BT > Nyheter

Saturday, 11 July, 19:27

BT - 28 okt 11 kl. 07:10

NTC: Saif al-Islam Gaddafi i Niger
Saif al-Islam, den dde libyske diktatorn Muammar Gadaffis "kronprins", befinner sig i Niger, uppger en ledande fretrdare fr nationella vergngsrdet (NTC).
al-Islam var rdd att han skulle ddas om han togs tillfnga i Libyen, och har sagt att han vill verlmna sig till Internationella brottmlsdomstolen.
Mali, Sydafrika och flera afrikanska lnder r engagerade fr att organisera detta, enligt NTC. .
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NTC, Saif, al-Islam, Gaddafii , Niger
Nyhetskanalen - 26 okt 11 kl. 17:27

NTC: Saif al-Islam vill ge sig

Muammar Khadaffis son Saif al-Islam har erbjudit att överlämna sig själv till Internationella brottsdomstolen i Haag, enligt uppgifter från företrädare för övergångsrådet NTC till Reuters..

UNT - 27 okt 11 kl. 23:23

NTC: Saif al-Islam i Niger

Saif al-Islam, den dödade libyske diktatorn Muammar Gadaffis "kronprins", befinner sig i Niger, uppger en ledande företrädare för Nationella övergångsrådet (NTC). (TT).

BT - 19 nov 11 kl. 17:47

Gaddafisonen Saif al-Islam infångad

Saif al-Islam, Muammar Gaddafis son och Libyens förmodade kronprins, har fångats in i Libyen. Frågan är nu var han ska ställas inför rätta och om en dragkamp mellan Haag och Tripoli är att vänta.
När flygplanet svepte in mot landningsbanan i den västliga bergsstaden Zintan väntade där redan hundratals libyer.

BT - 29 okt 11 kl. 06:00

Saif al-Islam: Jag är oskyldig

Saif al-Islam Gaddafi, son till Libyens döde diktator Muammar Gaddafi, ska ha framfört till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) att han är oskyldig. Saif al-Islam, som var diktatorns kronprins, anklagas för brott mot mänskligheten.
ICC-åklagaren Luis Moreno-Ocampo uppger att domstolen haft kontakt med Saif al-Islam via medlare.

Nyhetskanalen - 18 apr 12 kl. 22:18

Dragkamp om Saif al-Islam Gaddaffis rättegång

Den förre libyske ledarens 39-årige son Saif al-Islam Gaddafi kommer att ställas inför rätta, oavsett om det sker i Haag eller i Libyen, säger Internationella brottsmålsdomstolens (ICC) chefsåklagare Luis Moreno-Ocampo på tredagarsbesök i Libyen. Han hävdar att beslutet om var rättegången ska hållas ligger hos ICC. De nya libyska makthavarna vill att rättegången ska ske där.

Sydsvenskan - 23 aug 11 kl. 04:37

Kaddafis son Saif al-Islam visade sig

Foto: Imed Lamloum
En av Muammar Kaddafis söner som rebellerna hävdat att de gripit, Saif al-Islam, framträdde i Tripoli tidigt på tisdagen. Han hävdade att regeringen stoppat rebelloffensiven.
Tidigt på måndagen uppgav rebellerna att de gripit Saif al-Islam efter att ha tagit kontroll över huvudstaden.

BT - 22 nov 11 kl. 12:50

Saif al-Islam överlämnas inte

Att Saif al-Islam skulle överlämnas till ICC är uteslutet, säger Libyens tillfällige justitieminister Mohammed al-Allagui.
- Kort sagt: Vi kommer inte att överlämna honom, svarade al-Allagui på en fråga om Muammar Gaddafis son.
Libyens övergångsråd NTC har utsett staden Zintans militäre ledare Usama al-Juwali till försvarsminister i den nya interimsregeringen.

BT - 19 nov 11 kl. 12:06

Gaddafis son Saif al-Islam gripen

Muammar Gaddafis son Saif al-Islam har gripits i södra Libyen, uppger övergångsrådets justitieminister enligt AFP. Saif al-Islam var den av Gaddafis söner som låg bäst till för att bli sin fars "tronföljare". Tidigare ansågs han vara en reformvänlig kraft i Libyen, men efter att upproret bröt ut tog han sin fars parti och lovade att utrota "terroristerna".

Nyheter 24 - 26 okt 11 kl. 19:48

NTC: Khaddafis son Saif al Islam vill utlämnas till Haag


Exdiktatorn Muammar Khaddafis son Saif al Islam uppges vilja överlämna sig till internationella brottsmålsdomstolen i Haag. Sonen Saif al Islam har rapporterats befinna sig på flykt nära gränsen till Niger och Algeriet. Men nu säger Abdel Majid Mlegta från det nationella övergångsrådet att al Islam är beredd att ge upp.

NSD - 28 okt 11 kl. 15:43

ICC har kontakt med Saif al-Islam

Saif al-Islam, son till Muammar Gaddafi och på hans tid utpekad som "kronprins", är i Niger, uppger företrädare för det styrande övergångsrådet NTC..

Fler nyheter från BT

BT - 25 jun 20 kl. 10:42

"Vodkaflaskan var min bästa vän"

BT - 25 jun 20 kl. 10:53

Boel Ulfsdotter: Jane Austens kostymdrama tröstar i oroliga tider

Det är något förtröstansfullt med kostymdramer i oroliga tider. .

BT - 25 jun 20 kl. 10:55

Bok förutspår framtiden efter corona

Coronapandemin vände livet upp och ned för människor över hela världen. Men framtiden behöver inte vara mörk, menar frilansjournalisten Christian von Essen. I en ny bok lyfter han visioner för en bättre värld efter viruset..

BT - 25 jun 20 kl. 10:33

Rödingbeståndet i Vättern minskar

BT - 25 jun 20 kl. 10:21

”Jag tror inte att det blir något av det här i Borås”

Borås stad tror inte längre att det blir någon uthyrning av elsparkcyklar i Borås. ”Vi har inte hört ett ljud från Voi sedan i höstas”, säger tekniska förvaltningens Jan-Åke Claesson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.