnät hos de som ansluter sig.
Så här ser en bekräftelse ut.

Dagensanalys.se - 04 okt 16 kl. 12:01

Nielsen kartlägger fotbollstokiga kineser som köper Europas lag

Kanske inte klockren nyhet om digital marknadsföring men ändå högintressant hur Kina lyckats äta en stor del av fotbollskakan utan att vi märkt något. Idag ägs hela 13 europeiska lag av kineser. Så vill man nå ut till kinesiska konsumenter idag är fotbollen en väg att ta.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 08:29

Per blev utan guld

Det blev ingen guldmedalj för Hässleholms-kartläsaren Per Andersson när det i helgen kördes final i Rally-SM, ”Rally Uppsala”.
Inte ens ett silver fick han med sig hem trots att hans förare Mikael Lindquist från Norrköping slutade tvåa både i SM-tabellen och i finalen.Förvåningen var stor när medaljutdelningen började och det visade sig att man endast tänkte premiera föraren i ekipaget med SM-medaljer, kartläsarna stod på scen med förvånade uttryck.

Cornucopia - 26 aug 17 kl. 09:14

Så kan Skatteverket kartlägga skattefusk med Bitcoin

Det finns automatiserade verktyg för att kartlägga skattefusket med Bitcoin. Svenska Skatteverket kan t ex titta på verktyg som amerikanska skatteverket använder och utgå från svenska onlinebutikers köpare.
Alla transaktioner i bitcoinnätverket är öppna för hela världen att läsa - det finns ingen möjlighet att dölja sina transaktioner, vilket gör att man enkelt kan använda verktyg för att kartlägga det hela.

YLE - 02 mar 17 kl. 06:15

Robotar ersätter bankirer - hanterar troligen 3500 miljarder euro år 2020

En majoritet av förmögenhetsförvaltningen i världen väntas i framtiden ske med hjälp av robotar. Ett finländskt företag som skryter med automatiska placeringar har redan inlett sin verksamhet, men en koll visar att det åtminstone tills vidare är människor som fattar besluten där. Konsultföretaget Deloitte uppskattar att vart fjärde finansjobb i Finland kan försvinna på fem år till följd av ökad automatisering.

BT - 31 dec 14 kl. 14:02

Svart flygår långt ifrån det värsta

En rad spektakulära flygolyckor ägde rum under 2014. Men trots de många dödsoffren och tragedierna var det långt ifrån ett av de värsta flygolycksåren. På en av årets sista dagar försvann Air Asias plan QZ 8501 från radarn.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 3 minuter sedan

Al-Qaidaledare uppges död i Mali

▸ Franska styrkor har dödat Abdelmalek Droukdel, ledare för al-Qaidas nordafrikanska gren (Aqim), säger Frankrikes….

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Biden kritiserar Trums tal: "Avskyvärt"

▸ Demokraternas presidentkandidat Joe Biden riktar skarp kritik mot Trump för att ha använt George Floyds namn i ett tal….

Aftonbladet - 1 timme sedan

57 poliser slutar i protest i Buffalo

▸ Samtliga 57 poliser som ingår i Buffalos insatsgrupp slutar i styrkan i protest mot att två av deras kollegor stängts av….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Gatan utanför Vita huset döps om – till Black lives matter Plaza

▸ Tidigare i veckan gjorde Donald Trump ett kritiserat framträdande framför en kyrka i närheten av Vita huset..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Trumps nya hot mot EU: vill införa tullar på bilar

▸ Trump hotar återigen med att införa tullar på europeiska bilar. Om inte EU sänker tullarna på amerikanska humrar..

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Black Lives Matter-plats vid Vita huset döpt

▸ Borgmästaren i Washington  DC, Muriel Bowser, har döpt det område nära Vita huset som har blivit ett epicentrum för de….

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Socialnämnd får Ivo-kritik i flera fall

▸ Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar socialnämnden i Gällivare för bristande insatser för missbrukare samt….

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Tegnell: munskydd passar inte i coronastrategi

▸ Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar allmänheten att bära munskydd om de befinner sig i folksamlingar på en plats….

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Spansk porrstjärna gripen – förgiftade med padda

▸ Den spanska porrstjärnan Nacho Vidal har gripits misstänkt för mord efter en mystisk ritual med gift från en padda..

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Gängledare i ”Los Suecos” gripen i Dubai

▸ En tungt kriminell man med kopplingar till Malmös undre värld har gripits i Dubai..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.