NSD > Nyheter

Wednesday, 03 June, 00:13

NSD - 28 okt 11 kl. 07:43

Hälften av Renas olja utpumpadMer än hälften av oljan från det grundstötta containerfartyget Rena vid Nya Zeeland har nu pumpats ut. Men arbetet går långsamt och hotet om att skrovet slits i bitar är fortfarande akut..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Renas, Rena, Nya Zeeland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälftenav , Renas, olja, utpumpad
BT - 28 okt 11 kl. 07:45

Hälften av Renas olja utpumpad

Mer än hälften av oljan från det grundstötta containerfartyget Rena vid Nya Zeeland har nu pumpats ut. Men arbetet går långsamt och hotet om att skrovet slits i bitar är fortfarande akut.
Liberiaflaggade Rena har suttit fast på ett rev vid Nordön i över tre veckor.

Cornucopia - 03 feb 17 kl. 08:02

Sverige är ej beroende av rysk olja - kan stoppa importen från Ryssland helt

Det påstås att ungefär hälften av de drivmedel vi konsumerar i Sverige kommer från rysk olja och att vi därför inte kan säga nej till Ryssland. Men verkligheten är att Sverige exporterar mer än hälften av de fossila bränslen vi importerar och alltså för inhemskt bruk klarar oss helt utan rysk olja. Däremot skulle några hundra jobb på Preemraff Lysekil gå förlorade.

Cornucopia - 18 aug 14 kl. 10:56

Världens alla nettoexportörer av olja

Förra året stod 38 länder för all nettoexport av olja, varav de tjugo största stod för 87% av exporten.
De fem största exportörerna står för över hälften av hela oljeexportmarknaden, ca 53%. Det handlar om Saudi-Arabien, Ryssland, Förenade Arabemiraten, Kuwait och Irak.

BT - 07 jan 15 kl. 19:04

Forskare: All olja kan inte användas

En mycket stor del av all olja, gas och kol på jorden måste lämnas i marken - om vi inte vill ha en överhettad värld. Det framgår av en ny analys. Men klarar länderna att frivilligt avstå från sina tillgångar?

Supermiljöbloggen - 07 mar 15 kl. 12:26

Forskningen går framåt kring hur vatten kan renas från läkemedel

Varje år används närmare 1000 ton läkemedel i vårt avlånga land. Av dessa hamnar tusentals kilo i de svenska reningsverken. Mycket kan idag renas, men en betydande mängd fortsätter ut i hav och vattendrag och påverkar levande organismer negativt.

Dagens PS - 16 sep 19 kl. 08:11

Analys: Olja bär hög risk efter helgens attack

Oljepriset borde efter helgens drönarattack mot saudiska oljeanläggningar dras med en riskpremie snarare än den aktuella rabatten. Det uppger analytiker på S&P Global Platts som adderar 5-10 dollar i riskpremie per fat olja, rapporterar Reuters. ”Som en följd borde priserna bryta ut genom det nuvarande intervallet 55-65 dollar till att testa de höga 70-nivåerna med stöd av fundamenta”, sade S&P i ett marknadsbrev.

Expressen - 25 maj 12 kl. 20:30

Utpumpad Kreuziger tog hem dagens etapp

Tjecken Roman Kreuziger fick till slut vinna en etapp i Giro d'Italia. Helt utpumpad höll han undan till seger uppe vid Alpe di Pampeago på den mycket tuffa 19:e etappen..

Expressen - 09 okt 14 kl. 23:20

Antonsson fick kramp: "Var rejält utpumpad"

Mikael Antonsson har plågats av magsjuka inför matchen mot Ryssland. Det ledde till att han fick krampkänningar i slutet av matchen. – Jag har varit rejält utpumpad, säger han..

GöteborgsPosten - 09 aug 14 kl. 05:00

Utan rysk olja finns risk för svält

Ryssland har stoppat gasleveranserna till Ukraina. Vad händer om de stoppar sina leveranser av gas och olja till Europa? Sverige importerar i dag nästan hälften av vårt fossila bränsle från Ryssland, och skulle vid ett stopp riskera svält eftersom vi är i princip totalt beroende av fossil energi för vår livsmedelsproduktion, skriver Anders Hartman vd för JTI och Sven Lindgren ordförande Civilförsvarsförbundet..

Sydsvenskan - 25 okt 15 kl. 04:00

Dags att olja bagagebandet på Sturup?

Några gånger om året landar vi på Sturup efter en utlandsresa och medför då ett eller två bagage som skall levereras via Sturups bagagehantering.Vi blir lika förvånade och uppgivna varje gång över den minst sagt långvariga väntan i en kvalmig och ofta stimmig hall dit bagaget skall levereras.Den 21 oktober kom vi från Antalya med många barnfamiljer och trötta barn som inget högre önskade än att få sitt bagage och komma iväg från flygplatsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.