Alingsås tidning > Nyheter

Tuesday, 26 May, 19:26

Alingsås tidning - 28 okt 11 kl. 07:28

Försvaret säger ja till vindkraft i Siene VÅRGÅRDA: Försvarsmakten ger klartecken till två planerade vindkraftverk i Siene..
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Siene, VÅrgÅrda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretsäger ja till , vindkrafti , Siene
Dagens PS - 21 okt 19 kl. 12:22

Försvaret säger nej till Vattenfalls vindkraft

Vattenfall och delägaren Wallenstam avbryter vidare utveckling av vindkraftverket Taggen som drivs i det gemensamma bolaget Taggen Vindpark. Detta efter att Försvarsmakten sagt nej till projektet. Vindkraftprojektet var havsbaserat och beläget omkring tolv kilometer utanför Sölvesborg.

Västerbottens Folkblad - 30 jul 12 kl. 09:35

Försvaret säger ja till vindkraftsbygge

Försvaret har gett sitt godkännande till ett vindkraftsbygge i Bjurholms kommun. Det är Nordisk Vindkraft som har fått ett preliminärt besked av att bygga vindkraft [...].

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 10:35

Försvaret låg bakom åtterremiss

Foto: Lars Ottosson
Det var försvarets synpunkter på flera av de planerade vindkraftverken i Asmoarp, cirka sju kilometer söder om tätorten Hässleholm, som fick kommunfullmäktige att skicka ärendet på återremiss till byggnadsnämnden.
– Jag lämnade en protokollsanteckning redan när ärendet behandlades i byggnadsnämnden om detta. Av de 20 verk som HS-kraft planerar att uppföra i Asmoarp har försvaret synpunkter på sju verk, som inte anses acceptabla av säkerhetsskäl, säger Björn Widmark (M), ledamot i såväl kommunfullmäktige som byggnadsnämnden.

Alingsås tidning - 28 nov 12 kl. 14:24

Bil voltade i Siene 

SIENE: En personbil körde av vägen och voltade vid den skarpaste kurvan på Sienevägen..

SR - 26 jul 19 kl. 05:00

Försvaret kan få betalt för att ge plats åt vindkraft

Försvaret och vinkraftsindustrin vill ofta åt samma områden i havet. Nu föreslår Havs- och vattenmyndigheten att regeringen utreder om försvaret ska kunna få betalt för att flytta sina övningsområden..

Västerbottens Folkblad - 19 sep 12 kl. 12:11

Försvaret säger ja till vindkraft

Har inget att erinra mot planerna på ny vindkraft på Aldermyrberget i Skellefteå kommun. Skellefteå Kraft Elnät AB har ansökt om nätkoncession för en ny [...].

Trelleborgs Allehanda - 06 jan 13 kl. 11:00

Ja och nej till vindkraft

Foto: Scanpix
En boende i Fjärdingslöv säger ja, en annan säger nej till planerna på ett vindkraftverk vid byn.
En av de boende menar att det finns en rad argument mot vindkraftverket. I ett brev till samhällsbyggnadsnämnden skriver Fjärdingslövsbon att byggandet av ett 100 meter högt vindkraftverk skulle förstöra den vackra omgivningen.

Västerbottens Folkblad - 13 jan 14 kl. 10:59

Försvaret vill stoppa vindkraft

Försvarsmakten motsätter sig planerna på ny vindkraft i Robertsfors kommun. Det står i konflikt med totalförsvarets intressen. Det handlar om planerade vindkraftverk vid Rata Storgrund.

NSD - 20 apr 15 kl. 14:43

Försvaret säger ja till vindkraft

Vattenfall vindkraft är intresserat av att anlägga en eller flera vindkraftparker i Pajala kommun..

Supermiljöbloggen - 06 jul 15 kl. 10:01

Ny studie: Bygg vindkraft under vägbroar

Ett sätt att lägga till nya förändringar i naturen är att lägga den nära de som redan finns. Detta vindkraftverk kan nog få vara emot.  Det är på Gran Canaria som denna modell undersökts av universitetet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.